pasażer Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Mozesz w rzucic fotke twojej karty????? Chcialbym zobaczyc jakie masz pcb. Bo ja mam jakies inne niz te co sa opisane w necie z vmodami (oczywiscie sapphire). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam! Zastanawiam się nad jakims 9550 - nie zależy mi na najnowszych grach - po prostu mój Gf FX 5200 Ssie ;]] I teraz zastabnawiam się nad Radeonem 9500 i 9550. Wiem, że 9500 jest SPORO mocniejszy - ale ciężko teraz dostać nową kartę, większość to poserwisówki itp. NO i tu wchodzi 9550 - który osiągnie w 3Dmarku 01 około 10 tysięcy - czyli 2xtyle niż moja karta obecnie. Tylko się zastanawiam - czy warto? Czy ta karta jest warta 220 pLN - przy założeniu, że grywa się raczej w starsze gierki i nie tyka kijem np. CoD 2, czy Q4 ? No i oczywiście lekkie OC można by uskutecznić - jak wtedy ta karta średnio wypada w testach ? Pozdrawiam, i czekam na opinie specjalistów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 elo Zav :D no to tak : miałem fx 5500 i faktycznie teraz mam 9550 a w markach mam 2x tyle pkt ... oczywiście po OC ;D jak coś to weź tego 9550 od GB i kręć :D naprawde za cenę 220zł nie dostaniesz nic innego z taką wydajnością :D ja założyłem wentyl 40x40 na radiator i radiatorki na pamięci :D i mam taktowanie 420/520 - dałbym rdzeń troche wyżej ale musze wymienić pastę pod radiatorem bo orginał ssie ;P a czemu nie chcesz tykać q4 albo cod2 ??? przy moim configu cod2 śmiga super :D a q4 jeszcze nie próbowałem ... FEAR chodzi średniawo na jeża :P 800x600 i wszystko na medium(kilka opcji na maximum ale jak wyłącze cienie) wyniki w markach przy w moim profilu są takie jakie są ale jak wspomniałem musze wymienić jeszcze pastę :] wyniki przy taktowaniu 420/520 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja nie mam FX 550, tylko 5200 i do tego 64 bit - więc w ogóle porażka. A chłodzenie mam Pentagrama Al - więc o to sie nie martwię - a radiatorki nam pamięci sobie skołuję... Czyli, że warto się za to brać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Leniuszek ;] Karta zdatna do zycia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Wszystko jest lepsze od 64bitowego GeForce 5200 - takie moje zdanie... Chodzi mi o to, czy sobie w Morrowinda popykam, NFS:U, RTCW:ET i np. FFVIII... Bo teraz to jest porażka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Wszystko zalezy w jakich detalach chcesz zagrac ;] Na 390/250 Underground chodzi spoko w high. Reszty z tego co wymieniles nie sprawdzalem... FarCry, Hl2 daja rade. No i CS:S :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Mozesz w rzucic fotke twojej karty????? Chcialbym zobaczyc jakie masz pcb. Bo ja mam jakies inne niz te co sa opisane w necie z vmodami (oczywiscie sapphire). 1731768[/snapback] Ja mam dokładnie to co opisane w necie z vmodami, czyli fotka1, fotka2, fotka3. No pewnie ty masz nowszą wersję, która wyszła jakos z początkiem roku i dlatego masz takie ładne OC, moja jest z wrzesnia 2004. Jak skołuje aparat to wrzuce fotki, a tymczasem szykuje sie do zrobienia >2200 w 3dm2k5 :wink: Gdybym tylko wiedział czy rdzeń wytrzyma 1,7V... bo jedyna rzecz jaka mnie ogranicza to brak kasy na nową grafike :) @zavader jak tylko masz 200zł to bierz radka i sie nie zastanawiaj. Na chwile obecną polecam sapphire, a jesli masz sklepy w okolicy to moze poszukaj msi na czerwonym laminacie od 9600XT (gdzies wczesniej byla fotka) - one sie kręcą srednio na 500/700 :) His'a sie raczej wystrzegaj bo nie ma vmodów do niego, a duza szansa ze trafisz na cienką sztuke. A jesli masz 300zł to wiadomo - szukaj R9500 na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Mozesz w rzucic fotke twojej karty????? Chcialbym zobaczyc jakie masz pcb. Bo ja mam jakies inne niz te co sa opisane w necie z vmodami (oczywiscie sapphire). 1731768[/snapback] On ma stara rev, bo do nowej nie ma vmodow (brak tego scalaka odp. za regulacje napiecia). Wszystko jest lepsze od 64bitowego GeForce 5200 - takie moje zdanie... Chodzi mi o to, czy sobie w Morrowinda popykam, NFS:U, RTCW:ET i np. FFVIII... Bo teraz to jest porażka... 1731972[/snapback] Z morrowindem kiepsko, ogolnie gra ma duze wymagania. Nfs u1 spokojnie bedzie smigal, et tym bardziej, ff 8 nie wiem... Jak chcesz karte do starszych gier to ok, ale jesli myslisz o nowych tutulach to w chwili obecnej bym nie schodzil ponizej 8 potokow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Mam koło 200 PLN. I dlatego skłaniam się ku 9550 i szukam jakiegoś w miarę przyzwoitego. Wiem już, żeby szukać MSI... A co do Morrowinda - to spokojnie - na obecnej 1024x768 tylko troszke przycina - więc na 9550 powinno być super. Radeon 9600 tą gierke zjada na śniadanie - a jest chyba porównywalny. Jeśli ta karta jest mniej więcej tak samo wydajna jak Radeon 9600 PRO - to mi styknie spokojnie, bo taką mam na drugim kompie - gry działaja przyzwoicie. Tylko co kurde - znowu kaska w komputer? Już powoli zaczynam się zastanawiać, że to sie NIGDY nie skończy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 po oc niekiedy lepiej niz 9600 pro :lol2: ale srednio na poziomie 9600 pro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Mam koło 200 PLN. I dlatego skłaniam się ku 9550 i szukam jakiegoś w miarę przyzwoitego. Wiem już, żeby szukać MSI... A co do Morrowinda - to spokojnie - na obecnej 1024x768 tylko troszke przycina - więc na 9550 powinno być super. Radeon 9600 tą gierke zjada na śniadanie - a jest chyba porównywalny. Jeśli ta karta jest mniej więcej tak samo wydajna jak Radeon 9600 PRO - to mi styknie spokojnie, bo taką mam na drugim kompie - gry działaja przyzwoicie. Tylko co kurde - znowu kaska w komputer? Już powoli zaczynam się zastanawiać, że to sie NIGDY nie skończy... 1732109[/snapback] Jesli chodzi Ci o gre w morrowinda z ustawieniem distance na minimum to ok. przy max gra sie dusi na ostro podkreconym 9550 (poprostu brakuje potokow). po oc niekiedy lepiej niz 9600 pro :lol2: ale srednio na poziomie 9600 pro :D 1732141[/snapback] No nie wiem... kolega ma gigabyte 9600pro (mem 2,86ns), wykrecil bez vmodow do 540/740. ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Chodzi mi oczywiscie o deflaut 9600 pro. Wiadomo ze po oc 9550 zostaje w tyle ale nie az tak bardzo. Wiem co mowie bo mialem 9600 pro 400/600 (potrzebna byla kaska) krecila sie na 550/690 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanie. Widzę, że jest sporo tych 9550. Rozumiem, że najlepiej szukać MSI na czerwonym laminacie - ale na allegro już nikt takiej nie posiada w niezłej cenie. Dlatego pytam: * Sapphire * HIS * Gigabyte * Inna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Przeczytaj stronę 90 tego tematu i szukaj jeszcze takiej grafy jak ma daniel11111, jest to Alastor R9550 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanie. Widzę, że jest sporo tych 9550. Rozumiem, że najlepiej szukać MSI na czerwonym laminacie - ale na allegro już nikt takiej nie posiada w niezłej cenie. Dlatego pytam: * Sapphire * HIS * Gigabyte * Inna ? 