Skocz do zawartości
Naro

problemy z grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo grzeje mi sie grafa (w podpisie), miałem crystal orba i arctic silverIII i w pewnym momencie zaczął mi się wywalać komp po prostu z gier lub benchmarków albo się restartował albo wracał do windows (temp. proca ok. 45 C), a dotykając grafę po drugiej stronie była wręcz gorąca (dodam, że problem zaczął się po zainstalowaniu takiego małego bajerku zalmana do zmniejszania obrotów, a po odłączeniu go problem pozostał)

postanowiłem kupić chłodzenie zalmana ZM80-HP i po zainstalowaniu załamałem się bo problem wywalania się pozostał, a zalman jest cały bardzo gorący (chyba aż za bardzo) i do tego cała grafa też jest bardzo gorąca nie wspomnę o pamięciach

co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze źle docisnąłeś, pasty tylko troche a trochę...

starałem się postępować zgodnie z dołączoną instrukcją (nie używałem pasty dostarczonej przez producenta tylko arctic silverIII)

wydaje mi się, że nie przesadziłem z ilością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że przegrzałeś rdzeń, wystarczy że źle był założony czujnik temperatury tego "bajerku" i rdzeń cały czas był za gorący, co mogło naruszyć wewnętrzną strukturę układu. Podejżewam że kartę masz na gwarancji, a więc załóż oryginalne chłodzenie i do serwisu.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...