celestyn Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) Zastanawiam sie nad zakupem zasilacza (Modecom MC-350ATX 2.0 PFC czy ATX-350GTF PFC ). Jak sadzicie ktory zasilacz jest lepszy?? A moze zamiast Modecom'a kupic Fortron'a FSP350-60MDN, ktory jest o wiele tanszy? Czy wogole ktorys z tych zasilaczy jest dosc dobry... A moze jakis chieftec do 130 zł zamiast Modecoma?? Pozdrawiam i z góry dziekuje za opinie Edytowane 25 Września 2005 przez celestyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Miałem kiedyś Modecoma 350GTF i to był wypisz wymaluj Fortron :lol: Kiedyś zresztą na forum było, że Fortron i Modecom to ta sama fabryka i konstrukcja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No moze i ta sama fabryka i konstrukcja ale czy np Fortrony to nie sa odpadki po nieudanych Modecomach?? Czy mozna im zaufac? Ktory modecom lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No moze i ta sama fabryka i konstrukcja ale czy np Fortrony to nie sa odpadki po nieudanych Modecomach?? 1668053[/snapback] jesli wogole to odwrotnie, ale szczerze watpie. To jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) to fortron robi dla modecoma , czyli modecom tylko nakleja nalepke, taka jest roznica-chyba Edytowane 25 Września 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Kupilem ostatnio tego Mc jako zapasowy i szczerze moge polecic. Jest stabilny i naprawde cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) Ale ktory Modecom ?? Ten z 12 cm wiatrakiem (czyt. Mc-350atx 2.0 Pfc) Ja chyba wybiore tego modecoma 12cm z uwagi na lepsze i cichsze chlodzenie. Zastanawiam sie jeszcze czy nie zaoszczedzic 50 zł i kupic Fortrona. Wada fortrona jest to ze nie posiada 24 pinowego złącza do plyty glownej, SATA oraz PCI Expres... :huh: Edytowane 25 Września 2005 przez celestyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) niestety to sa podstawowe wady ,ale przynajmniej beda dobre napiecia :) mimo ze na dniach bede go mial, tez mi sie to niepodoba, bo ja mam w pycie :) 24piny :( Edytowane 26 Września 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) A moze lepiej kupic tego cheafteca ?? Chieftec GPS-350EB-101A Czy ten chieftec jest dobrej jakosci i co oznacza slowo "bulk" Chieftec (ATX-410-212) 410W bulk Ktorego z posrd trzech (w/w chiefteci i wczesniej wspomniany Modecom Mc-350atx 2.0 Pfc) jest najlepszy Serdecznie dziekuje za opinie Edytowane 26 Września 2005 przez celestyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) co oznacza slowo "bulk" 1670115[/snapback] Bulk oznacza iż nie jest w kartoniku (ładnie zapakowany), tylko w worku :D Edytowane 26 Września 2005 przez piotraspoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 E...... to ja wole zaoszczedzic 30 zł i miec bez kartonika ktory i tak bym wywalil do kosza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 To jak sadzicie ktory zasilacz z posrod 3 wybrac ?? Bierzcie rowniez pod uwage ocene cena/jakosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 A tak apropo, co oczekujesz od nowej zasiłki ? <_< (ciszy, pci expres) No i masz drobny problem :-| bo za 130 złociszy nie ma duzego pola do popisu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Oczekuje ciszy i dobrego wyjmowania powietrze z pod procka (dlatego 12 cm), stabilnych napiec no i ogolnie jak najwiekszy zapas mocy Moze ja napisze jaki sprzet posiadam AsRock K7 880 Upgrade Athlon XP Barton 2800+ (chlodzony Spire WhisperRock IV SPA04B4) 2x256 DDR PC3200 (GoodRam) VGA Geforce 4 ti 4200 128mb 2x HDD 1X CD-Rw 1 dodatkowy wiatak 8cm w obydowie Szacowany pobor mocy 260 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ja bym pomyślał nad tym chief 360 <_< chyba ze masz 50 złociszy więcej to bym wzioł Tagana 330 :D Na twój konfig obydwa są dobre B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Chyba jednak chief 360 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wiec jednak kupilem od Benito Modecom MC 400 2.0 PFC i jestem naprawde zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Cieszę się, czekam na kasę, heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Dodam coś od siebie, jak rozkręciłem mojego Modecoma 350GTF to na spodzie PCB miał logo FSP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 No to odkryłeś, co było wiadomo już póltorej roku temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Tylko Benito nie wszyscy o tym niestety wiedzą (ja wiedziałem że jest to fortron...) Chciałem to uświadomić niektórym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja mam ModeComa 350 GTF od około 0,5 roku i narazie nie mam z nim problemów całkiem dobry zasilacz za nieduze pieniądze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Z zasilacza Benito jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Mialem 350GTF i ciagnal ten konfig, ktory mam w sigu. +5V 5.12, +12V 11.74, miezone miernikiem. Jedyna wada tego zasilacza to glosnosc, zasilacz jest chlodny (ma dosc duze radiatory) ale mimo to wentyl obraca sie z predkoscia dochodzaca do 3000 obr/min. Wlutowalem zamiast tej turbiny Akase Ultra Quiet 80mm i jest bloga cisza, zasilacz sie coprawda nagrzewa, ale i tak nie tak mocno jak Aerocool 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja tam mam ModeComa'a MC-300ATX2.0 PFC i jak narazie ciągnie mój sprzę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mam GTF i stabilnie na configu. Mierzone napięcie miernikiem (+5V 5.08, +12V 11.84V). Co prawda po zakupie, kiedy go włączyłem pierwsze słowa to – „o ku*** ale głośny”. Wymieniłem wentyl na Akasa Crystal Blue 1700obr/min. Zapanowała cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mam Modecom MC 400 2.0 PFC od Benito i pierwsze slowa jakie powiedzialem to "Mega ciezki i cichy". Teraz to samo moge powiedziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ciezkie modecomy sa, fakt. Moja 350 jest ciezsza od obecnej 450 Aerocoola. Na radiatory niepozalowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...