Skocz do zawartości
loco_pl

Jak To Jest Ze Zwracaniem Ubran

Rekomendowane odpowiedzi

2 dni temu kupilem w sklepie dres ale uznalem w koncu ze jest zbyt krotki, ciasny wiec poszedlem tam dzisiaj z paragonem i checia zwrocenia towaru.

Pani z obslugi zaczela rzucac tekstami 'nie nie przyjmujemy, takie sa przepisy' co dodatkowo starala sie uargumentowac skserowaną strona z jakims artykulem z Pani DOmu ("prosze sobie przeczytac"). Mi sie tam wydaje ze moge zwrocic w ciagu ilus tam dni zakupiony towar bez podania przyczyny (babka: a po co pan chce to zwracac, podobal sie przy zakupie, chyba nie?), czy jak to jest.

Chodzi tu o duzy hipermarket, nie o jakis stragan na targu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze przyjma towar bez wad to zalerzy tylko i wylacznie od woli ekspedietki/kierownika. dobre(drogie :/) sklepy czesto przyjmuja dbajac o wizerunek. z marketami to lipa jest moze zaproponuj ze wymienisz na inny(wiekszy) bo pewnie chciales zwrotu kasy, a z kasa to bedzie problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz prawo zwrócić...

tak samo jak niezgodne z prawem są tabliczki typu

"po odejściu od kasy zwrotów nie przyjmujemy"...

zawsze zwrot musi zostać przyjęty...

1668616[/snapback]

Klekot, Ty się chyba za dużo filmów amerykańskich naoglądałeś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ostatnio podobną sytuacje z butami, wybrałem takie jedne z przeceny (posezonowej, nie z powodu wady fabrycznej, co czasem ma znaczenie). Jedyne co mogłem zrobić to wymienić na inne, ale nie tańsze (z resztą nie było takich:) ).

Jeśli chodzi o zwrot w ciągu 10 dni to dotyczy umów zawieranych na odległość (internet).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi