Skocz do zawartości
mechl!k

Ati Radeon 9550

Rekomendowane odpowiedzi

Nie probujce flashowac tego biosu ze strony producenta, mowie o Gigabyte. Ja tak zrobilem z wymuszeniem i teraz moj radek jest w stanie smierci klinicznej.

Moglby ktos podeslac dzialajacy biosik i skonfugurowany autexec z flashromem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie probujce flashowac tego biosu ze strony producenta, mowie o Gigabyte. Ja tak zrobilem z wymuszeniem i teraz moj radek jest w stanie smierci klinicznej.

Moglby ktos podeslac dzialajacy biosik i skonfugurowany autexec z flashromem?

najlepiej zgrany prosto z karty f21 (defaultowy) Edytowane przez Deejay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, no. Gigabyte pomyślało i zrobiło coś dla nas :)

Fajnie by było jakby ktoś co posiada coś takiego opisał wrażenia.

Ciekawe jak to się kręci i czy jest ograniczona możliwość kręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto licytować tą kartę:

http://allegro.pl/item87713593_his_excalib..._gwarancja.html

Jeśli tak to jaka cena wg was jest możliwa za ten sprzęt ?

p.s.

Na allegro są Radeony 9700pro 256bit 128mb za 329zł

I pytanie takie same jak do 9550

czy za tą cenę warto?

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko. Posiadam Sapphire Readeon 9550 na pamieciach Hynix'ach 5ns. Na dzien dzisiajszy karta jest wykrywalna w systemie jako 9600XT, chodzi w Windowsie 325/ 400 a na bardziej wymagajacyh apliakcjach 405/ 450. Do czego zmierzam? Chodzi o taktowanie pamięci. Za cholere wyzej nie chcą iść. Przy 465 sypią artefaktami nawet na pulpicie. Czy to dlatego, że maja opuźnienie 5ns, czy może lipny egzemplarz. Widziałem tutaj taktowania innych osób i są o wiele wieksze :/ Marzy mi sie chodziaż 400/ 500 :) Ma ktoś jakąś rade?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was.

Przeszukałam ten pierwszyt temat o 9550 i nie znalałam moda na gigabite.

Tz znalałam ale strona nie dizała.

Czy ktos moze podać link do działajacej stronki albo numerek stronki (jeslik tos pmieta) bo juz jestem zakrecona i niemoge znalźć.

Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item87713593_his_excalib..._gwarancja.html

Jeśli tak to jaka cena wg was jest możliwa za ten sprzęt ?

p.s.

Na allegro są Radeony 9700pro 256bit 128mb za 329zł

I pytanie takie same jak do 9550

czy za tą cenę warto?

powiem ci tak 9500 256 bit 4 potoki bo taką testowałem jest szybsza od 9550 robiącej 3600 3d marków 03 mimo że 9500 robi ich tylko 3000 ( na stocku) i kosztuje 200 imo nie warto sie pakować w 9550 jak możesz mieć szybszą karte co do drugiej karty za tą cenę nie ma nic lepszego ja sie wycfaniłem i chciałem podobnie za 250 na razie walcze odesłałem kartę ma wymienić ale z szachownicą na 8 potoków wydajność jest suuper :D 4500 smarków ale ET radar i fps nie spada na max tdetalach poniżej 80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500 ma 3000pkt

9550 ma 3600pkt i jest szybsza? Chodzi Ci o gry czy o to, że moge ją dobrze podkręcić?

p.s.

a co powiecie na 9500 PRO za 200 - 250zł ?warto ?

http://allegro.pl/item87792806_ati_radeon_...s_infineon.html

http://allegro.pl/item87318138_sapphire_at...9700_128mb.html

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1971699[/snapback]

A ja mam takie pytanko. Posiadam Sapphire Readeon 9550 na pamieciach Hynix'ach 5ns. Na dzien dzisiajszy karta jest wykrywalna w systemie jako 9600XT, chodzi w Windowsie 325/ 400 a na bardziej wymagajacyh apliakcjach 405/ 450. Do czego zmierzam? Chodzi o taktowanie pamięci. Za cholere wyzej nie chcą iść. Przy 465 sypią artefaktami nawet na pulpicie. Czy to dlatego, że maja opuźnienie 5ns, czy może lipny egzemplarz. Widziałem tutaj taktowania innych osób i są o wiele wieksze :/ Marzy mi sie chodziaż 400/ 500 :) Ma ktoś jakąś rade?

Masz 5ns i 500 raczej nie pocisniesz.

Witam was.

Czy ktos moze podać link do działajacej stronki albo numerek stronki (jeslik tos pmieta) bo juz jestem zakrecona i niemoge znalźć.

Z góry dziękuje.

Wpisz w google 'gigabyte 9550 vmod'. ;]

9500 ma 3000pkt

9550 ma 3600pkt i jest szybsza? Chodzi Ci o gry czy o to, że moge ją dobrze podkręcić?

p.s.

a co powiecie na 9500 PRO za 200 - 250zł ?warto ?

http://allegro.pl/item87792806_ati_radeon_...s_infineon.html

http://allegro.pl/item87318138_sapphire_at...9700_128mb.html

E tam moje jest dobrze wykrecona i nawet osiaga 4k. ;]

Na 9500 trzeba by tez robic vmoda na gpu i mozna by tez podgonic 9550, pamiatki tez by troche polecialy, w koncu to bga i 256bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was.

Z góry dziękuje.

http://www.ols.vectranet.pl/~mptracer/boboszyn/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500 pro jest szybsza od każdego 9550, taka sama sytuacja jest w przypadku 9500 256 bit 4 potoki ( i mam to na myśli wykręcone9550) nawet jeżeli jakiś 9550 uzyska wynik lepszy w smarku co się zdarzyć może nadal jest słabszą kartą w grach spisuje się gorzej

miałem na myśli że 9550 z podpisu robiący 3600 smarków jest realnie wolniejszy niż 9500 256 bit 4 potoki robiący 3000 smarków chodzi o gry bo do tego są karty nie do tego żeby ładnie smarki chodziły ja wole jechać ludki na radarze w et niż mieć 4000 smarków

9500 256 bit 4 potoki jest lepszą kartą w stocku niż podkręcony jak w podpisie radek 9550 mam nadzieje że to jasne

już nie wspominam o możliwości podkręcenia 9500 nie leci tak ladnie jak 9550 z wiadomych powodówjest to karta która nie ma sztucznie zaniżonych taktowań oraz ma nieco niedovoltowane pamięci tudzież rdzeń ale trochę poleci czyli spokojnie podejrzewam 4000 zrobi albo coś koło tego

9500 pro (128 bit) czyli 8 potokowa karta jest szybsza niż 9500 256 bit 4 potokowa nawet jeżeli ta pierwsza ma tylko 64 MB ram

na koniec żeby była jasność dodam że 9500 modowalna czyli gdzie potoki pracują prawidłowo po odblokowaniu na szynie 256 bit to w zasadzie 9700 a po podkręceniu z v modami można osiągnąć wydajność rzędu 9800

Na 9500 trzeba by tez robic vmoda na gpu i mozna by tez podgonic 9550, pamiatki tez by troche polecialy, w koncu to bga i 256bit.

sam jestes 256 bit 9500 pro ma 8 potoków i 128 bit szyne pamieci o czym świadczą pamięci ułożone w literę "I" o 256 bitowej szynie świadczą pamięci ułożone w literę L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli krótko.

9500 256bitów 200zł

czy 9500pro za ok250zł?

Jesli w tym 9500@256bit da sie odblokowac te dodatkowe potoki to bierz, a jak nie... to w sumie tez lepiej tego 9500@256bit :D. A dlaczego? Bo nawet jesli nie da rady odblokowac tych potokow to wydajnosc bedzie podobna do tego 9500pro(8p, 128bit), a oszczedzisz 50zl. Dobrze mowie? :)

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam moje pytanie - czy jest ktos w stanie zgrac z swojej karty gigabyte (9550) bios do pliku bin (wersja f21) - bios ten musi byc orginalny ,nie tweakowany !!

pozdrawiam

Sorry, widziałem wcześniej Twojego posta i zupełnie zapomniałem. Proszę, prościutko z karty, F21 - jeszcze dymi ;]

BIOS_Dump.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Gigabyte 9550 128mb/128bit i mam maly problem z podkreceniem do 400 na gpu idzie dobrze ale np. dam 405 to sie sypie(reset) odrazu w 3dmarku po 10 sekundach czego to moze byc wina ??

Grzeje się czy nie? Jeżeli tak zamontuj wentylator ,zmień pastę ewentualnie ma mało voltów , a więc v-mod :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...