Skocz do zawartości
Tocki

3dmark`i - Wyniki 6800

Rekomendowane odpowiedzi

zasiłka mam spoko tzn prawdziwe 300wat , najważniejsze że ma dużą sprawność w granicach 75% tzn że mało się grzeje i płace mniejsze rachunki za prąd , ale niestety nie moge wyciagnąć max mocy z proca i karta w tym samym czasie bo tego nie wytrzyma zasiłka i napewno nie zamieniłbym tego zasilacza na chiefteca 360wat(bardziej sie grzeje i mniejsza sprawność)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w starym kompie mialem kiedys jakies 250W i po zmianie płyty i proca eksplodował.... na szczęście nic nie uszkodził... wymieniłem go wtedy na Mercury 400W, ale ten shit nie dał sobie już rady po dokupieniu Geforcea... to pożyczyłem od kumpla Modecom'a 350W (niby lepszy...) i dzieki niemu spalił się procesor i płyta... Dlatego już nigdy nie bede oszczędzał na zasilaczach... (jeśli to prawdziwy 300W to spoko... bo ten Mercury 400W nie uciągnął 280W...robił mi zwiechy kompa w trybie 3D)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie sie wydawało (tak gdzieś przeczytałem), że po odblokowaniu dodatkowego vertexa pobór prądu się zwiększa i karta osiąga mniejsze taktowania... :blink:

EDIT: sideband - po moich przygodach z zasiłkami... bałbym się mojego kompa pod 300W podpiąc.... a co dopiero twojego...

1677687[/snapback]

Może masz rację. U mnie wyglądało to tak: puściłem 3dmark z vertexem i bez na 400/800 ( po odblokowaniu vertexa nie było problemu z podkręceniem zegarów do tych wartości) i z odblokowanym vertexem miałem ponad 100pkt więcej.

AGP fastwrite wyłączyłem, zainstalowałem nowsze stery, mam jeszcze jedno pytanie:czy sideband addressing też wyłączyć? I jeśli tak to czy nie spowolnię karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co słyszałem to przygody z freezami są tylko na nf3, sporadycznie na nf2. Jeśli zmienisz na nf4 wszystko powinno być spoko :)

1682679[/snapback]

Jest topik o zacinkach 6800.Jak poczytać to sie okazuje że na NF4 też sie pojawiają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborq , jak masz procka ustawionego ? chodzi mi o htt i mnożnik pamięci , w tym momencie mój system lata 9x267 (roszke ponad 2,4Ghz) dzielnik 1,66 (fsb 200Mhz na pamięci) timigngi standard bo zwykłe geile za bardzo sie nie nadają do kręcenia .. :( noi na takim ustawieniu mam 11518 pkt.

PS. masz moze zrobionego configa do motherboard monitor ? qrcze bo ciężko to ustoństwo skonfigurować pod gigabyta :mur:

Edytowane przez Szopen77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jOO..Mam zapytanko.. Otóz u mnie wyniki oscylują w granicach 11.300 marków. Jak w podpisie.. A moje pytanie brzmi...Czy ci którzy podkręcą karte do np..415 Mhz na rdzeniu mają lekkie arty w 2003 i 2005 ?... Aaaa jesli macie skoki w markach to odłączcie kabel z grafy od tv..Moja karta jest wrazliwa na tym punkcje..Jak mam ją podpiętą do tv to ją zamula i czasami jak odepne kabel na sztywno a nie spod sterów ją wyłacze to zamula ją dalej ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie bo ja też mam zamiar kupowac 6800 i czy mój poczciwy Codegen 400Watt udzwignie to /? :) a widze pyko ze masz podobny komp do mnie podaj wyniki w 3Dmarkach z odblokowanymi potokami i vertexami :)

Edytowane przez Evil Martins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm piszecie  o zasilaczach  - czy moj modecom 350gtf jest takim slabym ogniwem w mojej konfiguracji? - 6800 mam od dzisiaj

1711638[/snapback]

w zupełnosci wystarczy....

własnie bo ja też mam zamiar kupowac 6800 i czy mój poczciwy Codegen 400Watt udzwignie to /? :) a widze pyko ze masz podobny komp do mnie podaj wyniki w 3Dmarkach z odblokowanymi potokami i vertexami  :)

1711674[/snapback]

nie, chyba ze chcesz sie pozegnac z nową grafą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi