Skocz do zawartości
mechl!k

Ati Radeon 9550

Rekomendowane odpowiedzi

Bo wersje z czerwonym wentylem maja 3,3ns

Skad wiesz ? nie jest to napisane na pamieciach, bo gadalem z jakims ludkiem z jakiegos innego forum to pamiatki mial 5ns , takze imo inne voltarze sa na tej karcie z tad takie oc

chyba ze z msi jest tak jak bylo z sapphire :)

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu ja mam MSI zielony laminat pamiatki 5 ns i kreca sie właściwie to sie nie kreca ale w tym tygodniu kupie radiatory i zobacze bo strasznie sie grzeja rdzen bez zadnych bajerow mi poszedł na 400 potem zwisy

ale pamieci to grecka tragedia :/ jesli o mnie chodzi to nie polecam dziwne bo mimo wszystko jestem zadowolony :D

Ehh jak zwykle. Chce kupic radiatory ale oczywiscie ten standardowy z GPU zasłania mi pamieci <angrY> musze go albo obciac albo wymienic polecicie mi cos >>??

ten by sie nadał ?? Jest jakis zadowolony właściciel http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77418313

Edytowane przez doodek18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki masz laminat dzik86?

ja mam zieliony ,czyli taki jak 'doodek18' , ale u mnie lepiej sie kreci

jak juz to bierz czerwony ,jezeli masz taka mozliwosc,

powinienes bys zadowolony

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno powinien byc dobry bo jest okolo 3x wyzszy od standatrowego msi :)

co do zielonego msi to nie powiedzial bym se jest fee , przynajmniej ja nie narzekam ,

co do sterow do uzywam omegi , a pamiatki jak mam podkrecone to dosc cieple , ale nie parza :)

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie osiągacie wartości w Mhz na pamiątkach przy Gigabyte stosując VMem ?? czy pamięci na karcie to te same kości na na ramach ?? wyglądają tak samo zasilanie też podobne .. na karcie ok . 2.4-2.5 V ( zależne od miernika i egzemplarza karty ) czyli bezproblemowo można je zasilić 2.7 V tak jak ma to miejsce na ramie czy mam racje .. ?? u mnie max bez artów to 510 Mhz troche cienko dlatego zastanawiam się nad VMem .. zauważyłem też że podnoszenie częstotliwości rdzenia powyżej 420 Mhz praktycznie nic nie daje czy to oznacza że przepustowośc pamięci jest już niewystarczająca ??

Podobno poluzowanie timingów pamięci pozwoli na troszeczke lepsze O/C pamięci które timingi mam zmienić .. bo już próbowałem wszyskie ... i albo zwiecha systemu ..albo żadnego rezultatu ....

Edytowane przez Argennto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jutro wyjde sie porozgladac po sklepach komputerowych w celu znalezienia jakis jakis radiatorow na pamieci. Wtedy zaczne bawic sie w podkrecanie. Bo raczej bez odpowiedniego chlodzenia nie ma sie co bawic w podkrecanie. Dodatkowo musze jakos schlodzic radiator na karcie, bo wydaje mi sie, standardowy Hisa jest zbyt maly - mam model z taki chlodzeniem pasywnym:

Dołączona grafika

Poza nia istnieje wersja z chlodzeniem aktywnym (nawet bardziej popularna):

Dołączona grafika

A wersja 64bitowa wyglada tak - mam identyczne chlodzenie jak moja karta:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta na samej górze też jest 64 bitowa .... :) w tych kartach nie ma sensu montować jakichś extra chłodzonek .. gdyż i tak wąskim gardłem będzie stanowiła przepustowość pamięci .. chyba że się myle ... u mnie obecnie na standardowym chłodzeniu gigabyte'a ( sam radiatorek ) karta bez problemu ciągnie 440 Mhz ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta na samej górze też jest 64 bitowa .... :) w tych kartach nie ma sensu montować jakichś extra chłodzonek .. gdyż i tak wąskim gardłem będzie stanowiła przepustowość pamięci .. chyba że się myle ... u mnie obecnie na standardowym chłodzeniu gigabyte'a ( sam radiatorek ) karta bez problemu ciągnie 440 Mhz ..

Niestety jestes w bledzie ta wersja u gory nie jest 64bitowa - bo sam ma taka i jestem o tym przekonany, ze ma 128bit :) Mozliwe, ze wersje 64bitowa sa rowniez montowane na wiekszym laminacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez nie jestem w 100 % pewny .... ale nie chodzi o laminat ... tylko o niewykorzystane miejsce na pamieci jest 2x mniej kostek .... tym charakteryzuja sie karty z szyna pamieci 128 bit

Faktycznie dwa banki sa nieobsadzone. Tak wiec pewnie jest 64bitowa - mea culpa.

Wychodzi na to, ze ta wersja ma 128bit:

Dołączona grafika

Tutaj wersja turbo z dodaktowym chlodzeniem na pamieci.

Dołączona grafika

Edytowane przez stregobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma ktoś tego Radeona z chłodzeniem Pentagrama?

Chodzi o to, czy dało by się je zmieścić :D

Mile widziane fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niom ja mam ale foty są bardzo!! kiepskiej jakości niestety kumpel jest amatorem w robieniu fotek :[ jak będe miał coś lepszego to z edytuje

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Tymin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ktos mial link do sprawdzonego vmoda na gigabyte 9550 128/128 bo juz mi sie szukac nie chce :/ a te linki w faq nie dzialaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam karte gecuba niby to 9600 ale taktowania swiadcza o czym innym 400/400 chipset rv350 pamieci elixir5ns :((

wyglada to tak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79103832

panowie jak to podkrecic ?

zmiana taktowania ati tool nic nie daje

wyedytowanie orginalnego biosu i wgranie z wyzszym taktowanie tez nie daje wzrostu wydajnosci :)

co jest grane z ta karta ? pamieci moge ustawic nawet 600mhz i nic pozatym te pamieci nie powinny na tyle chodzic

mial ktos moze takie przygody ?

z gory dzieki za pomoc

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kręce na catalystach ... bezproblemowo to samo co na DNA

karte kupilem od kolegi ma ona inne pamieci niz ta z allegro u mnie elixiry 5ns :(

sterowniki omegi 2.6.87

zmienilem taktowanie gpu506 ( tyle max w rabicie mam, czy mozna to zmienic ? )

mem 460

wynik w 3dmarku2003 - 2641

procek a1466@2100 (183x11,5)

768ddr

baracuda7

system postawiony od nowa

czy to nie za malo ?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karte kupilem od kolegi ma ona inne pamieci niz ta z allegro u mnie elixiry 5ns :(

sterowniki omegi 2.6.87

zmienilem taktowanie gpu506 ( tyle max w rabicie mam, czy mozna to zmienic ? )

mem 460

wynik w 3dmarku2003 - 2641

procek a1466@2100 (183x11,5)

768ddr

baracuda7

system postawiony od nowa

czy to nie za malo ?

pozdr

ja na sprzecie takim jak w podpisie 350/500 mialem w granicahc 3400 markow. Moge sie mylic, ale z cala pewnoscia mialem ponad 3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ElO.mam taki problem moj radeon sie dziwnie zachowuje to znaczy w 2d czyli pulpit filmy itp pieknie chodzi lecz jak jzu wlacze 3dsmarka 01 lub counter-strike:source'a albo jakakolwiek gre to menu sie wlacza laduje sie juz gra no i wielkie bum a mianowice w 3dm01 zaladuej sie pierwszy test ale wlaczy sie tylko pierwsza klatka i ekran jest znacznei przyciemniony i dalej jzu nei rusza po okolo 3-5 sekundach widze przez sekunde (losowo) ze jaksi blad wyskoczyl i test idzie normalnie i pyk 3dm01 wylacza sie i wyskakuej blad Vpu recover zadzialal i ekran sie zrobil na 60Hz w Cs:S jak zrobie test karty to sie zaladuje widac chwile zawaisu idzie dalje i zwis po jakis 10 sekundach sie sam wylaczy do pulpitu ale VPU recover jzu nei dziala podobnei jest jak wejdze na obojetnie jaki serwer widac mapke lecz ekran zawisl i wyjscie na pulpit:(((( nei jestem pewien czy to grafa lecz jak ja kupilem to widzialem slady ze byka juz gdizes wkladana ale nei sadzilem ze moze byc zje**** Wiec co poradzicie mi na to ? nie moge dluzej zwlekac bo juz od 2och tygodni nie gram w zadna gre i jest wielki bull shit POMOCY aha probowalem metody z fastwrites ON/OFF lecz to nei pomaga reset biosu zworka/bateria tez nie wyjalem jedna kosc ramu i odrotnei ale zadnej roznicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie wśród radkowców..kończy sie mój 3 tyg. pobyt na s3 virge :mur:

{Po sporych cyrkach z komputronikiem i przysłaniu prze pronox za hisa power colora mammemkach no name... mam ostatecznie gigusia ocvzywiscie na heniach 4ns. Miałem jeszcze w łapkach szafirka(ach ten wiatraczek)

ale jak zobaczyłem ilixiry 5ns to dałem sobie siana i wziałem gb....

Mam pytanie do posiadaczy- jakie ta karta ma wyposażenie? Ja dostałem wielkie pudło a w srodku tragedia- his przy tym to miał wypas... :blink:

Dobra wracam do testowania atitraytoolem..mam nadziej,zę nie bedzie padaka. Kumpel tragfił ta gigusia co 400 na rdzeniu nie robi z nawiewiem :?

ups cinko-na razie jak his ledwo 530 na memkach...a mi sie z 560 marzyło :cry:

teraz przyjzie rdeń-jak 420 nie poleci to łapie doła...

gdzie sie podziały tamte gigusie :?

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...