lolek121 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam wszystkich jestem na kupnie dysku twardego, mam prośbe, jakbyście mogli mi doradzić o jakiej pojemności najlepiej kupić dysk i jaki? pozdrawiam i z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Zależy co zamierzasz robić. Jeśli dużo ściągasz, trzymasz filmy dvd/hd dvd na dysku lub inne bardzo pojemne rzeczy to weź mój dysk (w syngaturce) lub 2x w macierzy Raid. W Polskich realiach oznacza to mniej więcej konieczność dobrego łącza internetowego... Jeśli komp służy, żeby pograć w coś 10 minut dziennie, obejrzeć skompresowany (DivX, XviD i pochodne...) czy posłuchać muzyki (skompresowanej :-) to wystarczy ci 80GB, 8MB L2 i 7200RPM. Najlepiej Samsung, Hitachi lub Maxtor. Jak widzisz każdy ma inne wymagania - mój kuzyn ma już 4 dyski (80GB, 200GB, 250GB i jeszcze druga 250-tka - razem, po sformatowaniu, ~720GB). I nie grzeszy wolnym miejscem na HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 nakpierw powiedz ile masz kasy i co bedziesz trzymał na tym dysku jaki masz teraz czy grasz itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...