S.W.A.T Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Jaka powinna byc optymana temp. podzespolow? teraz mam srednio: P4 3GHZ PRESSCOT cpu: ~54'C ABIT IC7-G m.board: ~45'C buda: ~28'C GF6600GT Galaxy graf: ~57'C (w lato do 60') to dobrze, czy zle? /wszystko sprawdzane w Aida32 oraz w ust. nvidii OK, tutaj macie fote mojej budy w srodku: http://img234.imageshack.us/img234/9374/zdjecie00019mo.jpg http://img234.imageshack.us/img234/7370/zdjecie00021oj.jpg http://img234.imageshack.us/img234/8977/zdjecie00054wz.jpg Zainstalowalem dodatkowy coolerek, zobaczymy co i jak :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Mój GeForce6600GT ma 40 procek w stresie 53 płyta 27 ty masz chyba za dużą temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Tez djecia sa malo dokladne, ale z tego co dojrzałem to masz BOX na procku wiec na procku jest spoko tempertatura ;) NB troche za wysokie a grafa nie wiem, gdu\yz nie posiadam tak owej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 nom mam boxa ;p niedlugo kupuje chiefteca +400w i jakis cooler pentagramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Polecałbym Ci wycięcie w boku obudowy, który masz zdjęty dziurę srednicy 10cm nad wentylatorem procesora, a nastepnie włożenie tam czegoś w stylu Air-Ducta (ja wykorzystałem do tego butelkę po Coca Coli). Obniżenie temperatury na CPU murowane (na innych elementach również, ale nie tak bardzo). Co do tgo zasilacza, o weź sobie coś z przedrostkiem GPS.. będziesz miał 12cm wentyl nad CPU który również zbierze całkiem niezłą ilość ciepłego powietrza i wyrzuci go z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 co znaczy 'przedrostkiem GPS'? co do budy to ja mam air duct: ale co mi to da jak i tak mam otwarta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 no właśnie da! jeżeli masz cyrkulację na git to przy zamkniętej budzie powinieneś miec nizsze temperatury! ja mam wyższe o 3-4'C bo mi tasmy zasłaniają... masz air duct, to ok. ten wentyl na boku... on sobie tak w powietrzu wisi na linkach? :P galaxy może miec dobra temp bo 6600 mają wysokie dosyć... chociaż mój gt ma około 40'C... w idle rzecz jasna! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...