Ralph37 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 nie czaisz bazy B) wszyscy robia testy w tych samych ustawieniach po to aby przetestowac karty pod takim samym obciazeniem radeony 9550/9600 juz odeszly do lamusa :cry: a jesli nie to napewno w tym roku nowe gry je dobija podobnie co radki 9800 czaje baze ziomalu :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam. Mam prosbe do wszsytkich forumowiczy czytajacych ten topic. Jezeli ktos z Was ma na HDD lub jakim kolwiek nosniku backup tej strony http://www.r9550vmod.prv.pl/ lub jakis pochodnych z dokladnym opisem prosilbym o przeslanie na mail'a mavric@op.pl . Bede bardzo wdzieczny :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 http://www.ols.vectranet.pl/~mptracer/boboszyn/index.html vmodziki dla 9550 od gigabyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 http://www.ols.vectranet.pl/~mptracer/boboszyn/index.html vmodziki dla 9550 od gigabyta wielkie THX :D zaraz sobie zrobie backup na dysk bo czesto ta strona zmienia adres <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 coraz bardziej zalezy mi na wycisnieciu z tego radka 7 a nawet 8 i 9 potow :D do vmoda niestety nie mam sprzetu odpowieniego (szukam po znajomych) niby jest wersja olowkowa.. mod vcore.. do zrobienia mod vddq no precyzja wymagna :) ale da sie zrobic ale.. mod vmem.. to chyba z olowkiem nie poszaleje? a bez tego nie oplaca sie ryzykowac moze znacie jakis sposob na przylutowanie tego sprzetu transformatorowka 100W?:) wydaje mi sie ze grot razem z cyna rozpusci mi pol karty ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zamiast tej lutownicy weź odrazu opalarkę :lol2: .Kup sobie kolbową do elektroniki bo od tamtej ścieżki poodchodzą :kijem: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekuś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam! Wczoraj otrzymałem radeona 9550 by Gigabyte (hynixy 4ns) i tak: karta bardzo szybko uległa najnowszym omegom (o/c) i tak: 3dmark01 7150ptk. 3dmark03 2194ptk. a po przetraktowaniu 400/486 01 8382ptk. 03 3028ptk @ 450/486 01 8553 03 3173 i teraz moje pytanie: czemu te pamięci się tak szybko zmęczyły? 486MHz i ani ćwierć herca więcej... pamięci są 4ns hynixa i niewiem co sie dzieje... GPU idzie nawer na 460 ale wtedy trochę niestabilny. dlatego 450 i jest git. ale co do pamięci to sięzawiodłem :/ czemu niechcą się dalej kręcić (pamięci podczas tortur są ledwo letnie) zato GPU jest chłodzone "dmuchawą" która wyprowadza powietrze z nad radiatora. może by zmienić timingi pamięci? standardowo są od Gigabyta. czy zmiana ich na inne pomogła by wcisnąć te 520MHz ? aha platforma: mobo: ECS k7s5a proc: AMD 1800+ (133) ram: 512 kingston'a (synchronicznie do proca) zasilacz-jakiś-tam-300W 1cd-rw 1 dvd-rw 1x80GB + 1x40GB Ps. ma ktoś jakiś program do wgrywania i zgrywania biosu z Gigabyta 9550 ? Ps2. jeśli to ma jakieś znaczenie: karta rev. 1.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A może jeszcze więcej podłączysz do tej jakiejśtam zasiłki co?Na moje to nie trzyma Ci napięć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 do zgrywania biosu flashrom a co do kart to im dluzej produkowana tym gorzej sie kreci (tak jest u gigabyta). pierwsze egzemplarze lataly 500/600 bez problemow a teraz tylko 400/500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekuś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 co do napięć: +3.3V: 3.3V +5V : 4,78V +12V 12.54V to są napięca w idlu a w stresie troche bardziej odbiegają od normy :/ może ktoś dać do link do tego flashroma? bo ten z in4 mi nie działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Masz tragiczne napięcia - przypuszczalnie zasilacz nie daje rady i linia 5V jest przeciążona. Pod dużym obciążeniem 5V jeszcze bardziej spada, a 12V rośnie - pozabija Ci to dyski. A gdybyś miał radeona 9100, to miałbyś zwiechę przy każdym urchomieniu 3D ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekuś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 więc co proponujecie? nowy zasilacz czy czystka w kompie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zdecydowanie nowy, dobry zasilacz. Uprzedzając pytanie - w stosownym dziale jest dużo tematów o tym, jaki dobry i niedrogi zasilacz kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Ostatnio na allegro były fortrony 350w za 52 zł!!!!!!!!! poszukaj!!!!!!!!!!! Aukcja skończyła się 25 stycznia :(http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83025732 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82151944 Edytowane 27 Stycznia 2006 przez 1okonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekuś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 czyli musze poczekać, aż jakiś powarzny sprzedawca wystawi owe fortrony. a tak btw. to słyszałem że feel'e są najgorsze :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaZ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ElO.mam taki problem jestem graczem w CSS i mam komputer taki ja kw opisie i chdozi o to ze na RADEONIE 9600PRO moglem proca wykrecic do 3.3ghz a na radku 9550 taki jak teraz mam jade na standardzie bo przywiesza mi sie kopm w graniu w css a mianowicie wejde sobei na serwerek pieknie i nagle dzwieki zawiesozne i tka przez jakies 10-20 sekund (myszka dziala) i grafa tez zawieszona VPU recover daje o osbie znaki ale i tak za chwile to samo i nic nie pomaga PROSZE O POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 a blokada pci/agp?