derwu Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 udp(bitcomet z tego m in korzysta) lub tunel (vpn). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 snaj*: ty wiesz o czym piszesz? ;] Wiesz co to jest udp chociaż? Bo jak nie to zajrzyj do słownika zanim palniesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Co to udp to wiem pewnie lepiej niz wiekszosc tu zgromadzonych - moj blad polegal na tym ze myslalem o omijaniu nat piszac o udp i tutaj oczywiscie nie ma mowy o omijaniu portow moj blad ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Co to udp to wiem pewnie lepiej niz wiekszosc tu zgromadzonych - moj blad polegal na tym ze myslalem o omijaniu nat piszac o udp i tutaj oczywiscie nie ma mowy o omijaniu portow moj blad ! 1668340[/snapback] Nie za bardzo wiem też do czego udp przy omijaniu nat (i w ogóle w jaki sposób chcesz nat omijać?)? ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) Chociazby ipsec - nat-traversal - ale to inna sytuacja. Poza tym przy udp mozna pieknie wyminac statefull fwle i polaczyc ze soba dwa kompy za natami - jak duzo by tu pisac wiec powiem tylko - ze udp nie jest protokolem stanowym i fw nie moze dobrze sledzic polaczenia a to pozwala na latwe otwieranie furtek w nacie, wiecej nie chce mi sie pisac ... Any more questions ? Edytowane 25 Września 2005 przez snaj* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...