Skocz do zawartości
Carolco

Jakim Programem Najlepiej Wypalić Plik

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, mam program na dysku twardym podzielony na dwa pliki obrazu z rozszerzeniem MDF, każdy z nich waży prawie 800MB, pytania brzmią:

1. jakim programem najlepiej wypalić te pliki?

2. Czy najpierw należy zrobić rozszerzenie mds z mdf? - jeśli tak, to jak się to robi?

Gdyby te pliki ważyły mniej np.700 MB, mógłbym je nawet wypalić na

CD-R 700, w takiej formie w jakiej są na dysku czyli po włożeniu już nagranej płyty widniałby plik obrazu z rozszerzeniem mdf, użyłbym tylko Daemon'a Tools'a i możnaby było instalować program na HDD.

Pliki wazą jednak więcej, a ja mam same CD-R 700 - Proszę pomóżcie i odpowiedzcie na te dwa punkty !!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Szukaj, bo pewnie było..

2. Google i wszystko jasne..

3. Wypalisz to AFAIK programem Magic ISO lub dowolnym programem do nagrywania płytek, jeśli wcześniej załadujesz taki obraz przez Deamon Tools (wtedy daje się kopiowanie CD na CD) - Deamon obsługuje MDS.

Edit: Pliki MDS powinny już tam być - jeśli ich nie ma, to zostaje Magic ISO..

Edit 2: Na liście rozszerzeń w Alcoholu nie ma MDF, ale próba nie strzelba..

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi