cassius777 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) raptor, probowalem juz tak robic jak mowiles (podpinanie podczas pracy w windows) i dziala ok.. ale wlasnie tylko do restartu.. :/ dodatkowo pojawil sie problem z rozdzialka, mianowice mimo ze mam w windzie 1440x900 (monitor rowniez tak ja widzi) to obraz jest "jakby interpolowany"... np literki wydaja sie wezsze - w porownaniu do wczoraj gdy mialem jeszcze 9550.. w tej chwili walcze ze starami roznym i opcjami i mam nadzieje ze wkoncu wygram :mur: edit: sensei przeinstaluj stery, zainstaluj catalysty ustaw odswiezanie na 60hz i wtedy sprobuj, powinno byc ok, wtedy ustaw rozdz na wlasciwa i albo bedzie git albo bedziesz mial troche "inny" obraz ale da sie zyc.. :? Edytowane 5 Listopada 2005 przez cassius777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) sensei zainstaluj catalysty - na dzień dzisiejszy żadne moddowane stery nie mają 1440x900 - gadałem z WarAnakinem (on tworzy moddowane stery WarCats) i powiedział że postara sie dodać tą rodzielczość w następnych sterach (może już w WarCats 5.11Pro/XT) - jak możesz to dopisz sie do tego tematu cassius777 - trzeba będzie napisac do supportu ATI że coś nie teges z GTO/GTO2 - bo skoro działa na innych ATI/NV to widocznie to wina karty :| Edytowane 5 Listopada 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 NGO maja rozdz 1440x900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Na Catalistach tez nie dziala :cry: napiszcie jakies faq step-by-step jak odpalic ten panel bo zaraz nim pi...ne o sciane :angry: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Sorki za drugi post pod rzad ale jestem desperado :/ Walcze teraz na catalistach z control centre i zauwazylem ze wedlug panela ma on podawana ne wejsciu dwa razy wieksza czestotliwosc niz wybieram w windzie ( jest wymuszone 60 - na paneu komunikat ze dostaje 119, wymusze 75 - pisze mi e dostaje 149) - czy panel moze byc uszkodzony ? bo juz mi sie skonczyly pomysly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 zrób inaczej - sciagnij drivercleanera - potem odinstaluj stery ati, driver cleaner i dopiero zainstaluj catalysty 5.10 (sam ich urzywam i dzała) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) ja tez, ale.. raptor nie masz takiego poczucia jakby literki byly zawaskie...?? generalnie rozdzielczosc jest ok, monitor rowniez ja widzi a jednk obraz jest ciut inny.. jakby wszytsko bylo minimalnie wezsze.. chodze po wszytskich domownikach i sie pytam czy widza roznice jak bylo wczoraj a jak jest teraz.. i juz nie wiem czy sobie wkrecam czy faktycznie jest troche lipa.. :mur: edit co do DVi : dobrze by bylo spytakc jeszce kogos kto ma gto jak u innych z DVI.. na 100% to nie monitor ani przypadlosc radeonow jako takich bo jak pisalem wczesniej pod 9550 wszystko chodzilo jak ta lala Edytowane 5 Listopada 2005 przez cassius777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 to nie przypadłość radeonów tylko GTO ;) jak dla mnie wszystko wygląda ok na monitorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 a ja juz jestem pewien ze u mnie nie wyglada.. tylko jak to wytlumczaczyc, ze ikonki sa wezsze (rozpoznalem na 100% po steam'ie w trayu) a rozdzialka jest jaka powinna byc.. dlaczego tak sie dzieje.. gry, filmy wygladaja o :blink: k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Ale powiedzcie mi - widzicie na nim obrazy typu : POST, BIOS, ladowanie Windy ?? Bo wtedy karta pracuje na 60Hz a mi ciagle pokazuje ze jest 119Hz na POST i 118 podczas ladowania Windy... zarowno na analogu jak i na DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 bios widze bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Raptor - dzieki, w takim razi jutro zapinam do Auchana na wymiane :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 na d-sub ja rowniez, ale na dvi chwile trwalo zanim sie odpalil.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Wlasnie jestem po wymianie monitora - przeszlismy wraz z moja girl GEHENNE w Auchanie - ale sie nie dalismy. Nie chce szczegolowo opisywac co tam sie dzialo, ale uwazajcie jak cos tam kupujecie za kwoty pow. 1000zl - "serwis" nie sprawdza rzeczy zwiazanych z komputerami, a jak sie okazuje ze jest cos nie tak, to mowia za trzeba normalnie reklamowac i czekac 14dni na rozpatrzenie - takze takie troche kupowanie kota w worku... chcac nie chcac musialem wziąć ostatni monitor z wystawy (na caly Auchan Wroclaw przyszly 3 sztuki ! z tego jedna walnieta). Monitorek jest juz zainstalowany, podpiete sa dwa kompy, zarowno na DVI jak i na d-sub smiga bezblednie, i rzeczywsicie jak pisal cassius777 NGO maja soft moda i obsluge 1440x900 wiec jade na tych sterach na razie. To tyle na goraco - dalej bawie sie monitorkiem :) Edytowane 6 Listopada 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 moze i ja bym swoj zareklamowal.. z tym DVI... a na D-SUB obraz jest jakis zawezony.. :\ z drugiej strony jak juz pisalem wczesniej na r9550 dzialalo bosko DVI i D-SUb, CO ROBIC :sad: ?? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mysle ze jak dobrze bylo na 9550 to musisz czekac na nowe stery... Do posiadaczy - jak macie ustawione parametry (jasnosc, kontrast, czern, temp. kolorow) najlepiej na DVI ? Czy jest jakis soft do monitorka z mozliwoscia zakladania profili do gier/filmow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Do posiadaczy - jak macie ustawione parametry (jasnosc, kontrast, czern, temp. kolorow) najlepiej na DVI ? Czy jest jakis soft do monitorka z mozliwoscia zakladania profili do gier/filmow ? Jasność 55, reszta na 50. Gamma windows deafault. Ale dsub, nie dvi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 jak wyzej, ale black na 20 w windows, w grach an 40-50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 jak wyzej, ale black na 20 w windows, w grach an 40-50 I z black 20 rozróżniasz 3 ostatnie kwadraty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Hmm, no to ja mam jasnosc/kontrast na 20, black na 50 (rzeczywiscie ponizej nie da sie rozroznic tych kwadratow) temp. kolorow na "native". Edytowane 6 Listopada 2005 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Troche tapet w rozdziale 1440x900 - jak macie jakies sprawdzone darmowe linki (najlepiej do tematycznych) to zapodawajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 lepsze ustawienia: bright20/contr20/black50 ale tych kwadratow dalej nie mozna rozroznic, ale juz nie daje tak po galach ;) pozatym juz probowalem 1000000 sposonow zeby obraz zmienic i dalej nie dziala.. rozdz ok ale wszystko jest jakby ciut zawezone.. co do tapet to korzytsam z tej samej co podaliscie powyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 lepsze ustawienia: bright20/contr20/black50 ale tych kwadratow dalej nie mozna rozroznic, ale juz nie daje tak po galach ;) Przy tych ustawieniach niestety niemożliwe jest przeglądanie zdjęć pod kątem technicznym, nie mówiąc o obróbce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Pytania do uzytkowników W19-1: Graliscie na nim w HL2 ? (gra ma rozdziałkę 1440x900) jakie wrazenia ? czy ciemne sceny są dobrze widoczne, jak ze smuzeniem w tej grze ? (gdyby ktos strzelił fotki albo film z tej gry to było by suuuper) Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 ja gralem, na raddku 9550 na meduim na DVI i na GTO2 na D-sub na high + na maxa upiekszacze i wraznie bardzo dobre (nawet super), smuezenie jest ale bardzo delikatne i szybciutko przestajesz je zauwazac, fotek ani filmu strzelac nie bede ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Czy ten monitor ma jakiś rodzaj zaczepu do powieszenia na ścianie? Troszke martwi mnie to smużenie... :unsure: Edytowane 7 Listopada 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 troche pograłem w FEAR i nie zauważyłem smużenia ale nie przygladałem sie specjalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ja pograłem w FABLE i MOTO GP2 - smuzenia niet :wink: a w motorkach na zakretach mozna dostac lekiego zawrotu glowy - panoramka rulez :D Co do montowania na scianie to monitorek ma z tylu cztery nagwintowane metalowe otwory, ale w instrukcji nic nie stoi w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassius777 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) a ja dalej dostaje ku**y z tym DVI i tym dziwnym znieksztalceniem obrazu pod D-SUB, przed chwila odkrylem za pod DVi wszytsko wygalada jednak normalnie (tylko czywsicie jak zrobie reset to juz nie chce zaskoczyc..), moze oddam hama do reklamacji.. :unsure: z drugiej sttrony na kzdej innej karcie grafiznej dziala :mur: co do smuzenia to co powiedzialem wczesniej, praktycznie jest niewidoczne a obraz panoramiczny naprawde wymiata i az chce sie plakac ze nie chodzi mi to tak jakby chcial.. :(((( Edytowane 7 Listopada 2005 przez cassius777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Może ktoś zmierzyć szerokość i wysokość monitorka? Interesuje mnie samo "szkiełoko", ew. przekątna monitorka. Jaka jest wysokość całości, czyli od dołu podstawy do samej góry - koniec obudowy. Muszę przeprowadzić małą symulację na sucho... ;) P.S. Ma ktoś linka do PDF-a, bo z oficjalnej strony mam jakiegoś "babola". Edytowane 7 Listopada 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...