Skocz do zawartości
celestyn

Modecom Mc-350atx 2.0 Pfc Czy Atx-350gtf (pfc)

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad zakupem zasilacza (Modecom MC-350ATX 2.0 PFC czy ATX-350GTF PFC ). Jak sadzicie ktory zasilacz jest lepszy?? A moze zamiast Modecom'a kupic Fortron'a FSP350-60MDN, ktory jest o wiele tanszy? Czy wogole ktorys z tych zasilaczy jest dosc dobry... A moze jakis chieftec do 130 zł zamiast Modecoma??

Pozdrawiam i z góry dziekuje za opinie

Edytowane przez celestyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ktory Modecom ?? Ten z 12 cm wiatrakiem (czyt. Mc-350atx 2.0 Pfc)

Ja chyba wybiore tego modecoma 12cm z uwagi na lepsze i cichsze chlodzenie. Zastanawiam sie jeszcze czy nie zaoszczedzic 50 zł i kupic Fortrona.

Wada fortrona jest to ze nie posiada 24 pinowego złącza do plyty glownej, SATA oraz PCI Expres... :huh:

Edytowane przez celestyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze lepiej kupic tego cheafteca ?? Chieftec GPS-350EB-101A

Czy ten chieftec jest dobrej jakosci i co oznacza slowo "bulk"

Chieftec (ATX-410-212) 410W bulk

Ktorego z posrd trzech (w/w chiefteci i wczesniej wspomniany Modecom Mc-350atx 2.0 Pfc) jest najlepszy

Serdecznie dziekuje za opinie

Edytowane przez celestyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekuje ciszy i dobrego wyjmowania powietrze z pod procka (dlatego 12 cm), stabilnych napiec no i ogolnie jak najwiekszy zapas mocy Moze ja napisze jaki sprzet posiadam

AsRock K7 880 Upgrade

Athlon XP Barton 2800+ (chlodzony Spire WhisperRock IV SPA04B4)

2x256 DDR PC3200 (GoodRam)

VGA Geforce 4 ti 4200 128mb

2x HDD

1X CD-Rw

1 dodatkowy wiatak 8cm w obydowie

Szacowany pobor mocy 260 W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem 350GTF i ciagnal ten konfig, ktory mam w sigu. +5V 5.12, +12V 11.74, miezone miernikiem. Jedyna wada tego zasilacza to glosnosc, zasilacz jest chlodny (ma dosc duze radiatory) ale mimo to wentyl obraca sie z predkoscia dochodzaca do 3000 obr/min. Wlutowalem zamiast tej turbiny Akase Ultra Quiet 80mm i jest bloga cisza, zasilacz sie coprawda nagrzewa, ale i tak nie tak mocno jak Aerocool 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam GTF i stabilnie na configu. Mierzone napięcie miernikiem (+5V 5.08, +12V 11.84V). Co prawda po zakupie, kiedy go włączyłem pierwsze słowa to – „o ku*** ale głośny”. Wymieniłem wentyl na Akasa Crystal Blue 1700obr/min. Zapanowała cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi