Skocz do zawartości
mikssa

Stary Laptop I Zew. Klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Znalazlem ostatnio starego laptopa Optimusa z procesorem 486SX :)

Niestety ma on zepsuta klawiature i teraz mam pytanie - jak podlaczyc zewnetrzna ? Mam z boku wejscie do ktorego pasuje wtyczka od klawiatury (opisane EXT.KB) ale jak podlacze to nic sie nie dzieje, uruchamianie zatrzymuje sie na komunikacie o bledzie klawiatury :-| Pewnie musze cos przestawic w BIOSIE ? Tylko jak to zrobic skoro nie moge nic wcisnac ?

Tak teraz troche poszukalem i gdzies wyczytalem ze to gniazdo EXT.KB jest od myszki...

Zmylilo mnie to KB :mur:

Czyli nie ma mozliwosci podlaczenia klawiatury do tego starocia ?

Edytowane przez mikssa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Znalazlem ostatnio starego laptopa Optimusa z procesorem 486SX  :)

Niestety ma on zepsuta klawiature i teraz mam pytanie - jak podlaczyc zewnetrzna ? Mam z boku wejscie do ktorego pasuje wtyczka od klawiatury (opisane EXT.KB) ale jak podlacze to nic sie nie dzieje, uruchamianie zatrzymuje sie na komunikacie o bledzie klawiatury  :-|  Pewnie musze cos przestawic w BIOSIE ? Tylko jak to zrobic skoro nie moge nic wcisnac ?

Tak teraz troche poszukalem i gdzies wyczytalem ze to gniazdo EXT.KB jest od myszki...

Zmylilo mnie to KB  :mur:

Czyli nie ma mozliwosci podlaczenia klawiatury do tego starocia ?

1666883[/snapback]

Moze by byla mozliwosc jakbys go rozbebeszyl (gdzies na MoBo wejscie ps/2...)

raczej nie warte zachodu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps2 na 486? Wątpliwe. Szukaj raczej takiego wiekszego, starego wejścia

pzdr

1668500[/snapback]

Wejscie PS/2 czy DIN to "elektronicznie" jedno i to samo, tylko zminiaturyzowane, wiec okreslenie "PS/2" w tym wypadku bylo ogolne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi