Skocz do zawartości
wilk100

MSI 6337 i815EPT UDMA100 AGP4 AC97 TUALITIN - wada wskaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktos plyte MSI 6337 i815EPT UDMA100 AGP4 AC97 i na tym jakiegos tualatina? .Mowie tak daltego ze płyta przeklamuje lub zle wskazuje temperature procesora ,dysku itd. Jest to juz druga osoba ktora mi to mowi wiec szukam wiecej informacji czy to blad wzkaznika czy wadliwa plyta. Nie jest to za duzy problem jak to tylko zmylka wskaznika mierzacego temerature ale przy przegraniu procka nie wiem jak by sie zachowywala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam kłopot z temperaturami na tej płycie ! Mam Celeronka 1.3 GHz BOX. Zakładałem , że procesor bedzie mial ok. 35C przy normalnej pracy, tj. word,excel itp. Boxowy cooler ustawiałem kilka razy. Zdjąłem nawet folie z silikonem i podczyściłem to i dałem troszke pasty ze srebrem! Jednak SpeedFan pokazuje mi 41 C* a FuzzyLogic 45C. Ciągle jest ta różnica 4 stopni. Bardziej wierze Speedfanowi. Pewne zjawisko mnie wkurza maksymlnie : Co jakiś czas temperatura procesora skacze o kilka stopni w góre - na kilka minut i to bez powodu. Interesuje mnie jeszcze zakres możliwego ustawienia Vcore. W biosie nie mam możliwości ustawienia napięcia procka poniżej 1.5V !!!????? Przecież większość tualatinów ma fabryczne napięcia 1.4X, prawda ??? Coś tu nie kojarze z tą plytą....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam kłopot z temperaturami na tej płycie ! Mam Celeronka 1.3 GHz BOX. Zakładałem , że procesor bedzie mial ok. 35C przy normalnej pracy, tj. word,excel itp. Boxowy cooler ustawiałem kilka razy. Zdjąłem nawet folie z silikonem i podczyściłem to i dałem troszke pasty ze srebrem! Jednak SpeedFan pokazuje mi 41 C* a FuzzyLogic 45C. Ciągle jest ta różnica 4 stopni. Bardziej wierze Speedfanowi. Pewne zjawisko mnie wkurza maksymlnie : Co jakiś czas temperatura procesora skacze o kilka stopni w góre - na kilka minut i to bez powodu. Interesuje mnie jeszcze zakres możliwego ustawienia Vcore. W biosie nie mam możliwości ustawienia napięcia procka poniżej 1.5V !!!????? Przecież większość tualatinów ma fabryczne napięcia 1.4X, prawda ??? Coś tu nie kojarze z tą plytą....

Tak masz racje chcialem wsadzic w ta plyte 1.0 tualatina i lipa napiecie min 1.5V?? a ten celek ma 1.475V. O temp . nie wspomne nawet start przy 40 pare stopni a praca 50-53!! I to zima a co bedzie latem przy 30 C na dworzu????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy nie można reklamować płyty z powody zbyt wysokiej temperatury na procesorze. Zrobiłem naprawde wiele żeby zbić temperature. Przecież nie wydam 50 zł na jakiegoś Titana poniewaz prawdopodobnie nić to nie pomoże. Ze specyfikacji Celerona wynika że normalna i nieszkodliwa dla procka praca jest w temp. poniżej 45C. Dobra ! Mam poniżej 45 C ale właśnie jest zima a co bedzie w lecie - strach pomyśleć. A miałem Durona 1200 przedtem i temperatury niższe od Celka - zgroza !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy nie można reklamować płyty z powody zbyt wysokiej temperatury na procesorze. Zrobiłem naprawde wiele żeby zbić temperature. Przecież nie wydam 50 zł na jakiegoś Titana poniewaz prawdopodobnie nić to nie pomoże. Ze specyfikacji Celerona wynika że normalna i nieszkodliwa dla procka praca jest w temp. poniżej 45C. Dobra ! Mam poniżej 45 C ale właśnie jest zima a co bedzie w lecie - strach pomyśleć. A miałem Durona 1200 przedtem i temperatury niższe od Celka - zgroza !!!!!!

reklamowac to plyte z powodu wskaznika . To juz 3 osoba z tym problelem jaka znam. Wiatrak duzo nie pomoze. Kumpel moj wystawil kompa calego na balkon i mial 22C ale przy mrozie!!!! . Ja mam tak dla porownania 1.0 T i mam teraz przy nawalajacych kaloryferach gdzie jest 25 C i zamknietym oknie max temp 34 C. Nie wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgrałem wczoraj nowy bios v8.2 ze strony tw.msi.com.tw.autobios/sbios/ z poziomu windows( klik MSIsetup.exe ,akcept i po 15sek restart i jest ok)może kogoś to zainteresuje ,

z temp nie mam problemu tz. dobrze wskazuje (także na MBM4)na 1,2@1,5 jest 46st na Titanie5,a mały kooler nie radził sobie choć z 600@900 dawał radę 51st ,na C@900 z Titanem5 było 39st, a odnośnie napięcia to płyta ma 1,47V.

Na upałach procek chyba nie pojedzie na na@1.5, temp lawinowo idzie w górę jeśli jest trochę cieplej w pokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...