Naro Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 bardzo grzeje mi sie grafa (w podpisie), miałem crystal orba i arctic silverIII i w pewnym momencie zaczął mi się wywalać komp po prostu z gier lub benchmarków albo się restartował albo wracał do windows (temp. proca ok. 45 C), a dotykając grafę po drugiej stronie była wręcz gorąca (dodam, że problem zaczął się po zainstalowaniu takiego małego bajerku zalmana do zmniejszania obrotów, a po odłączeniu go problem pozostał) postanowiłem kupić chłodzenie zalmana ZM80-HP i po zainstalowaniu załamałem się bo problem wywalania się pozostał, a zalman jest cały bardzo gorący (chyba aż za bardzo) i do tego cała grafa też jest bardzo gorąca nie wspomnę o pamięciach co robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 moze źle docisnąłeś, pasty tylko troche a trochę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naro Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 moze źle docisnąłeś, pasty tylko troche a trochę... starałem się postępować zgodnie z dołączoną instrukcją (nie używałem pasty dostarczonej przez producenta tylko arctic silverIII) wydaje mi się, że nie przesadziłem z ilością Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 u mnie na standardowym coolerq radiator jest co najwyzej cieply Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Możliwe że przegrzałeś rdzeń, wystarczy że źle był założony czujnik temperatury tego "bajerku" i rdzeń cały czas był za gorący, co mogło naruszyć wewnętrzną strukturę układu. Podejżewam że kartę masz na gwarancji, a więc załóż oryginalne chłodzenie i do serwisu. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...