Skocz do zawartości
Ghost

A64 4000+ San Diego Wybor Nowego Coolera...

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje pomocy przy wyborze nowego coolera a ze niektore z modeli ktore mnie interesuje nie naleza do najtanszych to chcialem poznac wasze opinie. Cooler powinien byc w miare cichy a przy tym wydajny. Oto moje propozycje:

- ZALMAN CNPS9500 LED

- ZALMAN Fatal1ty FS-C77

- ZALMAN CNPS7000B-CU

- THERMALRIGHT SI-120

- THERMALRIGHT XP-120

- THERMALRIGHT XP-90C

- ARCTIC COOLING FREEZER64 ACFZ64

- Swiftech MCX6400-V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zalman 7700 alcu( troche lzejszy od cu,ktora ma prawie kilo) mam go jest extra chlodzi chipset grafe 12cm wentylaltor robi swoje. Wtrybie low noise prawie nieslyszalny

cena okolo 150 zeta

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam porównaj

http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman9500_vs_reszta

ja bym brał scythe ninja jeśli masz dużo kasy

a jesli to ma być ekonomiczny wybór to Freezer64 - kosztuje niecałe 70zet a odstaje od czołówki o 2, max 5*C

i poza tym jest cichutki

BTW: średni konfig masz- lepiej sprzedaj tego 4000+ i zainwestuj w A64 X2 lub nawet Opterona 144 i bez problemu wykręcisz go do poziomu tego San Diego :-P

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu kilku testow wyszlo tak jak mowiliscie, okazalo sie ze najlepszym wyborem bedzie Scythe Ninja. No wiec zamowilem to co ponizej. Zobaczymy jak sie bedzie nowy cooler sprawowal. Mam nadzieje ze w razie jak by wypadl z koszyka to nie zrobi mi dziury w grafice a pozniej podlodze :lol: .

- Scythe SCNJ-1000

- Thermaltake Thunderblade A1926

Mysle ze 78CFM przy 21dBA to calkiem niezly wynik i nie bede musial sie przejmowac o zbyt wysoka temperature lub halas podczas podkrecania. Dziekuje wszystkim za pomoc i zaproponowanie mi coolera Scythe Ninja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi