domelek Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Mam szybkie pytanko bo nigdzie nie mogę się doszukać. Otóż kupiłem płytę ABIT NF7 ver. 2.0 tylko taką 2 letnią, podłączyłem mojego semprona 2200+ i płyta nie wstaje z nim tzn wszystko niby odpala ale na monitorze nic sie nie pokazuje. Podejrzewałem że bios jest stary i nie obsługuje SEMPRONÓW (to prawdopodobne bo dopiero w 2004 wyszła poprawka na SEMPRONY). W pracy mam kompa z DURONEM 800 więc przerzuciłem tego procka nd NF7 i to samo, pytanie czy ta płyta obsługuje DURONA 800? Oba procki są 100% sprawne RAM też. A może ktoś ma jakiśpomysł jak upgreade'ować biosa w inny sposób? Z góry dzięki za odpowiedź :mur: Edytowane 26 Września 2005 przez domelek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 a fsb dobrze ustawiles ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelek Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 to jest płyta bezzworkowa nie ustawia się fsb na zworach tylko w biosie, ale jak je ustawić skoro nie mogę do niego wejść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) nie chce mi sie tego n raz pisac ;] 3 post ;] http://forum.hslab.pl/viewtopic.php?t=142 Edytowane 26 Września 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirun Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Nie musisz zmieniać fsb..płyta sama powinna ustawic je jak wykryje rodzaj procka, jak nie rozpozna proca ustawi pewnie standardowe 100 MHz i powinna odpalić Jak monitor sie nie włącza to może grafa siadła albo zasiłka, albo co najgorsze płyta, zmiana biosu nie pomoże w tym przypadku musisz sprawdzić pozostałe elementy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Obsługuje Durona 800 ja miałem na niej 700 robiłeś clear cmos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...