kroku Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam. Mam problem z programikiem Rabit v.1.5 wszystkie opcje są nie aktywne, jak to zmienic ? 1516317[/snapback] otworzyć bios :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Ok, torche mnie pocieszyliscie :) Zobacze co uda mi sie zrobic z tym moim HISem. NIe mam radiatorkow na pamieciach, ale bede sie staral cos na nie polozyc :). Bede rowniez musial zmienic chlodzenie na rdzeniu, poniewaz hisowy radiatorek (heatsink) nawet przy standardowych czestotliwosciach sie grzeje :/ (wydaje mi sie, ze nawet bardzo). edit: Faktycznie zle zrobilem, ze z marszu przekreslilem te pamiatki- zauwazylem, ze te moje samsungi maja takie same oznaczenmia jak na szafirku 9550 (rowniez 5ns), ktore wykrecalu sie do 490. W sumie zabieram sie za podkrecanie, ale boje sie3 bo nie mam na pamieciach radiatorkow. Edytowane 26 Czerwca 2005 przez stregobor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Może mi ktoś powiedzieć czy pamiątki w tym Radku (link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55016460) to są te dziadowskie 4.0 ns czy może coś lepszego? Bo na pierwszy rzut oka, karta że tylko kupować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Może mi ktoś powiedzieć czy pamiątki w tym Radku (link: 1516443[/snapback]"dziadowskie' 4ns. Pozatym 256MB tego typu karta lepszych raczej nie bedzie miec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Masz radiatorki na pamięciach? 1516021[/snapback] tak mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 witam.. wpisuje się tutaj pierwszy raz :) więc mój HIS Excalibur 9550 na początku dochodził ledwie do 350mhz na rdzeniu, ale po zamontowaniu wlasnej roboty ciekawego chlodzonka leci spokojnie na 420 i radiator nawet się nie grzeje. No własnie radiator to zalman (nie pamiętam oznaczeń) ale to wysoki, dość popularny, aluminiowy radiator na chipset, na który nakleiłem od góry boxowy wentylator od 9550 (klejem termoprzewodzącym) :) 420 to jakaś chyba granica możliwości bo mimo iż radiator sie nie grzeje, wyżej już nie pójdzie. Odnośnie pamięci to mam hynixy 4ns, które spokojnie lecą na 500 (2x250 zeby nie było ;) ) ale nie trzymam ich na takich ustawieniach dopóki nie dojdą radiatorki na pamięci które zamówiłem. Pytanie mam takie, czy opłaca sie pierdyknąć jeszcze pod spodem wentylek na śledziu czy raczej to strata pieniędzy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 witam.. wpisuje się tutaj pierwszy raz :) więc mój HIS Excalibur 9550 na początku dochodził ledwie do 350mhz na rdzeniu, ale po zamontowaniu wlasnej roboty ciekawego chlodzonka leci spokojnie na 420 i radiator nawet się nie grzeje. No własnie radiator to zalman (nie pamiętam oznaczeń) ale to wysoki, dość popularny, aluminiowy radiator na chipset, na który nakleiłem od góry boxowy wentylator od 9550 (klejem termoprzewodzącym) :) 420 to jakaś chyba granica możliwości bo mimo iż radiator sie nie grzeje, wyżej już nie pójdzie. Odnośnie pamięci to mam hynixy 4ns, które spokojnie lecą na 500 (2x250 zeby nie było ;) ) ale nie trzymam ich na takich ustawieniach dopóki nie dojdą radiatorki na pamięci które zamówiłem. Pytanie mam takie, czy opłaca sie pierdyknąć jeszcze pod spodem wentylek na śledziu czy raczej to strata pieniędzy ? 1516973[/snapback] 420MHz - sam radiator? Nie grzeje sie!? What tha fuck? Nie wierze w to.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) 420MHz - sam radiator? Nie grzeje sie!? What tha fuck? Nie wierze w to.... 1516986[/snapback] czytałeś wogóle jego wypowiedż??? . No własnie radiator to zalman (nie pamiętam oznaczeń) ale to wysoki, dość popularny, aluminiowy radiator na chipset, na który nakleiłem od góry boxowy wentylator od 9550 (klejem termoprzewodzącym) Edytowane 26 Czerwca 2005 przez doktorwlodek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 no właśnie... podkreślam ponownie radiator PLUS od góry wentylatorek, który był wcześniej na karcie i 420 mhz full stable (2 godziny loopingu na 3dmarku03) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Najsłabiej sie grzeje gigabyte. Podkręciłem rdzeń na 364 i byl raptem ciepły. Teraz mam załozony jeszcze wiatrak i troszke sie boje dać mu więcej niż te 439 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 ryzykowaliscie by podkrecanie na Colorshitcie 400w ?:lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 ryzykowaliscie by podkrecanie na Colorshitcie 400w ?:lol: 1517451[/snapback] Rozumiem że to zasilacz :lol: Próbuj, myśle że powinien pociągnąć chociaż te jego 400W to w rzeczywistości pewnie z 350 W albo mniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ja swój zestaw zasilam no-name 350 W i wszystko jest w porządku. Mierzyłem napięcia voltomierzem i są b. stabilne 11:87 => 11:92; 5 V oscyluje 4,97=>5,01. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 witam!! właśnie jestem przed zakupem radka 9550 i nie wiem którego wybrać, odstraszają mnie produkty gigabajta ze wzgledu na pasywne chłodzenie. Jakiego polecacie? PILNE 1517671[/snapback] Nowego Sapphire... - patrz podpis ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) coś takiego? 1517708[/snapback] Wolałbym kupić ze sklepu, z nowej dostawy... 3/3 które kupiłem ostatnio rdzeń w okolicach 500MHz pamieci powyżej 500 ... i to nie tylko mi :] -+ediTeD+- A tu mi sie wydaje ze sa pamieci 5ns, bo tak jakos za tanio Edytowane 27 Czerwca 2005 przez bakupl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 witam!! właśnie jestem przed zakupem radka 9550 i nie wiem którego wybrać, odstraszają mnie produkty gigabajta ze wzgledu na pasywne chłodzenie. Jakiego polecacie? PILNE 1517671[/snapback] Nie należy odrzucać produktu GB tylko dlatego że ma pasywne chłodzenie! Wręcz przeciwnie! Dzięki dużemu radiatorowi można zamontować jakiś tani wentyl 40x40x20 i mieć taki naiew że się w głowie nie mieści. Szafirek ma niestety mały wentylatorek który może nie dać sobie rady z wyższymi taktowaniami. Ja polecam Radka 9550 od GB bo mnie jeszcze nie zawiódł - nigdy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 czyli ogólnie Sapphire sie dobrze kręca? 1517716[/snapback] Te nowe owszem! :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Czy ktos zna moze jakies markowe radiatory lub inne chlodziwa na rdzen karty graficznej (arctic cooling odpada, nie wiem czy pasuje do hisa :/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Te nowe owszem! :] 1517780[/snapback] a jak poznać które są te 'nowe' ? i gdzie najlepiej i w najtaniej kupic (chodzi mi o sklep internetowy) ? i jeszcze jedno, czy karty z VIVO (Sapphire) równie dobrze sie kręcą co te z TV-out ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) podkrecilem lekko z obawy o dymek z zasilacza :lol: dalem pamiec 250, a proc zostal default'owy to mi dalo tylko 150pkt wiecej w 3dmark03. czy to troche nie za maly przyrost ? a jak poznać które są te 'nowe' ? i gdzie najlepiej i w najtaniej kupic (chodzi mi o sklep internetowy) ? i jeszcze jedno, czy karty z VIVO (Sapphire) równie dobrze sie kręcą co te z TV-out ? jezeli chodzi o roznice miedzy VIVO a zwykla karte z tv-out to nie ma roznicy, a co do kupna karty to polecam www.ecs.pl , www.proline.pl , www.arest.pl i z tego co sie orientuje to juz raczej na starego sapphira to nienatrafisz Edytowane 27 Czerwca 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ja kupowałem w prolinie no i moge smialo polecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 zrobiłem moda ołówkiem na proca na gigabycie, założyłem do tego boxowy radiator z AXP1700+ i 12V wentyl z zasilacza, proc leci na 500MHz, (ram wszystko jedno na ile) ale jak włączy się coś co mocno obciąża grafe, np atitool to karta zaczyna syczeć... chociaż przeszła 3DMarka przez 2h... co to jest :?: a radiator praktycznie jest zimny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 zrobiłem moda ołówkiem na proca na gigabycie, założyłem do tego boxowy radiator z AXP1700+ i 12V wentyl z zasilacza, proc leci na 500MHz, (ram wszystko jedno na ile) ale jak włączy się coś co mocno obciąża grafe, np atitool to karta zaczyna syczeć... chociaż przeszła 3DMarka przez 2h... co to jest :?: a radiator praktycznie jest zimny 1518584[/snapback] u mnie syczy w AtiTool nawet kiedy nie jest nic podkrecone :mur: ale zauwazylem to tylko w Atitool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam Mam możliwość sprzedania FX5200 Ultimate za 200zł :) Myśle nad kupnem GIGABYTE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8 231 zł lub SAPPHIRE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8 (LITE) 234 zł Co oznacza to LITE i która z nich lepiej się będzie kręcić ?? Czytając posty Bakupl mam wątpliwości czy na GB osiągnę tyle samo bez vmoda ?? Co Wy o tym sądzicie, proszę o Wasze opinie i sugestie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam !!! :) Mam takie pytanko, aktualnie posiadam karte jak w podpisie i zastanawiam sie nad wymiana karty na R9550 i moje pytanie czy warto ? najlpeiej jakby wypowiedzial sie ktos kto robil taka przesiadke,jak z wydajnoscia np w HL2/DOOM3/FARCRY/GTA SA ?? dzieki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam Mam możliwość sprzedania FX5200 Ultimate za 200zł :) Myśle nad kupnem GIGABYTE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8 231 zł lub SAPPHIRE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8 (LITE) 234 zł Co oznacza to LITE i która z nich lepiej się będzie kręcić ?? Czytając posty Bakupl mam wątpliwości czy na GB osiągnę tyle samo bez vmoda ?? Co Wy o tym sądzicie, proszę o Wasze opinie i sugestie. Pozdrawiam 1519546[/snapback] tobie i tak wymiana na jakakolwiek karte r9550 cos da :lol: a co do wyboru producenta to raczej sapphire bedzie lepszy , biarac pod uwage to ze dostaniesz z tych lepszych partii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Za 200zł :lol: no ladnego frajera znalazles :wink: Nawet sie nie zastanawiaj i zmieniaj na sapphirka raczej :D w prolinie kupilem za 219 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pachu-pp Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 To tak ja mam swojego gigabyte ze 2 miechy i rdzeń od razu poszedł na 460 a pamięci na 490. Nie zabardzo wiedziałem co i jak więc dokupiłem radiatorki revolteca AL. Mam zamiar zmienić zasilacz z 230W na 350W. Tylko czy to coś da??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam !!! :) Mam takie pytanko, aktualnie posiadam karte jak w podpisie i zastanawiam sie nad wymiana karty na R9550 i moje pytanie czy warto ? najlpeiej jakby wypowiedzial sie ktos kto robil taka przesiadke,jak z wydajnoscia np w HL2/DOOM3/FARCRY/GTA SA ?? dzieki za info 1519595[/snapback] warto ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam !!! :) Mam takie pytanko, aktualnie posiadam karte jak w podpisie i zastanawiam sie nad wymiana karty na R9550 i moje pytanie czy warto ? najlpeiej jakby wypowiedzial sie ktos kto robil taka przesiadke,jak z wydajnoscia np w HL2/DOOM3/FARCRY/GTA SA ?? dzieki za info 1519595[/snapback] Po 1) W R9550 masz pełny DX 9.0 po 2) Ogromne możliwości o/c :) po 3) Lepsza jakość w grach z DX 9.0 (wiąże się z punktem 1) po 4) Za te pieniądze niczego lepszego nie znajdziesz! Wymieniaj jak tylko możesz :) Ja wpradzie miałem przesiadke z GF4 MX ale widziałem u kompla co potrafi GF4 a co R9550 i powiem ci że jest różnica :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...