1732571[/snapback] Jesli juz sie tak uparles na te 9550 to szukaj sapphire z pamieciami 3,3ns , spokojnie wykrecisz taka na xt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Przeczytaj stronę 90 tego tematu i szukaj jeszcze takiej grafy jak ma daniel11111, jest to Alastor R9550 :) 1732589[/snapback] Dobrze mowi. Jeszcze nie bylo na tweaku 9550 z takim oc. On ja chyba kupil jako oem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 a ja mam znowu maly dziwny problemik, mianowicie moj gigabyte podkrecony na 450/550 w call of duty 2 w ustawieniach opcji grafiki, w jasnosci, po przesunieciu suwaka jasnosci , caly komp sie zawiesza, i to za kazdym razem, jka nie dotykam jasnosci to wszystko moge ustawic, gra oczywiscie gra bez problemow dziwne :/ w dodatku po resecie kompa, monitor byl caly czarny,po uruchmonieniu na chwile pokazał sie komunikat no signal, poczym monitor czarny. Cztery razy recznie uruchmialem i zamykalem kompa, dopoki na monitorze bylo cos widać. Moze to wina ac rev 3? troche sie przestrasztylem bo myslalem ze karta sie zjarała. na geforce 4 mx nie mialem nigdy takich problemow :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Może sterowniki? Mój kumpel miał podobną sytuacje w Brothers In Arms.. zmiana sterowników mu pomogła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanie. Widzę, że jest sporo tych 9550. Rozumiem, że najlepiej szukać MSI na czerwonym laminacie - ale na allegro już nikt takiej nie posiada w niezłej cenie. Dlatego pytam: * Sapphire * HIS * Gigabyte * Inna ? 1732571[/snapback] GigaByte :D ale trzeba pastę wymienić ;/ jak się wkurze to jutro pójdę do sklepu i kupię ... nawet nie pytam tutaj jaką ;p chyba że mi ktoś powie co ma na radku 9550 od GB ;>??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Nie wydaje mi sie żeby gygabyte byl najlepszym wyborem. One wcale sie dobrze nie kreca a wszyscy je polecja :blink: Ja bym poszukal tego alastora a w jezeli nie ma to sapphirka :wink: wyniki mowia same za siebie. Wiadomo kazdy poleca to co ma bo sam kupil to z przekonaniem ze to jest najlepsze ale trzeba tez miec jakies argumenty :wink: Zmiana pasty ni ci nie da :wink: Edytowane 3 Listopada 2005 przez pasażer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Sluchajcie, a nie wiecie jak zrobic v-moda na innych kartach niz Sapphire i GigaByte? Bo przeczesujac siec znalazlem opisy tylko do tych dwoch ;/ Mam karte firmy Connect3D i chyba jest troche niedowatowana (niby wiekszosc rzeczy chodzi ok, ale czasem ni z gruszki ni z pietruszki vpu recover i lipa) Mam tak nawet na standardowych zegarach ;/ Juz ja serwisowalem, no ale oni tam wkladaja karte, odpalaja 3dmarka, przechodzi calego bez problemow wiec karta w/g nich sprawna ;/ Thnx from mountain ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Sluchajcie, a nie wiecie jak zrobic v-moda na innych kartach niz Sapphire i GigaByte? Bo przeczesujac siec znalazlem opisy tylko do tych dwoch ;/ Mam karte firmy Connect3D i chyba jest troche niedowatowana (niby wiekszosc rzeczy chodzi ok, ale czasem ni z gruszki ni z pietruszki vpu recover i lipa) Mam tak nawet na standardowych zegarach ;/ Juz ja serwisowalem, no ale oni tam wkladaja karte, odpalaja 3dmarka, przechodzi calego bez problemow wiec karta w/g nich sprawna ;/ Thnx from mountain ;) 1734651[/snapback] Moze zasilacz wymieka - widze, ze masz feela i to w dodatku tylko 300w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nie wydaje mi sie żeby gygabyte byl najlepszym wyborem. One wcale sie dobrze nie kreca a wszyscy je polecja :blink: Ja bym poszukal tego alastora a w jezeli nie ma to sapphirka :wink: wyniki mowia same za siebie. Wiadomo kazdy poleca to co ma bo sam kupil to z przekonaniem ze to jest najlepsze ale trzeba tez miec jakies argumenty :wink: Zmiana pasty ni ci nie da :wink: 1734394[/snapback] czemu ? to co mam zrobić żeby nie mieć artów powyżej 420/520 ;>??? mam wentyl 40x40 na radiatorze i radiatorki na pamięciach ... i nie wiem czemu tak mało wykręciłem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanie. Widzę, że jest sporo tych 9550. Rozumiem, że najlepiej szukać MSI na czerwonym laminacie - ale na allegro już nikt takiej nie posiada w niezłej cenie. Dlatego pytam: * Sapphire * HIS * Gigabyte * Inna ? 1732571[/snapback] Jak chcesz MSI to jest na allegro ale niestety za 265zł Trocę drogo ale zawsze można się potargować ze sprzedawcą ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Kev-> posmaruj a sie przekonasz ta guma wbrew pozorom nie jest taka zla :wink: to jest poprostu kres mozliwosci twojego radzia niestety. Chyba pozostał ci tylko vmod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 vmod ;>?? prosze jaśniej :) eee no ale podobno zmiana pasty dużo daje ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oficerMO Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam. po dłuuugim studiowaniu tego tematu o radku 9550, zdecydowałem się na zakup. oblatałem dzisiaj z 15 sklepów , szukałem szczególnie szafirka z pamięciami 3.3. Miałem do wyboru: 1. szafir ,pamięci elixir 4.0 (cena 209, ale tylko rok gwarancji) 2.gigabyte pamięci hynix 5 (cena 218, rok gwarancji) 3.szafir pamięci hynix 5 (cena szok:249 zł !!!) 4.gigabyte pamięci hynix 4 (cena 220, 2 lata gwarancji) Kupiłem nr. 4 GIGABYTE GV-R955128D Teraz powiedzcie mi czy mnie tylko sprzedawca nie okłamał z tymi pamięciami. Na pamiątkach jest tak: HYNIX 528U HY5DU281622ET - 4 KOR 46CC8315(S?)TQ - nie wiem czy to 5 czy S ,taka dziwaczna czcionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 poszukaj innego sklepu, bo ja kupilem gigabyte z 3 letnia gwarancją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam. po dłuuugim studiowaniu tego tematu o radku 9550, zdecydowałem się na zakup. oblatałem dzisiaj z 15 sklepów , szukałem szczególnie szafirka z pamięciami 3.3. Miałem do wyboru: 1. szafir ,pamięci elixir 4.0 (cena 209, ale tylko rok gwarancji) 2.gigabyte pamięci hynix 5 (cena 218, rok gwarancji) 3.szafir pamięci hynix 5 (cena szok:249 zł !!!) 4.gigabyte pamięci hynix 4 (cena 220, 2 lata gwarancji) Kupiłem nr. 4 GIGABYTE GV-R955128D Teraz powiedzcie mi czy mnie tylko sprzedawca nie okłamał z tymi pamięciami. Na pamiątkach jest tak: HYNIX 528U HY5DU281622ET - 4 KOR 46CC8315(S?)TQ - nie wiem czy to 5 czy S ,taka dziwaczna czcionka 1735514[/snapback] Jeśli kupiłeś tego ostatniego to nie oszukał Cie. Masz pamięci 4ns. Podkręć ją, ciekawe ile uda się wydusić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...