robak57 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Posiadam Ati Radeon Saphirre 9550. Moje maksimum OC wynosi 400/500 w programie "Ati Tool". Proszę o jakieś informację związane z powiększeniem OC! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) wczoraj sciagalem swoj radiator ale nie zwrocilem uwagi na to, zdjecie zrobilem tylko samego rdzenia :/ zastanawa mnie ostatnia literka "L" - google nie zwracaja zadnych rezultatow (w przeciwienstwie do tego kodu bez "L") ----edit---- tak btw 1) po przeflashowaniu biosem 9600pro uklad wykrywany jest jako rv360 a niektore programy (3dmark) wypisuja model 9600TX (nie XT) (no a sam 3dmark jeszcze pokazuje ze mam 256MB na karcie..Oo) 2) po tym flashu stracilem mozliwosc podkrecania ATT (opcja overclocking jest na szaro) Edytowane 4 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ja nie wiem po co Wy zmieniacie te biosy ? Przeciez to nie zwieksza mozliwosci o/c a tylko jak widac sa problemy... warto robic to, aby wykrywalo karte jako 9600pro albo xt ? Przeciez to samo mozna osiagnac programowo, wiec troche nie rozumiem tych kombinacji. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 bo chce miec zegary ustawione na stale a reszty dowiesz sie z mioch postow (dlaczego nie bios 9550) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 To zgraj oryginalny bios i w nim ustaw sobie własne taktowanie bez zmiany ID karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniochu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 omegi 2.6.71czemu akurat 2.6.71 jak sa nowsze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 pewnie dlatego ze ten user ma ten numerek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniochu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ale tak powaznie to moga byc?? Czy lepiej nowszy zaaplikowac :)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) u mnie takiego czegos nie bylo :D karte kupiles nowke , nie smigana ? no wlasnie nowke ! nie smigana, prosto ze sklepu, folijka, pudeleczko Jestem ciekaw co to za mod ATI :) jesli to ati bo cholera juz wie, wyglada na zwykla reczna robote ! ciekawe co by bylo po zdieciu tego, niech ktos sprawdzi u siebie gpu i pyknie fotke !!! bede wdzieczny. Przypominam chodzi mi o widoczne mody na tej fotce: Edytowane 4 Stycznia 2006 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 bo chce miec zegary ustawione na stale a reszty dowiesz sie z mioch postow (dlaczego nie bios 9550) Imo bezsens, po co katowac karte na najwyzszych ustawieniach. Jak chce pograc to jeden klik i juz sa h/c settings a do netu po co karta ma pracowac z takimi zegarami... :? To zgraj oryginalny bios i w nim ustaw sobie własne taktowanie bez zmiany ID karty. Wydaje mi sie, ze kolega chce miec widoczne id 9600pro albo xt. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) w biosie 9550 (zarowno moim jak i z techpowerup) max cpu moge ustawic 357.. z oryginalnym biosem i kreceniu w winach przy tych ustawieniach po 5 minutach mialem zwis a teraz - stable (moze wina programu.. nie wiem krecilem tylko ATT) tak, bardzo mi zalezy na tym zeby we wlasciwosciach ekranu miec 9600/pro/xt/tx czuje sie jak ktos zupelnie wyjatkowy.. Oo Edytowane 4 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniochu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 w biosie 9550 (zarowno moim jak i z techpowerup) max cpu moge ustawic 357.. z oryginalnym biosem i kreceniu w winach przy tych ustawieniach po 5 minutach mialem zwis a teraz - stable (moze wina programu.. nie wiem krecilem tylko ATT) tak, bardzo mi zalezy na tym zeby we wlasciwosciach ekranu miec 9600/pro/xt/tx czuje sie jak ktos zupelnie wyjatkowy.. Oo czyli to prawda ze przez bios mozna wiecej wyciagnac z grafy niz programami od OC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emanos Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Witam ! Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o to forum :-P i chciałbym otrzymać pare rad odnośnie podkręcania mojej karty. Chodzi tu o Gigabyte Radeona 9550 128mb/128 bit. Nie posiada on Wiatraczka : /. Jak narazie śmigam na 330/250(500). Pamięci są jeszcze chłodnawe. A i sama karta jest chłodna Edytowane 5 Stycznia 2006 przez emanos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 emanos -- jak jest chłodna to kręć i tyle! sprawdzaj artefakty! :grin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czyli to prawda ze przez bios mozna wiecej wyciagnac z grafy niz programami od OC?jezeli bios ma lepsze timingi to moze byc troche lepsze oc , ale to samo mozna uzyskac programami takze moja odpowiedz brzmi : nei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) jezeli bios ma lepsze timingi to moze byc troche lepsze oc , ale to samo mozna uzyskac programami takze moja odpowiedz brzmi : nei timingi to jeszcze sam troche podkrecilem (ale duzo ich i nie wiem jakie sa zaleznosci miedzy nimi, np CAS Latency 2, memory refresh rate tez chyba obnizony i cos tam jeszcze) Znacie moze jakas dobra strone gdzie sa dokladnie opisane timingi? jakies rady i spostrzezenia? no a wracajac do pytania czy przez wgranie biosu mozna wiecej osiagnac w oc.. boje sie zaryzykowac stwierdzenia ze tak wiec powiem, byc moze :) wiem tylko tyle ze takich zegarow nie moglem ustawic spod windowsa softem - bylo niestabilnie - zwiechy teraz sprawdzalem i jest stable nie mam teraz za duzo czasu.. sesja sie zbliza i duzo kolosow do zawalenia mam w styczniu ;d ale jak znajde troche wiecej czasu to sie pobawie i sprobuje wiecej wycisnac.. bolem tez jest to ze nie mam miernika i nie moge sprawdzic napiec => brak vmoda edit1: na koniec.. czy moglby ktos odpowiedziec na moje pytania te z wczesniejszych stron?:) edit2: tak sobie pomyslalem, ze moze kupie jakis miernika na allegro.. tylko zeupelnie nie wiem na co zwrocic uwage.. (cena jest najwazniejsza ;d) jezeli przez przypadek ktos sie orientuje w temacie i moglby doradzic cos.. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkaktus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam wszystkich! Mam Sapphire R9550 i pewien problem. Teoretycznie wszystko działa jednak problem sie zaczyna jak zrestartuje komputer. Po restarcie zmienia mi się odświerzanie na 60Hz, tzn tak to wygląda bo w zakładce ustawień pisze 75Hz jednak aby rozciągnąć ekran muszę zmienić na jakąś inną wartość a potem przywrócić 75 Hz. Czy jest na to jakiś sposób ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterlek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Czy słyszał ktoś o Radeonie firmy connect3D 9550,128MB DDR,128bit,5ns-samsung RV350 ,gpu250 ,mem400 ,AGPx8 ,mem400 rzeczywista częstotliwość taktowania 195Hhz(DDR),efektywna 392Mhz Czy ta karta zaliczana jest do jeszcze możliwych, czy to jest totalne barachłoda się to jakoś podkręcić,bo jakoś nie mogłem sie doczytać nic na temat takiego modelu Próbowałem AtiTT ale żadnego efektu nie było. W Benchmarku całyczas były defaultowe ustawienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Imo bezsens, po co katowac karte na najwyzszych ustawieniach. Jak chce pograc to jeden klik i juz sa h/c settings a do netu po co karta ma pracowac z takimi zegarami... :? Wydaje mi sie, ze kolega chce miec widoczne id 9600pro albo xt. ;] Wlasnie mam pytanie czy jak gram nie czesto z 2 godziny dziennie zmiana ustawien karty tylko do gier nie bedzie ja szybciej niszczyc niz dzialanie na stale w przyblizonej wartosci np 400/500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Czy słyszał ktoś o Radeonie firmy connect3D 9550,128MB DDR,128bit,5ns-samsung RV350 ,gpu250 ,mem400 ,AGPx8 ,mem400 rzeczywista częstotliwość taktowania 195Hhz(DDR),efektywna 392Mhz Czy ta karta zaliczana jest do jeszcze możliwych, czy to jest totalne barachłoda się to jakoś podkręcić,bo jakoś nie mogłem sie doczytać nic na temat takiego modelu Próbowałem AtiTT ale żadnego efektu nie było. W Benchmarku całyczas były defaultowe ustawienia lepiej sapphire , gigabyte , 3dconnect to kał , mial to jakis user na forum i wlasnie takie mial zdanie @ MrVonFetysz nie powinno nic sie dziac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emanos Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 emanos -- jak jest chłodna to kręć i tyle! sprawdzaj artefakty! :grin: Wiesz co próbowałem na 370/270(540) i przez 30 minut nie znalazło żadnego artefaktu. Co do samej karty była ciepła (nawet bardzo) a pamięci jeszcze cieplejsze ; x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Moj gb 9550 idzie na 420/265 chlodzenie standart + AC pro fan tc podwieszony od spodu karty gdy ustawie wiecej na rdzen to po jakims czasie zwsze vpu recover, w sumie to prawdopodobnie na tych ustawieniach po jakis 1,5 h tez pewnie by wyskoczylo. radiator cieply pamieci tez ale nie sypia artami, jesdnak co dziwne pcb wokol rdzenia jest bardziej niz cieple czyli wychodi na to ze wszystkie cieplo nie przechodzi na radiator. zamierzam kupic nb47 lub nb32. i mam takie oto pytania: - czy pasta dostarczona wraz z tym radiatorem jest odpowiednia - czy jest sens szlifowac radiator od spodu?? zauwazylem rowniez ze nowsze gey bardziej obcizaja rdzen(tym samym nagrzewaja) np. na 420/265 w sofa2 moge grac bez ograniczen, natomiast taki CoD2, NFS:Mw wysypuje vpu recover po jakims czasie(30 min , 45 min). I tu nasuwa sie pyatnie czy ta gra tak obciaza rdzen czy moze cos jest innego z tym nie tak?? nie robilem vmodow i nie zmienialem biosu Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Pazuzu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubil Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Niedługo otrzymam kartę Gigabyte 9550 128bit/128mb (model GV-R955128D) i mam odnośne tej karty kilka pytań i próśb: Chociaż przeczytałem dziesiątki (żeby nie mówić setki) stron odnośnie tej karty, kilku rzeczy nie jestem pewien: 1. Jak mogę podkręcić tę kartę bez żadnego mechanicznego grzebania (nowe chłodzenie). 2. Jakich użyć do tego sterowników. 3. A jak tak ‘naprawdę wydajnie; ją podkręcić - myślałem o takim chodzeniu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80425639, jeżli to nie jest Ok. to jakie polecacie? - wolałbym poznać metodę z nowymi sterownikami, aniżeli z nowym biosem - Co to są V-mody; jak to się robi, czy to jest bezpieczne i opłacalne Z góry dziękuję Przyszły posiadacz radeona 9550 Edytowane 6 Stycznia 2006 przez kubil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 1. poprzez zmiane taktowania rdzenia i pamieci przy pomocy np. atitool lub przez zmiane biosu karty 2. nie wiem jakie najlepsze, ja uzywam catalist softmod 4.12 3.Vmod polega na zwiekszeniu napiecia na rdzen lub na pamieci co owocuje zwiekszona mozliwoscia oc, jednak to juz jest sprawa "technicza". Ja sam sie na tym nie znam wiec tego nie robie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Niedługo otrzymam kartę Gigabyte 9550 128bit/128mb (model GV-R955128D) i mam odnośne tej karty kilka pytań i próśb: Chociaż przeczytałem dziesiątki (żeby nie mówić setki) stron odnośnie tej karty, kilku rzeczy nie jestem pewien: 1. Jak mogę podkręcić tę kartę bez żadnego mechanicznego grzebania (nowe chłodzenie). 2. Jakich użyć do tego sterowników. 3. A jak tak ‘naprawdę wydajnie; ją podkręcić - myślałem o takim chodzeniu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80425639, jeżli to nie jest Ok. to jakie polecacie? - wolałbym poznać metodę z nowymi sterownikami, aniżeli z nowym biosem - Co to są V-mody; jak to się robi, czy to jest bezpieczne i opłacalne Z góry dziękuję Przyszły posiadacz radeona 9550 heh, a w opracowaniu ( tutaj ) wszystko jest tak ładnie opisane :/ BTW tego Arctica może lepiej nie bierz. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) emanos - czas założyć chłodzenie jak nie ma artefaktów i krecić dalej.wentyl na radiator i radiatorki na pamięci :icon_exclaim: i zapuszczaj 3dmarka , aha nie zapomnij o sterownikach ( ja używam omegi) Edytowane 6 Stycznia 2006 przez 1okonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubil Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Czyli jaki wentylator? A może mniejszy + radiatory na kosci pamięci? Ten Titan z opracowanie wygląda na strasznie ciężki i z tego co zaobserwowałem to w tej karcie <Gigabyte> inaczej sie mocuje radiator (tak na skos)... Edytowane 7 Stycznia 2006 przez kubil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdriaNo11 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem karty HIS Radeon 9550 128/128 na pamięciach samsunga 5 ns. Przeprowadziłem testy max core i max mem w programie ATITool i otrzymałem stabilne 430 i 250(500). Kiedy jednak ustawiłem core na 300 mhz i uruchomiłem 3dmarka 03 po ok 30 s komp sie zawiesza. W związku z tym pytanie: W jaki sposób podkręcić to do wartości docelowej czyli 400/500??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A nie masz przypadkiem oryginalnych sterowników? Jak tak to zmień je na Omegi albo Softmody.. ale najpierw te co masz teraz wywal Driver Cleanerem. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdriaNo11 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mam zainstalowane Omegi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...