Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Proszę bardzo 3D MARK 2005 - 1799pkt 1528965[/snapback] rdzeń pięknie podkręcony, ale co do pamięci i to bez vmem mozna miec lekkie wątpliwosci bo w koncu 3dmarka mozna przejsc z artami :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 rdzeń pięknie podkręcony, ale co do pamięci i to bez vmem mozna miec lekkie wątpliwosci bo w koncu 3dmarka mozna przejsc z artami :] 1529030[/snapback] grrrrrr cos ci zrobie :D dla twojej informacji arty pojawiaj sie w 3dmarku gdzies przy 602MHz dopiero, z artami wynik bylby gorszy, to sa dobre pamieci do O/C ! mowie ci ze na takich samych z chlodzeniem lepszym z v modem robilem 680MHz na poprzedniej grafie, tez miala 4ns hynixy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Proszę bardzo 3D MARK 2005 - 1799pkt 1528965[/snapback] Jak na His'a to pięknie wykręciłeś te pamiątki. asz jakieś radiatorki na nich? (chwilowo nie jestem w temacie więc sorry jesli odpowiedz już padła). Jestem pod wrażeniem B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 rev2 nie wejdzie bez przerówek ale za to rev3 jest w 100% kompatybilny z 9550. 1528629[/snapback]NO to biorę VGA Silencera Rev. 3 ale to dopieor tak za 2 tygodnie. A co do _AAB_ to wiem że dobra firma bo mam juzod nich parę częście u siebie ;) m.in AC Freezer 4 :] Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) ,Jul 4 2005, 11:01]Jak na His'a to pięknie wykręciłeś te pamiątki. asz jakieś radiatorki na nich? (chwilowo nie jestem w temacie więc sorry jesli odpowiedz już padła). Jestem pod wrażeniem B) 1529042[/snapback] nie jedynie wentylator mam pod kartą :) ktory tak naprawde chlodzi GPU i troche pamieci od dolu PCB, gdyby zamontowac radaitorki na mem poszla by na jakies 620MHz-630MHz bez V modow dobre kosci :] i GPU mi sie niezle trafilo ;) Edytowane 4 Lipca 2005 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) dobre kosci :] i GPU mi sie niezle trafilo ;) 1529085[/snapback] naprawde masz inna karte tzn inna seria, popatrz gdzie masz taka żółta zworke a gdzie mam ja :] http://www.hardwarelife.com/hardware/review/hisr9550/02.htm - tu jest ona bardziej pod kondensatorami :) o i np kondensatory masz czarne a ja srebrne :P ale róznica jest w układzie -mówiąc krótko na modelach takich jak mam ja bez vmoda cudów nie bedzie, rdzeń ewidentnie jest niedovoltowany, problem w tym ze his ma bardzo "poj" układ i nie jest tak prosto wymyslec vmoda tak jak np na GB lub sapphire Edytowane 4 Lipca 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 widze ze nowe partie 9550 sapphira i hisa pieknie sie kreca :wink: kupil jeszcze ktos hisa niedawno niech powie jak sie kreca :D bo moze akurat sie trafil jeden na 1000 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 widze ze nowe partie 9550 sapphira i hisa pieknie sie kreca :wink: kupil jeszcze ktos hisa niedawno niech powie jak sie kreca :D bo moze akurat sie trafil jeden na 1000 :wink: 1529160[/snapback] prawie co 2 his to kicha :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Ja ma hisa (kupiony 2 tygodnie temu) i na nowych omegach kreci sie an 400/520 ( samsung TC50) i przechodzi wszystkei testy w 3d mark 03. Jednak na dluzsza mete obawiam sie o karte, zeby nie ulegla samospaleniu.Musze kupic radiatory i dodatkowy wentyl, bo nie ufam temu radiatorkowi co zamontowali go na rdzeniu. Edytowane 4 Lipca 2005 przez stregobor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Witam Ostatnio znajomy kupil sobie radka 9550 MSI z czerownym laminatem. Karta wg niego ma pamiesi samsunga 5 ns. Wgral do niej bios z MSI 9600 pro co ma prawdopodobnie 3 ns pamieci, nie mam co do tego pewnosci. Podkrecil lekko procka na 2000 MHz i zaczal robic testy... wyniki co do krecenia tej karty mnie zaskoczyly. Rdzen na 500, pamieci na 650 i nie ma artefaktow. http://service.futuremark.com/compare?2k3=4087585 Ja mam slabiej krecona karte a lepiej procka i mam mniejszy od niego wynik :). CO o tym myslicie ? Tylko pozazdroscic takiej karty Mam jeszcze pytanie odnosnie Gigabyte 9550, czy znacie moze do niej jakis bios co by zaostrzal timingi, czy pooprawial o/c ?? jesli tak do mile widziane wszelkie sygestie. Moga byc nawet same timingi sprawdzone przez was. Z gory dzieki Edytowane 4 Lipca 2005 przez Kinslayer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Ja ma hisa (kupiony 2 tygodnie temu) i na nowych omegach kreci sie an 400/520 ( samsung TC50) i przechodzi wszystkei testy w 3d mark 03. Jednak na dluzsza mete obawiam sie o karte, zeby nie ulegla samospaleniu.Musze kupic radiatory i dodatkowy wentyl, bo nie ufam temu radiatorkowi co zamontowali go na rdzeniu. 1529173[/snapback] lol samospaleniu :lol: gdy nie robisz zadnych vmodów raczej to mega mało prawdopodobne :), gdy sa za duze częstotliwosci karta po prostu sie zawiesza i tyle Edytowane 4 Lipca 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 pytanie odnośnie VGA SIlencera Rev. 3.. czy mieszczą sie pod nim jakieś radiatorki na pamięciach czy nie baŁdzo ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 widze ze nowe partie 9550 sapphira i hisa pieknie sie kreca :wink: kupil jeszcze ktos hisa niedawno niech powie jak sie kreca :D bo moze akurat sie trafil jeden na 1000 :wink: 1529160[/snapback] takiego szcescia to ja nie mam uwierz mi ;) mam raczej pecha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 pytanie odnośnie VGA SIlencera Rev. 3.. czy mieszczą sie pod nim jakieś radiatorki na pamięciach czy nie baŁdzo ? :) 1529262[/snapback] da rade ale tylko niskie cos w tym stylu : http://sklep.benchmark.pl/pelny_10725.html - polecam kupić takie 4 (jedno zakrywa dwie kostki) ... bardzo dobre chłodzenie na pamiątki ale takie to juz nie wejda ... chyba ze je przytniesz ale to juz lepiej brac te wyżej http://sklep.benchmark.pl/pelny_9225.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam Ostatnio znajomy kupil sobie radka 9550 MSI z czerownym laminatem. Karta wg niego ma pamiesi samsunga 5 ns. Wgral do niej bios z MSI 9600 pro co ma prawdopodobnie 3 ns pamieci, nie mam co do tego pewnosci. Podkrecil lekko procka na 2000 MHz i zaczal robic testy... wyniki co do krecenia tej karty mnie zaskoczyly. Rdzen na 500, pamieci na 650 i nie ma artefaktow. 1529191[/snapback] Może akurat tak szczęśliwie trafił z tą kartą. MSI nie słynie z króla oc. Miał chłop szczęście. Co do tego biosa od GB. Oryginalny bios jest bardzo elastyczny. W Rabicie można z niego zrobić nios od R9600, zmieniać timinigi, częstotliwości. Wszystko. Resztą, innego biosa niż od R9550 do GB nie wgrasz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 te sa zawaliste http://sklep.benchmark.pl/pelny_9225.html ! czemu niby mialy by nie wejsc?? polecam je !! na takich radaitorkach ludzie pod 700MHz robia na dobrych hynixach 4ns !~bez v moda PBA robil na nich chyba 680 czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Może akurat tak szczęśliwie trafił z tą kartą. MSI nie słynie z króla oc. Miał chłop szczęście. Co do tego biosa od GB. Oryginalny bios jest bardzo elastyczny. W Rabicie można z niego zrobić nios od R9600, zmieniać timinigi, częstotliwości. Wszystko. Resztą, innego biosa niż od R9550 do GB nie wgrasz :lol: 1529289[/snapback] no walsnie nie wiem jak to jest z MSI bo na zagranicznych forach ludki robia 500/700 :razz: ja mam Msi i bym go ladnie wyprubowal ,ale ze wzgledu na zasilacz to nawet nie chce nic ruszac z OC (a korci strasznie) kiedys w poprzednim watku byl gosc co robil na MSi cos wlasnie kolo 500/700 :) ale nikt mu nie wierzyl kilka dni temu zrobilem rdzen na 325 i w 3dmarku03 po 10sek dotylania radiatora, byl b.cieply czy to nie za duzo sie grzeje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Może akurat tak szczęśliwie trafił z tą kartą. MSI nie słynie z króla oc. Miał chłop szczęście. Co do tego biosa od GB. Oryginalny bios jest bardzo elastyczny. W Rabicie można z niego zrobić nios od R9600, zmieniać timinigi, częstotliwości. Wszystko. Resztą, innego biosa niż od R9550 do GB nie wgrasz :lol: 1529289[/snapback] Najbardziej to mi zaley nad dorbymi timingami. Ale dosc pewnymi co juz ktos je wyprobowal i moglby polecic innym :). Jesli cos takiego gdzies widziales to moze pamietasz gdzie albo jakies namiary masz na to ?? Widze ze masz karte przerobiona na 9600 pro, wgrales zwyaczjnie bios od 9600 pro czy jeszcze jakies delikatne modyfikacje robiles ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox17 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Najbardziej to mi zaley nad dorbymi timingami. Ale dosc pewnymi co juz ktos je wyprobowal i moglby polecic innym :). Jesli cos takiego gdzies widziales to moze pamietasz gdzie albo jakies namiary masz na to ?? Widze ze masz karte przerobiona na 9600 pro, wgrales zwyaczjnie bios od 9600 pro czy jeszcze jakies delikatne modyfikacje robiles ?? 1529332[/snapback] Ja sobie mojego GB w rabicie pozmienialem i mi system widzi go jako 9600series A timingi by mnie tez interesowaly!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Najbardziej to mi zaley nad dorbymi timingami. Ale dosc pewnymi co juz ktos je wyprobowal i moglby polecic innym :). Jesli cos takiego gdzies widziales to moze pamietasz gdzie albo jakies namiary masz na to ?? Widze ze masz karte przerobiona na 9600 pro, wgrales zwyaczjnie bios od 9600 pro czy jeszcze jakies delikatne modyfikacje robiles ?? 1529332[/snapback] Gdzieś w tym topicu był podane dobre timingi (z kilka stron do tyłu). Jeśli chodzi o moją przeróbke to oryginalny bios został przerobiony na 9600 (zmiana Device ID) + oc. Edytowane 4 Lipca 2005 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 1) Dlaczego stworzyłeś nowy temat? Za coś takiego można dostać linijką po rączkach.... 2) Karta była kręcona? 3) Może twój 3DMark coś źle się bója? 4) Zmiana sterów może pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 A może masz zaślepke w obudowie? I po co nowy temat :( Qr....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Gdzieś w tym topicu był podane dobre timingi (z kilka stron do tyłu). Jeśli chodzi o moją przeróbke to oryginalny bios został przerobiony na 9600 (zmiana Device ID) + oc. 1529400[/snapback] przegladnalem pare stron i byly tam podane przez kogos timingi ale chyba od szafirka. A co do wyniku znajomego to juz ma wiecej: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4089297 530/700 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavliq Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 z tego co wiem gecube wypuścił r9550 lo-profile 128bit ale nigdy (słownie nigdy) go nie widziałem w sklepie 1525991[/snapback] znalazlem o takie cos: http://www.gecube.com/products-02.php?prod...&prod_cat_id=41 nie napisali, ze jest 128bitowy, wiec pewnie nie jest... na allegro jest typek ktory oferuje "128bitowe" gigabyte, szkoda, ze takie nie istnieja... pierwszy drugi ponoc ma tez 128bitowego his'a... Teraz pytanko, czy jakas firma produkuje wogole 128bitowe niskoprofilowe radki 9550? Jezeli nie to czeka mnie zmana obudowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Czy ktos robil flasha biosu Hisa 9550? Bo nie wiem czy robic czy nie i czy to sie oplaca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavliq Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 z tego co wiem gecube wypuścił r9550 lo-profile 128bit ale nigdy (słownie nigdy) go nie widziałem w sklepie 1525991[/snapback] znalazlem o takie cos: http://www.gecube.com/products-02.php?prod...&prod_cat_id=41 nie napisali, ze jest 128bitowy, wiec pewnie nie jest... na allegro jest typek ktory oferuje "128bitowe" gigabyte, szkoda, ze takie nie istnieja... pierwszy drugi ponoc ma tez 128bitowego his'a... Teraz pytanko, czy jakas firma produkuje wogole 128bitowe niskoprofilowe radki 9550? Jezeli nie to czeka mnie zmana obudowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 znalazlem o takie cos: 1529568[/snapback] wszystko to co podajesz to 64 bity!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma radków takich jakie chcesz!!!!!!! zmień obudowe!!!! nie zakładaj nowych tematów na ten temat!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Czy ktos robil flasha biosu Hisa 9550? Bo nie wiem czy robic czy nie i czy to sie oplaca :) 1529567[/snapback] robiłem, nie opłaca sie, 0 korzyści, więcej problemów ... koniec te sa zawaliste 1529296[/snapback] z Bogiem, jak na tych swoich hynix dojedziesz do 680, ledwo 610 bez artów jesli juz ... pamięci sa niedovoltowane i cudów nie bedzie Edytowane 4 Lipca 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 potwierdzam... zmiana biosu Hisowi raczej nie pomaga... wręcz odwrotnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 przegladnalem pare stron i byly tam podane przez kogos timingi ale chyba od szafirka. A co do wyniku znajomego to juz ma wiecej: 1529475[/snapback] tak ... ale za to wynik niższy :lol: :lol: wcześniej miał cos około 4011 a teraz ~3900 :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...