Tymin Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) 1. Jak nie masz radiatorków na nich to pewnie normalne 2. Prawy mysze/ tools&options/general options i odhaczasz USE LIMITS FOR OVERCLOCKING Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Tymin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Radiatorki mam a co do tego drugiego to dziala :] dzieki jeszcze jedno jak sprawdzic tempy na karcie? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Master007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Radiatorki mam a co do tego drugiego to dziala :] dzieki jeszcze jedno jak sprawdzic tempy na karcie? 1. Nie wiem może zmiana timingów cos pomoże a jak nie to vmod 2. Jakbys troche poczytal w tym temacie (dosłownie wyżej ktoś sie pytał) to wiadomo ze radzio 9550 nie posiada takowego czujnika i jedyna metodą jest dotyk swoim magicznym palcem i samemu postawienie diagnozy(temp.) p0zdr0 aLL Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Tymin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Wczoraj po założeniu drobnego wentylka na radiator na moim Gigabycie karta poszła na 435/556 :D nawet ładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Wczoraj po założeniu drobnego wentylka na radiator na moim Gigabycie karta poszła na 435/556 :D nawet ładniePowiedziałby że według normy. Karta oczywiście bez v-modów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 siemka za chwile bede posiadaczem radeona a obecnie mam gf i czy jest jakis program cco usowa w calosci stery czy wystarczy tylko w "trybie awaryjnym"usonac" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 moj Gigabyte smiga na 485/520 Jak oceniacie wynik 3501 pkt ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja mam 3600 przy 430/510 nie wiem od czego to zależy chyba od procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) siemka za chwile bede posiadaczem radeona a obecnie mam gf i czy jest jakis program cco usowa w calosci stery czy wystarczy tylko w "trybie awaryjnym"usonac"Driver Cleaner Pro lub zwykły Driver Cleaner a co do pkt w 3dmarku to dziwne bo ja mam 3714 (coś ok. tego) na omegach v2.6.83 Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Tymin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 w sumie obaj macie lepsze procki. Moj aktualnie smiga na 1666mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zalezy chyba od wszystkiego stanu systemu sterownikow itd tak mi sie wydaje.3500 średni wynik ale ja np moge sobie o takim tylko pomarzyc:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 moze pozycz od kogos jakas lepsza zasilke, bo watpie zeby byla taka roznica w oc , przeciez u mnie w miare dobrze kreci , a karta ta sama :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Proponuje mieżyć wyniki kożystając z tego poradanika: http://www.overclockers.pl/txt.php?id=3dmark_tweak Najlepszym lekarstwem na zmiane karty graficznej (i zwiazaną z tym zmianą sterów) jest format ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 poradnik jest troche przesadzony :lol: za duzo trzeba wylanczac zeby zrobic jakis test :) ja jak zawsze robilem jakis test to nic nie wylanczalem, bo po co :D 1000pkt. mi nie doda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 witam nie pisałem w tym temacie chyba z rok... Mój his 9550 padł i czeka na mnie już nowy z gwary. Obawiam sie jednak ,zę nie bedzie to karta z aktywnym chłodzeniem i pamieciami hynix 4ns. Postaram sie wieć zamienić ją na coś innego z mozliwą minimalną dopłatą. Co teraz z radków 9550 w komputroniku daje najlepszą perspektywe na o/c ? Z dostapnych są gb, saphire no i ten his co go dostane... Na czym jest najwieskza szansa trafić na dobrą akrte? Tradycyjnie gb ? czy mozę saphire? Jak to sie ostatnio kreci? Kumpel kupił ostatio hisa i karta ma tylko nazwe wspólną z moim ruposzem-pamieci elixir 5ns, pasywne chłodzenie i laminat jakiś inny bez tych metalowych kondziorków..czy z gb i resztą jest to samo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) tak btw ile moge wykrecic z radeona 9550 128 128 sapphire bez rzadnego dotakowego chlodzenie itp. ale zebym nie mial zadnych artow i przez jaki program najlepiej krecic ja mam na mysli RivaTuner158 a arty sprawdzac ATITool_0.24 ?? -------------------------------------------------------------------- Cos tu nie tak ?? http://img356.imageshack.us/my.php?image=clipboard012lx.jpg Edytowane 24 Grudnia 2005 przez imba18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 NO TO PO Vmodach Vcore i Vmem uzyskałem stabilnie 430/250. Jak na pamieci to całkiem nieźle zważywszy ze to są 5ns. A rdzeń dobijał do 500 tylko na 1,51 - straszna padaka mi sie trafiła. Ustawiłem teraz Vcore 1,35V i 430MHz standardowy wiatraczej Sapphire. Na pentagramie robił przy tym ustawieniu 442MHz. czyli różnica w chłodzeniu coś daje ! Co do pamieci to 255MHz i sie kończa. Napiecie 2,41V. Co ciekawe im mniejszy odczyt napiecia mem tym lepiej lecą. Albo mi sie wydaje :-P Vddq zdjąłem bo zupełnie nic nie dawało ! CO ciekawe nawet pogarszało troche sprawe. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) witam nie pisałem w tym temacie chyba z rok... Mój his 9550 padł i czeka na mnie już nowy z gwary. Obawiam sie jednak ,zę nie bedzie to karta z aktywnym chłodzeniem i pamieciami hynix 4ns. Postaram sie wieć zamienić ją na coś innego z mozliwą minimalną dopłatą. Co teraz z radków 9550 w komputroniku daje najlepszą perspektywe na o/c ? Z dostapnych są gb, saphire no i ten his co go dostane... Na czym jest najwieskza szansa trafić na dobrą akrte? Tradycyjnie gb ? czy mozę saphire? Jak to sie ostatnio kreci? Kumpel kupił ostatio hisa i karta ma tylko nazwe wspólną z moim ruposzem-pamieci elixir 5ns, pasywne chłodzenie i laminat jakiś inny bez tych metalowych kondziorków..czy z gb i resztą jest to samo? radoszczak(post nr. 3148) i jego sapphire ostatnio wymiata, jakims cudem udalo mu sie 600/580 :blink: takze chyba ten producent jest nabardziej optymalny w tych 'czasach' , ewentualnie gigabyte Edytowane 24 Grudnia 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 hmmmm.... odpowie mi ktos (2 posty wyzej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 tak btw ile moge wykrecic z radeona 9550 128 128 sapphire bez rzadnego dotakowego chlodzenie itp. Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. > gpu kręcisz aż Ci będzie się komp wieszał w grach lub 3DMarku; > mem kręcisz tak długo aż zaczną się pojawiać arty; Zresztą wystarczy looknąć na sygnaturki użytkowników <_< Wiekszość jest na tym samym poziomie. Każda karta jest inna więc SAMEMU musisz sobie ustalić ile to max dla twojej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 a czym najlepiej jakim programem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) ATI Tray Tools v1.0 http://www.radeon2.ru/atitray/attsetup.exe najpierw testuj GPU do max stable (zero zwiech) potem RAM max stable (zero artefaktow) na koniec daj o 5% nizej od max dla (GPU i MEM) i dalej testuj bedzie stable ALL ,utworz sobie profil np. ewent. zmoduj bios jak cos daj znac to ci dobiore timingi ladnie w BIOS do MHz jakie chcesz dla GPU, MEM wczesniej tylko wyslesz swoj bios zgrasz go za pomoca ATI Tray Tools dump BIOS siedze w tym juz dlugawo d:: wiec pomoge jak cos Edytowane 24 Grudnia 2005 przez XiAo_20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) "na koniec daj o 5% nizej od max dla (GPU i MEM) i dalej testuj bedzie stable ALL ,utworz sobie profil np. ewent. zmoduj bios jak cos daj znac to ci dobiore timingi ladnie w BIOS do MHz jakie chcesz dla GPU, MEM wczesniej tylko wyslesz swoj bios zgrasz go za pomoca ATI Tray Tools dump BIOS siedze w tym juz dlugawo d:: wiec pomoge jak cos" ehheheh ja nie taki pr0 jestem mi chodzi o same krecenie ale za pomoca programu a nie tu jakies takie ... : D ale Dzieki jak co to sie zglose --------------------------------------------------------------------------------------- Btw czemu mi pisze ze mam Gpu 250 a Mem 196 nie powninno byc troche wiekcej250/400 (Sapphire radeon 9550 128 128) Edytowane 24 Grudnia 2005 przez imba18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam. Ma ktoś może radzia 9550 od MSI(RX9550-TD128). One są z pasywnym i aktywnym chłodzeniem? I jak się sprawy mają z O/C, jakie ramsy mają?? A tam Wesołych Świąt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopalacz Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 "na koniec daj o 5% nizej od max dla (GPU i MEM) i dalej testuj bedzie stable ALL ,utworz sobie profil np. ewent. zmoduj bios jak cos daj znac to ci dobiore timingi ladnie w BIOS do MHz jakie chcesz dla GPU, MEM wczesniej tylko wyslesz swoj bios zgrasz go za pomoca ATI Tray Tools dump BIOS siedze w tym juz dlugawo d:: wiec pomoge jak cos" ehheheh ja nie taki pr0 jestem mi chodzi o same krecenie ale za pomoca programu a nie tu jakies takie ... : D ale Dzieki jak co to sie zglose --------------------------------------------------------------------------------------- Btw czemu mi pisze ze mam Gpu 250 a Mem 196 nie powninno byc troche wiekcej250/400 (Sapphire radeon 9550 128 128) pamieci x2 czyli masz 2x196 = 392 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 aha no to sorry (ucze sie dopiero ) : D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam. Ma ktoś może radzia 9550 od MSI(RX9550-TD128). One są z pasywnym i aktywnym chłodzeniem? I jak się sprawy mają z O/C, jakie ramsy mają?? A tam Wesołych Świąt. moj jest pasywny(sam radiator) kreci sie jak w sigu gadalem z ludzmi co maja z wentylatorem to kreci sie im okolo 500/700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a jakie masz pamiątki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a jakie masz pamiątki?niby 5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 moj jest pasywny(sam radiator) kreci sie jak w sigu gadalem z ludzmi co maja z wentylatorem to kreci sie im okolo 500/700 Bo wersje z czerwonym wentylem maja 3,3ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...