dexxter Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Witam! Zauwazylem, ze jak krece proca temperatura PWM wzrasta nawet do 60 stopni (rozumie , ze wiaze to sie z wiekszym poborem mocy). Czy to nie jest czasami za duzo. Boje sie ze kondziorki nie wytrzymaja, albo cosik innego pojdzie. Jakie wy macie temperaturki w przypadku przetaktowanych procesorwo. Interesuja mnie glownie temperatury w stressie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Od razu podam rozwiązanie: Zainwestuj w zestawik porządnych radiatorków na Mosfety (to one najbardziejsię grzeją i rogrzewają kondki przy okazji) i będziesz miał sprawę załatwioną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ewentualnie, możesz zainwestować w Pentagramo-Zalmano podobny cooler na CPU - rozdmuciach!e powietrze po elementach wokół socketu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 O układ zwany PWM bym się nie martwił na Twoim miejscu.Te układy wytrzymują temperaturę do 120*C, u mnie miał w granicach 70* i nic mu się nie stało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxter Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 eh... moze i tak, ale 60 stopni to bardzo duuuuuzo i podnosi mi temperature w calym kompie :/ musze pomyslec o radiatorkach na mosfety, ale ... chyba to niewiele pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...