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ElO.mam taki problem jestem graczem w CSS i mam komputer taki ja kw opisie i chdozi o to ze na RADEONIE 9600PRO moglem proca wykrecic do 3.3ghz a na radku 9550 taki jak teraz mam jade na standardzie bo przywiesza mi sie kopm w graniu w css a mianowicie wejde sobei na serwerek pieknie i nagle dzwieki zawiesozne i tka przez jakies 10-20 sekund (myszka dziala) i grafa tez zawieszona VPU recover daje o osbie znaki ale i tak za chwile to samo i nic nie pomaga PROSZE O POMOC Wylacz w sterach vpu recover i problem powinien zniknac. Jesli nie to zmniejsz troszke taktowania karty, moze sie przegrzewa (chyba nie jedziesz na samym radiatorze ? ;]). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 obczajal to ktos ? http://allegro.pl/show_item.php?item=83210419 wiem ze firma nie tykalna ale wg. mnie ostatnio sie dobrze promuje (6600 512mb i x1600pro) a fajnie sie kojarzy ^^ czerwony laminat + wyglad jak gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 obczajal to ktos ? http://allegro.pl/show_item.php?item=83210419 wiem ze firma nie tykalna ale wg. mnie ostatnio sie dobrze promuje (6600 512mb i x1600pro) a fajnie sie kojarzy ^^ czerwony laminat + wyglad jak gigabyte chyba sobie kpisz w sensie ja bym nie experymentował ALE jak będziesz tak miły że kupisz sprawdzissz co to jest warte i dasz znać na forum jestem jak najbardziej za :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Odpuść sobie wolne pamięci i na dodatek elixiry, totalna porażka :kijem: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Po co ci ten Palit skoro kilka zl wiecej masz GB , Szafira czy HiS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ostatnio wpadl mi w rece Palit z pamieciami BGA Hynixa 3.3ns na ciemnym(czarnym?) laminacie. Pobawilem sie nim troche i pamieci poszly bez problemu na 300(600) na wiecej RivaTuner nie pozwalal, na dniach jak znajde czas pobawie sie we falshowanie i zobaczymy co to potrafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) ostatnip lapity są bradzo ciekawe... np 6600gt na ddr2 za 410zl bywają- pamięć sie marnuje ale leci wyzej niż tsopy... x700 też byuwająna ddr2 a czasem na ddr 3... x1600prona ddr3 kręcące sie powyzęj xt... teraz ten 9550...chyba pora zaczać lubić pality :lol: mozę niedługo bęzito takie dfi w grafach :) ale jaja by były... :-P a ten czerwony to wygląda na strasznie okastrowanego-te miejsca po mofsetach i kondziorkach... wygląda lipnie..no ale moze pozory myla.. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 kojarzy ktoś mod 9550 w którym z jednej strony karty były zamontowane obok siebie 2 wentyle 80??? chyba nawet strona o nim była ale nie pamiętam adresu.... prosze o linka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fokussmok Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 tak jak w temacie mam problem z fps [ w counter strika ] i mam takie pytanie czy da sie usunac ( wylaczyc ) opcje antyalias i fitrowanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 prawym na pulpit właściwości, ustawienia, zaawansowane, 3D i tam wszystko masz lub w programie Ati Tray ToolS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodziowodzio Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam!! Kupiłem niedawno karte graficzną X Pine 9550, włożyłem ją do komputera - w dosie odpaliła bardzo ładnie. Problemy zaczeły się dopiero w Windowsie - pojawiają się na całym ekranie pionowe dwu centymetrowe paski - tak jakby ktoś obraz pociął na fragmenty, robi się totalna sieczka, wszystko się zamazuje i nic nie widać. Myślałem na początku, że to wina sterowników, bo wcześniejszą karte miałem nvidie. Przeinstalowałem więc szybko windowsa i zaraz po starcie nowego windowsa mam dokładnie to samo. Sterowniki nowe nie pomagają... Może spotkał się ktoś z takim problemem i jest w stanie mi pomóc. Co to może być? Jest to efekt zepsutej karty, czy czegoś innego ?? Z góry baaaardzo dziękuje za odpowiedź i każdą wskazówke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fokussmok Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 help niemoge wylaczyc antyaliasingu i fitrowania ;/ wie ktos jak to sie robi ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam!! Kupiłem niedawno karte graficzną X Pine 9550, włożyłem ją do komputera - w dosie odpaliła bardzo ładnie. Problemy zaczeły się dopiero w Windowsie - pojawiają się na całym ekranie pionowe dwu centymetrowe paski - tak jakby ktoś obraz pociął na fragmenty, robi się totalna sieczka, wszystko się zamazuje i nic nie widać. Myślałem na początku, że to wina sterowników, bo wcześniejszą karte miałem nvidie. Przeinstalowałem więc szybko windowsa i zaraz po starcie nowego windowsa mam dokładnie to samo. Sterowniki nowe nie pomagają... Może spotkał się ktoś z takim problemem i jest w stanie mi pomóc. Co to może być? Jest to efekt zepsutej karty, czy czegoś innego ?? Z góry baaaardzo dziękuje za odpowiedź i każdą wskazówke. jezeli masz arty caly czas , to znaczy ze padly ramy, lub mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakis program do oc i zmiejszych taktowanie pamieci , jak to nic nie da to wymien karte @ fokussmok wejdz we wlasciwosci ekranu > zawansowane> i tam w sterownikach wylacz te opcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...