Gość Piotrek28 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam, Chce sobie kupic chlodzenie (oreginalne powoli sie rozlatuje :angry: ) do procka P4 1.8Ghz [socket 478] za max 50zl. Obecne temp na procku wynosza 50 stopni w stresie, chcialbym jakis wmiare cichy coolerek i wydajny. Na tym drugim mi bardzo zalezy bo chce jeszcze podkrecic procka a o ile to sie zobaczy (zalezy od wydajnosci coolera). --> Abit BE7 --> P4 1.8 Ghz --> 512 DDR --> GeForce MX 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 jakis uzywany pentagram , arctic freezer . Moze jakis boxowy cooler od prescoota (moze byc glosno) jednak cena z allegro to cos kolo 10 zlotych (sam mam kolekcje 6 sztuk takich - Ladnie wygladaja i tanie jak barszcz ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek28 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 I jeszcze jedno, ile zyskalbym stopni robiac taki tunel (wybaczcie za prostote wykonania) Tunel.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Arctic Freezer + tunel do proca i masz cisze i niskie temp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Mi po zrobieniu prowizorycznego tunelu temp spadla o ok 5C, a jesli swój zrobisz dokladnie to bedzie jeszcze lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Tylko wtedy odpada Arctic, chyba, że zamontujesz go wiatrakiem do tyłu obudowy, a tunel "pociągniesz" do kratki na wentylator pod zasilaczem. Jeśli takiego "myku" nie chcesz robić, to polecam coś miedzanego od Pantagrama (na allegro jest dużo używek) i tunel, o którym piszesz powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ostatnio robiłem testy, w których zamontowanie dodatkowego wentylatora na radiatorach freezera, czyli w trybie push-push, i (dobrym przewiewie), na 5v (oba), dało lepsze efekty, niż tryb push - pull (dodatkowy 80 mm).Na oryginalnym went. z freezera (5 V), takich wyników nie osiągnąłem (przy dwu went,85 % wydajniości freezera na 12 v). Zatem warto zamiast tynelu wywiewowego, zamontowac tunel , przez który powietrze będzie wciągane, przez dodatkowy wentylator.U mnie daje to dobre efekty, choć u innych może byc inaczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek28 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Sprawilem sobie ten cooler i jak narazie sie ciesze z niego, a o tunelu jeszcze pomysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...