Orgiusz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Radze zapoznac sie z opracowaniem jezeli podkrecasz po raz pierwszy w zyciu. Powinno to oszczedzic nerwow przy ew. restartach/plonacych czesciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Częstotliwość taktowania układu graficznego 340 MHz (oryginalny: 250 MHz, overclock: 36%) Rzeczywista częstotliwość taktowania 265 MHz (DDR) (oryginalny: 200 MHz, overclock: 32% Rdzeń mozna spokojnie na 400 MHz puścić i nic mu się nie stanie. Tyle tylko że warto by wówczas jakiś wentyl założyć. Pamięci ładnie wykręcone? Radiatory może założyłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ' date='13 Gru 2005, 14:31' post='1812152'] Rdzeń mozna spokojnie na 400 MHz puścić i nic mu się nie stanie. Tyle tylko że warto by wówczas jakiś wentyl założyć. Pamięci ładnie wykręcone? Radiatory może założyłeś? Radiatorków na pamieciach nie ma bo sie nie grzeja,a co do rdzenia to wiecej nie moge375 i koniec,chyba,że wiesz jak zrobic aby poszedł dalej.A propo pamieci ida jeszcze dalej teraz wlasnie testuje na 580 i na razie dzialaja:) Radiatorków na pamieciach nie ma bo sie nie grzeja,a co do rdzenia to wiecej nie moge375 i koniec,chyba,że wiesz jak zrobic aby poszedł dalej.A propo pamieci ida jeszcze dalej teraz wlasnie testuje na 580 i na razie dzialaja:) Częstotliwość taktowania układu graficznego 371 MHz (oryginalny: 250 MHz, overclock: 48%) i tu mam problem nie chce dalej isc:( Rzeczywista częstotliwość taktowania 280 MHz (DDR) (oryginalny: 200 MHz, overclock: 40%) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Czym kręcisz karte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) ' date='13 Gru 2005, 15:47' post='1812290'] Czym kręcisz karte? Riva Tuner v2.0 Riva Tuner v2.0Acha zapomniałem dodac,że mam też szapirka 9550 na wentylku i zachowuje sie rdzen tak samo :(,czyli 375 i koniec MAM PYTANIE CZY KTOS MOZE MI NA NIE UDZIELIC ODPOWIEDZI? MAM 2 KARTY JEDNA TO SHAPIR 9550 A 2 TO GIGABYTE 9550 I OBIE KARTY DAJA SIE PODKRECIC NA RDZENIU TYLKO DO 375 ?,CZY JEST JAKASZ SZANSA NA WIECEJ,DODAM ZE NA OBYDWOCH KARTACH PAMIECI SA HYNIXA I IDA GRUBO PONAD 550,A ZALEZY MI JESZCZE NA PODKRECENIU RDZENIA DO MINIMUM OKOLO 420?. :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 13 Grudnia 2005 przez marcin_golf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Użyj zamiast tej Rivy Tuner Ati Tool albo ATI Tray Tool i dopiero powiedź kiedy masz granice <_< EDIT// Czytałeś chociaż to ? Edytowane 13 Grudnia 2005 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ' date='13 Gru 2005, 18:31' post='1812704'] Użyj zamiast tej Rivy Tuner Ati Tool albo ATI Tray Tool i dopiero powiedź kiedy masz granice <_< EDIT// Czytałeś chociaż to ? tak czytałem to i powiedz mi co to sa te GRANICE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 tak czytałem to i powiedz mi co to sa te GRANICEW Riva Tuner masz granice do tych 370 Mhz. To się pytam gdzie masz granice w Ati Tool. Widze że sam sobie sprawiasz problemy. Przecież w Opracowaniu masz wszystko czarno na białym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 tam mam taka sama granice tam mam taka sama granice to co tutaj wkleilemto mam rozumiec :program files/Ray Adams/ATI tray Tols/ opcja software?owa(dla tych, którzy boją się/niecącą bawić się BIOSem karty) Program ATI Try Tool Defaultowo program nie pozwala kręcić GPU wyżej niż 375Mhz, wiec należy wejść w folder instalki, otwieramy plik "atitray.ini" i szukamy linijki "ovr_perc_up=50" - zmieniamy wartość na np: 100 nie moge tego pliku znalezc "atitray.ini" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) tam mam taka sama granice to co tutaj wkleilemto mam rozumiec :program files/Ray Adams/ATI tray Tols/ opcja software?owa(dla tych, którzy boją się/niecącą bawić się BIOSem karty) Program ATI Try Tool Defaultowo program nie pozwala kręcić GPU wyżej niż 375Mhz, wiec należy wejść w folder instalki, otwieramy plik "atitray.ini" i szukamy linijki "ovr_perc_up=50" - zmieniamy wartość na np: 100 nie moge tego pliku znalezc "atitray.ini" Wielkie dzieki RONIN juz wszystko działaSMIGA 420/540 i jeszcze raz dzieki :lol2: Edytowane 13 Grudnia 2005 przez marcin_golf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike81 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 witam ja znow na temat tego gecuba 9550gt zmienilem stery na ati 5.6 i o dziwo wszystko dziala o niebo lepiej NFSMW