Marty Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Mam WD 80GB i problem wielkości 20gb. Chodzi o to, że jedna z partycji dziwnie się zachowuje - nie mogę na nią nic skopiować, bo to wiesza system. Pliki, które już na niej są działają normalnie, mogę z niej kopiować itd). Postanowiłem zrobić format, a jak postanowiłem tak uczyniłem, ale to tez nie pomogło :mur: Scandisk/defragmentacja nic nie dają, Norton Disc Doctor też go skanuje i nic nie widzi... Jeśli jakiś obszar partycji jest uszkodzony to Windows nie wymaga przeciez spójnej przetrzeni dyskowej. Zna ktoś jakiś programik, którym możnaby odizolować padnięty obszar? A jeśli błądzę to może ktoś ma lepszy pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Mam WD 80GB i problem wielkości 20gb. Chodzi o to, że jedna z partycji dziwnie się zachowuje - nie mogę na nią nic skopiować, bo to wiesza system. Pliki, które już na niej są działają normalnie, mogę z niej kopiować itd). Postanowiłem zrobić format, a jak postanowiłem tak uczyniłem, ale to tez nie pomogło :mur: Scandisk/defragmentacja nic nie dają, Norton Disc Doctor też go skanuje i nic nie widzi... Jeśli jakiś obszar partycji jest uszkodzony to Windows nie wymaga przeciez spójnej przetrzeni dyskowej. Zna ktoś jakiś programik, którym możnaby odizolować padnięty obszar? A jeśli błądzę to może ktoś ma lepszy pomysł? 1667436[/snapback] Usunac ta partycje starym poczciwym fdiskiem, i zalozyc od nowa.... na poczatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Przerzuć dane na inny dysk (może być kumpla) lub DVD i przejedź po dysku programem WD CLEAR (programik pod DOS). Następnie utwórz od nowa partycje (fdiskiem lub instalatorem Win200/XP/itd), sformatuj i powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Najpierw Disk Doctor przy skanowaniu zawieszał system. Zrzuciłem to co tam miałem na 4dvd i zrobiłem windowsowy format z konwersją systemu plików na ntfs, to nic nie dało, więc zrobiłem format z isntalatora Win XP (usunąłem partycję i założyłem jeszcze raz). Wczoraj działało, dzisiaj przy kopiowaniu na nią znowu zwiesza system... W między czasie odpalałem jeszcze WD Diag i on niby naprawiał jakieś sektory padnięte, ale i tak komputer się wiesza. Jakim programem mogłbym je po prostu wyłaczyć? Ten Disc Doctor, którego mam nie ma takiej opcji... (gdyby ktoś mógł podać dokładną nazwę/wersję tego programu, lub ewentualnie pakiet w którym on jest...) Chodzi mi o to, że jestem nawet skory poświęcić trochę miejsca na dysku, żeby tylko móc normalnie z niego korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...