Skocz do zawartości
mechl!k

Ati Radeon 9550

Rekomendowane odpowiedzi

,Jun 28 2005, 19:29]Po 1) W R9550 masz pełny DX 9.0

po 2) Ogromne możliwości o/c :)

po 3) Lepsza jakość w grach z DX 9.0 (wiąże się z punktem 1)

po 4) Za te pieniądze niczego lepszego nie znajdziesz! Wymieniaj jak tylko możesz :)

Ja wpradzie miałem przesiadke z GF4 MX ale widziałem u kompla co potrafi GF4 a co R9550 i powiem ci że jest różnica :)

1519841[/snapback]

1. gef4ti nie ma dx9 wogole ale ma b syzbki dx8/ r9550 ma troche kulawego dx9 i wg mnie nieco wolniejszego dx8 od gef4ti

2.rowniez ogormne mozliwosci O/C

3.jakosc? jakosc tasama! radek ma czasem nieco lepsze efekty PS/ VS

4.moge sprzedac swoja i za ta kase kupic r9550

Nie porownoj shitu 4MX=GEF 2 do Ti

kto mnie jeszce przekona? bo jakos nie jestem przekonany do zakupu tej karty

jak mniej wiecej chodzi na tym radku farcry ? na mojej obecnej grafie 1024x768 wiekszosc High min 20fps srednio 45fps max ok 90fps , albo lepiej jak chodzi gta sa ? w 1024x768x32 full det?

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. gef4ti nie ma dx9 wogole ale ma b syzbki dx8/ r9550 ma  troche kulawego dx9 i wg mnie nieco wolniejszego dx8 od gef4ti

jak mniej wiecej chodzi na tym radku farcry ? na mojej obecnej grafie 1024x768 wiekszosc High min 20fps srednio 45fps max ok 90fps , albo lepiej jak chodzi gta sa ? w 1024x768x32 full det?

1519957[/snapback]

u mnie gta sa na karcie bez zadnego OC chodzi 1024x768x32 very high i jest plynnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. gef4ti nie ma dx9 wogole ale ma b syzbki dx8/ r9550 ma  troche kulawego dx9 i wg mnie nieco wolniejszego dx8 od gef4ti

1519957[/snapback]

Człowieku, skoro ci wszystko chodzi to po co zmieniać :blink: ?

A jeśli już bardzo chcesz zmian to se kup GF 6600GT.....będziesz miał "niekulawego" DX9.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, skoro ci wszystko chodzi to po co zmieniać  :blink: ?

A jeśli już bardzo chcesz zmian to se kup GF 6600GT.....będziesz miał "niekulawego" DX9.0

1520197[/snapback]

na 6600GT nie mam kasy, zmieniam gdy moge jeszce swoja karte jakos sensownei spzredac i miec cos nieco lepszego( zobaczymy) z dx9, poza tym ten radzio z AA i AF bedzie raczej szybszy :] to co nie kupowac mowisz ?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię "nie kupuj" -> to twoje pieniądze. Ja zmieniłem z GF 4 MX 440 (pewnie wiesz co to za g*****) i jestem z niego bardzo zadowolony. Jeżeli dysponujesz większą gotówką to zaiwestuj w Radka 9550 Abita uGuru. Kosztuje gdzieś koło 400,- ale ma najlepsze osiągi (głównie o/c ma nie z tej ziemi). Ogólnie R9550 to nie jest zła karta, mi [narazie] wystarcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,Jun 28 2005, 22:39]Nie mówię "nie kupuj" -> to twoje pieniądze. Ja zmieniłem z GF 4 MX 440 (pewnie wiesz co to za g*****) i jestem z niego bardzo zadowolony. Jeżeli dysponujesz większą gotówką to zaiwestuj w Radka 9550 Abita uGuru. Kosztuje gdzieś koło 400,- ale ma najlepsze osiągi (głównie o/c ma nie z tej ziemi). Ogólnie R9550 to nie jest zła karta, mi [narazie] wystarcza :)

1520217[/snapback]

wiem dobrze jakim shitem jest MX ;) z dx7 :)

moja kwota to 240zł :) MAX a wiec na jakiegos radka 9550 od GIGABYTE czy SAPPHIRE, wezme co bedzie blizej pod reka ;) obejrze karty i podejme decyzje. Mysle ze tez sie podkreci :] jakies radiatorki na mem sie znajdzie....moze jakis modzik jesli cos fajnego znajde w tym temacie ;) wentylatorek 80mm juz czekać będzie :D

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem dobrze jakim shitem jest MX ;) z dx7 :)

moja kwota to 240zł :) MAX a wiec na jakiegos radka 9550 od GIGABYTE czy SAPPHIRE,  wezme co bedzie blizej pod reka ;) obejrze karty i podejme decyzje. Mysle ze tez sie podkreci :] jakies radiatorki na mem sie znajdzie....moze jakis modzik jesli cos fajnego znajde w tym temacie ;) wentylatorek 80mm juz czekać będzie :D

1520228[/snapback]

Ja wziąłbym Sapphire. Nic poza radiatorkami i masz ~500/~600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie 5 stron tego tematu:

Q: Ej sorry, jaki r9550 jest najlepszy

A: Saphire z nowej serii

2 posty przerwy i...

Q: Yyyy, eeee... chce kupić 9550, opłaca sie?

A: Tak :mur:

I w kółko to samo, przecież jakby sobie gościu przeczytał 1 strone to by wiedział co kupić :mad: , ale przecież czytanie boli a szukajki to w ogóle lepiej nie dotykać bo zabije :mur: .

A czy opłaca się wymienić GF4Ti na 9550 było wałkowane przez 20 stron w poprzednim temacie :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 posty przerwy i...

I w kółko to samo, przecież jakby sobie gościu przeczytał 1 strone to by wiedział co kupić :mad: , ale przecież czytanie boli a szukajki to w ogóle lepiej nie dotykać bo zabije :mur: .

A czy opłaca się wymienić GF4Ti na 9550 było wałkowane przez 20 stron w poprzednim temacie :evil: .

1520305[/snapback]

Dobrze gada, krate browara dla tego Pana! Ludzie uspokujcie sie w opracowaniu napisane jest z czego warto zmienić na r9550 :mur: powala mnie ignorancja użytkowników moze na przyszłość warto dać możliwość pisania od jakiś 200 postów, żeby nie było takiego śmietnika? No i chyba umiejętność dedukcji zanika, wszyscy osiągaja wyniki bliskie i lepsze r9600 pro na nowych szafirkach, ale taki x i y wyskakują co 5 postów z tym samym pytaniem. To taki of topic, żeby Was nieco uświadomić.

On Topic:

Znajomy składał 2 kompy dla rodzinki i brał szafirka i gb. No i właśnie szafirek 475(not max)/585 :blink: aż sie pofatyguje do niego i zobacze czym się jeszcze pcb różni. Za to gb to juz zalamka 375/470, pozostawie to bez komentarza. Dla mnie obecnie gb zeszło na psy, olali sprawe i mam nadzieje, że odczują straty w strefie kart low-end to może w przyszłości już sobie nie odpuszczą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede szukal szafirka, nie mozna w tych tematach sie polpac co brac jeden mowi to a za chwile coinnego, zreszta popatrzecie kilka postow wyzej kolega poelca mi gigabyte..... czytalem i bylem na bierzaco jakis czas temu z poprzednim topiciem w ktorym mi odradzili wymiane gef4ti :D

ATI Radeon 9550 256DDR 128bit TV/DVI

czy ja dobrze widze ? 216zł ? 256MB 128bit ? bieremy to? ;] http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=11890&sid=1

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede szukal szafirka, nie mozna w tych tematach sie polpac co brac jeden mowi to a za chwile coinnego, zreszta popatrzecie kilka postow wyzej kolega poelca mi gigabyte..... czytalem i bylem na bierzaco jakis czas temu z poprzednim topiciem w ktorym mi odradzili wymiane gef4ti :D

ATI Radeon 9550 256DDR 128bit TV/DVI

czy ja dobrze widze ? 216zł ? 256MB 128bit ? bieremy to? ;] 1520486[/snapback]

Pamięci 256MB się krecą gorzej niż 128MB, ponieważ więcej MB muszą upchać w kostke. A im więcej MB w kostce, tym kostka droższa. To jest tania karta, więc jeśli 256MB to napewno 5ns! :) A te dodatkowe 128MB w tej karcie prawie nic Ci nie da.... Edytowane przez bakupl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci 256MB się krecą gorzej niż 128MB, ponieważ więcej MB muszą upchać w kostke. A im więcej MB w kostce, tym kostka droższa. To jest tania karta, więc jeśli 256MB to napewno 5ns! :) A te dodatkowe 128MB w tej karcie prawie nic Ci nie da....

1520499[/snapback]

wiem o tym ze wystepuje taki moty ;) dlatego tez moja grafika ma 64MB a nie 128 ;) a krecil ktos z was wersje 256MB ? nei wiem czy warto ja brac czy nie ma co sobei 4 liter zawracac :] jade za 2-3godz na maisto rozejrze sie u siebie co maja, a trafiaja sie szafirki 4ns ?

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem o tym ze wystepuje taki moty ;) dlatego tez moja grafika ma 64MB a nie 128 ;) a krecil ktos z was wersje 256MB ? nei wiem czy warto ja brac czy nie ma co sobei 4 liter zawracac :] jade za 2-3godz na maisto rozejrze sie u siebie co maja, a trafiaja sie szafirki 4ns ?

1520506[/snapback]

Wszystkie Sapphirki 128MB jakie spotkałem było 4ns! Mimo że na pamięciach było oznaczenie do 5ns. 256MB nie zdarzaja sie raczej 4ns...niespotkałem nigdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maja u mnei w miescie cos takiego miedzy innymi:

http://www.return.com.pl/ware/53ad01cf3324...412baea8a4401f/

http://www.comp.lublin.pl/opis?id=VGS95511B____

obie mysle ze sa spox :P przejade sie i rozejrze :]

obczajcie co sirius mi odpisal jak spytalem czy cena przy tym szafirku 256MB 128bit jest prawdziwa:

Sirius.pl

Witamy !

Niestety był to błąd. Dziękujemy za info. Jeśli zamówił by Pan w regularnej cenie może Pan liczyć na prezent :)

Pozdrowienia,

a ta cena to 288zl <lol>

ciekawe jaki ? :) B)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za dwa posty, pisalem meila do sklepu u siebie w Lublinie i oto co mi odpisali:

W tej chwili mamy tylko produkty Gigabyte. O wiele lepsze niż Saphire. Karta

ma pamięci 4ns i bardzo dobrze się podkręca.

Koszt 234 zł brutto.

brać ? 4ns ! ? :> czy szukac szafirka ?

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za dwa posty, pisalem meila do sklepu u siebie w Lublinie i oto co mi odpisali:

W tej chwili mamy tylko produkty Gigabyte. O wiele lepsze niż Saphire. Karta

ma pamięci 4ns i bardzo dobrze się podkręca.

Koszt 234 zł brutto.

brać ? 4ns ! ? :> czy szukac szafirka ?

1520689[/snapback]

Sapphirki też maja 4ns!

Odpuść sobie Gigabyte!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A co to jest za model GIGACUBE ATI Radeon 9550GT 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8 257 zł ??

Lepszy od Sapphirka, tzn. który lepiej się podkręci bez vmodów ??

GT ma 400/400, ciekawe ile można z niego na maxa wyciągnąć, czy więcej niż na Sapphirku ??

Pozdrawiam

Edytowane przez Pawlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 posty przerwy i...

1520305[/snapback]

Zgadzam sie z toba w pelni. Wystarczy przeczytac ostatnie kilka stron a nie zadawac po raz n te same pytania.

Ale ja na swoim przykladzie przekonalem sie, ze nie zawsze mozna uzyskac odpowiedz na pytanie, ktore zna wiekszosc osob. Pytalem kilka razy o vmoda gpu olowkowego do starszego modelu sapphire 9550 i mimo, ze duzo os. chwalilo sie, ze takowy robilo nie dostalem zadnych linkow ani odpowiedzi z pw... troche to dziwne, czy to jest jakas tajemnica, ja sobie podkrece a innemu nie dam... polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co pytasz skoro olewasz!? Sapphire też ma 4ns Hynixa....

Brak słów...

1521238[/snapback]

jak mowie ze nie ma to nie ma przynajmniej w tym sklepie i pytam sie czy warto gigabyte brac ! typo ze sklepu mowil ze te gigabte co maja niezle sie kreca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten GIGABYTE ma 4ns hynixa ! to co zły jest ? :/

1521092[/snapback]

Nie wiem po co chcesz zmieniac z karty 8 potokowej na 4... dla battlefielda2, w ktorym bedziesz mogl pograc na radku w low details ?

Ja bym na twoim miejscu zostawil tego ti i zbieral kase na jakias sensowna zmiane (chociaz 9700pro z allegro po 3xx zl).

Kupno 9550 mialo sens w momencie wyjscia karty, byla ona hitem bo mozna bylo ja duzo @. Teraz jej wydajnosc nie jest juz taka zadowalajaca, imo zmiana 4ti -> 9550 to blad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem po co chcesz zmieniac z karty 8 potokowej na 4... dla battlefielda2, w ktorym bedziesz mogl pograc na radku w low details ?

Ja bym na twoim miejscu zostawil tego ti i zbieral kase na jakias sensowna zmiane (chociaz 9700pro z allegro po 3xx zl).

Kupno 9550 mialo sens w momencie wyjscia karty, byla ona hitem bo mozna bylo ja duzo @. Teraz jej wydajnosc nie jest juz taka zadowalajaca, imo zmiana 4ti -> 9550 to blad.

1521394[/snapback]

GEF 4Ti dla twojego info jest karta 4x2 ! i wiem ze lepiej radek spisuje sie w wielu grach z AA itp..zobazcymy co z tego bedzie.......

podpieram sie tez nieco tym

http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien..._empiryczne.htm

b dobre zestawienie

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten GIGABYTE ma 4ns hynixa ! to co zły jest ? :/

1521092[/snapback]

Przestań sie czlowieku glupio pytac :mur: czy ty wogule czytasz co do ciebie ludzie mowia :mur: nowe partie sapphirkow miazdza GB :mur: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...