i farcry nawet calkiem calkiem tylko mam jedno ale co to oznacza po okolo 30 min gry w farcry zawiesza mi sie gra i wyskakuje ze vrecovery zresetowal moja karte gdyz nie odpowiada na ustawienia pulpitu ???? __________________________ sempron 2200+, asus A7v8x, maxtor 120 8MB, 512 (400),Leadtek Winfast TV 2000 XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 witam ja znow na temat tego gecuba 9550gt zmienilem stery na ati 5.6 i o dziwo wszystko dziala o niebo lepiej NFSMW i farcry nawet calkiem calkiem tylko mam jedno ale co to oznacza po okolo 30 min gry w farcry zawiesza mi sie gra i wyskakuje ze vrecovery zresetowal moja karte gdyz nie odpowiada na ustawienia pulpitu ???? __________________________ sempron 2200+, asus A7v8x, maxtor 120 8MB, 512 (400),Leadtek Winfast TV 2000 XP Kręciłeś kartę ? Na far Cry to nie dziwota że sie VPU Recovery włącza ale przy MW :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Kręciłeś kartę ? Na far Cry to nie dziwota że sie VPU Recovery włącza ale przy MW :?: Jak masz taki problem to wyłacz VCPU recover a swoją droga to sie tez dziwie ,że na NFS sie włacza,przeciez to nie ma takich wielkich wymagan <_< Edytowane 13 Grudnia 2005 przez marcin_golf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Na far Cry to nie dziwota że sie VPU Recovery włącza ale przy MW icon_question.gif Dla mnie dziwota bo u mnie się nie włącza wogóle. Mam radiatory na pamięciach i dodatkowe chłodzenie z boku karty tak żeby chłodziło kartę z dwóch stron - w stresie max 42 stopnie. Narazie mam 450/540 ,rdzeń idzie wyżej ale pamiątki niestety nie( hynix 5ns:( ) radek ge cube 9550 gt _3dmark03- 3807pkt na omegach catalist 4.12 mike 81 sprawdż czy dobrze masz dociśnięty radiator ,procek może się przegrzewać i stąd ten kłopot , powodzenia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek18 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) MAsa jest takich topicow i pytan ale im wiecej ich jest tym trudniej znalesc wiec pytam tutaj. Chce chlodzic karte no i oczywiscie krecic, na standardzie po poproboje ale za jakis czas chce cos zamontowac myślalem o BOXowym wentylu chyba z pentiuma jakiegos ale troszke sie zastanawialem nad jakims silencerem i czy jezeli go sobie zaaplikuje to wejda mi radiatory miedziane Revolteca (Te listkowe)?? Edytowane 14 Grudnia 2005 przez doodek18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Tematów chłodzenia karty było już strasznie dużo. Musiałbyś przeszukać obie części topicu o R9550. Powiem Ci tylko tyle że nie polecam Ci Silencerów gdyż zbyt dużo negatywnych wypowiedzi o nim słyszałem. Kup dobrą paste termo, oczyść ze starej pasy oryginalny radiator, załóż wentyl i po prawie. Ja tak mam i wszystko ładnie wyrabia. W opracowaniu zresztą też o chłodznie tej karty napisano to i owo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam,a ja z innej beczki nie wiem czy to sie tutaj pisze,ale sie pochwale.Nie wiem czy jest czym,ale jednak Moja karta to GIGABYTE 9550 128/128 Zegary na 400/550 AQAMARK 1024/768 =26,345 3DE MARK= 3343 Dodam ze to moje pierwsz krecenie karty,i jeszcze mam pytanie dlaczego jak ustawie zegary 420/560 a VCPU recover mam wyłaczony to na 3 DE MARKU mi sie zawiesza?.Wydaje mi sie ze powinna dzialac na takich zegarach :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 nie masz sie co chwalic :) bo rewelacyjnie to radzia nie podkreciles, a co do pkt. to chyba cos malo jak na takie zegary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 nie masz sie co chwalic :) bo rewelacyjnie to radzia nie podkreciles, a co do pkt. to chyba cos malo jak na takie zegary Tym bardziej że nie znamy dokładniejszego twojego konfigu :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) ' date='14 Gru 2005, 19:58' post='1814895'] Tym bardziej że nie znamy dokładniejszego twojego konfigu :lol2: Płyta: EPOX 8K9A7I Procek:ATHLON 1800+ USTAWIONY NA 2400+ 2X 512 ram KINGSTON Grafika:GIGABYTE 9550 na kosciach HYNIX LG FLATRON795FT + Tak wyglada moj komp <_< A co do wyniku to ja tez nie jestem zadowolony,ale co ja moge poradzic jak mi sie komp wiesza jak rdzen dam powyzej 400 :sad: .Ja tez bym chciał wiecej :lol2: Edytowane 14 Grudnia 2005 przez marcin_golf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Płyta: EPOX 8K9A7I Procek:ATHLON 1800+ USTAWIONY NA 2400+ 2X 512 ram KINGSTON Grafika:GIGABYTE 9550 na kosciach HYNIX LG FLATRON795FT + Tak wyglada moj komp <_< A co do wyniku to ja tez nie jestem zadowolony,ale co ja moge poradzic jak mi sie komp wiesza jak rdzen dam powyzej 400 :sad: .Ja tez bym chciał wiecej :lol2: i napiszcie czego to moze byc wina ze komp sie wiesza,teraz sie wiesz od razu jak zmienie zegary na 390/520 :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Płyta: EPOX 8K9A7I Procek:ATHLON 1800+ USTAWIONY NA 2400+ 2X 512 ram KINGSTON Grafika:GIGABYTE 9550 na kosciach HYNIX LG FLATRON795FT + Tak wyglada moj komp <_< A co do wyniku to ja tez nie jestem zadowolony,ale co ja moge poradzic jak mi sie komp wiesza jak rdzen dam powyzej 400 :sad: .Ja tez bym chciał wiecej :lol2: huh.. standardowe pytanie :} zasilacz jaki! :} druga sprawa na 9550 bez vmod. na rdzen ciezko wiecej niz 420 MHz uzyskac... chcesz wiecej lutownica w dlon :} btw. pamiatki 5ms - puszczas na 560MHz? :blink: :blink: teraz moje pytanko :} komp jak w podpisie, luknijcie na screen :D dziwne rzeczy sie dzieja z moim radkiem.. w sumie na niekreconym tez tak jest :| buda dobrze wentylowana.. nie wiem czy grafe oddac do serwisu [na gwarancji jest] bo ten problem nie wystepuje zawsze :{ Edytowane 14 Grudnia 2005 przez Fa!th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dlaczego watek zostal odklejony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_golf2 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 huh.. standardowe pytanie :} zasilacz jaki! :} druga sprawa na 9550 bez vmod. na rdzen ciezko wiecej niz 420 MHz uzyskac... chcesz wiecej lutownica w dlon :} btw. pamiatki 5ms - puszczas na 560MHz? :blink: :blink: teraz moje pytanko :} komp jak w podpisie, luknijcie na screen :D dziwne rzeczy sie dzieja z moim radkiem.. w sumie na niekreconym tez tak jest :| buda dobrze wentylowana.. nie wiem czy grafe oddac do serwisu [na gwarancji jest] bo ten problem nie wystepuje zawsze :{ zasilacz mam 350 no name :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxjot Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) witajcie i na samym początku przepraszam ze nie szukałem ale usiadłem do kompa kumpeli z pracy(sam nie mam-obecnie)więc czas mam ograniczony ale do rzeczy chciałbym podkręcić karte GigabyteRadeon 9550 128/128 1.jakim programem? 2.jeśli potrzebny bios to jaki (może link)-wielka prośba 3.do jakich możliwości moge podkrecić 4.moze jakis poradnik? z góry dziekuję i przepraszam Edytowane 15 Grudnia 2005 przez maxjot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 witajcie i na samym początku przepraszam ze nie szukałem ale usiadłem do kompa kumpeli z pracy(sam nie mam-obecnie)więc czas mam ograniczony ale do rzeczy chciałbym podkręcić karte GigabyteRadeon 9550 128/128 1.jakim programem? 2.jeśli potrzebny bios to jaki (może link)-wielka prośba 3.do jakich możliwości moge podkrecić 4.moze jakis poradnik? z góry dziekuję i przepraszam http://forum.purepc.pl/Linki-Do-Tematow-O-R9550-t170211.html :D btw. help me! czytajcie moj post wyzej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Dlaczego watek zostal odklejony?Na jego miejsce wpowstał zbiór linków na temat Radeona 9550. Mimo że nie przyklejony to i tak długo ten dział będzie działać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) huh.. standardowe pytanie :} zasilacz jaki! :} druga sprawa na 9550 bez vmod. na rdzen ciezko wiecej niz 420 MHz uzyskac... chcesz wiecej lutownica w dlon :} btw. pamiatki 5ms - puszczas na 560MHz? :blink: :blink: teraz moje pytanko :} komp jak w podpisie, luknijcie na screen :D dziwne rzeczy sie dzieja z moim radkiem.. w sumie na niekreconym tez tak jest :| buda dobrze wentylowana.. nie wiem czy grafe oddac do serwisu [na gwarancji jest] bo ten problem nie wystepuje zawsze :{ masz za mocno podkrecone pamiatki/ lub sie posypaly idz oddac do sklepu Edytowane 15 Grudnia 2005 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 luknijcie na screen :D dziwne rzeczy sie dzieja z moim radkiem.. w sumie na niekreconym tez tak jest :| buda dobrze wentylowana.. nie wiem czy grafe oddac do serwisu [na gwarancji jest] bo ten problem nie wystepuje zawsze :{To się dzieje tylko w NFS czy też w innych grach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoszczak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, oto do czego doszedłem z moim Sapphire 9550 :) 250/400 @ 580/570 vmod cooled by pentagram vgpu = 1,53V Edytowane 15 Grudnia 2005 przez radoszczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...