Repthile Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Witam. Problem polega na tym, ze gdy włącze HT w biosie, i włacze jakaś gre, spadają fpsy do 15-20, dzieje sie tak gdy nacisne jakis klawisz na klawiaturze. np. NFSu2 trzymam strzalke do przodu- jedzie i wszystko ok, nasiske strzalke w bok - spadają fpsy. Identycznie w CS i inne gry. W czym lezy problem? Procek feści? czy to mobo? lub cos innego? Edytowane 26 Września 2005 przez Repthile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 a jak HT wyłączysz w biosie to problem znika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Mniemam ze masz xp z sp2 + latki tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 XP + SP2 , łatek zadnych nie sciagałem, system swiezy, po formacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 moze bios uaktualnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Mam na plycie dual bios, czy jest mozliwosc ze cos zkaszanie? bo kiedys do innej plyty wgralem zla wersje i plyta mi padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Dual bios zapobiega skopaniu akcji z biosem bo gdy wymieniasz ten pierwszy na drugiej kosci zapisuje sie zapasowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Czy procesor ma zapewnione dobre chłodzenie? HT powodunje wzrost wydzielanej energi, a p4 chronią się przed przegrzaniem zwalniając. Możliwe, że po włączeniu ht proc przekracza próg temperatury i zwalnia. Sprawdź pastę. Na jakim zasilaczu stoi komp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Dual bios zapobiega skopaniu akcji z biosem bo gdy wymieniasz ten pierwszy na drugiej kosci zapisuje sie zapasowy.Rozumiem, czyli bez obawy moge go zaktualizowac. Czy procesor ma zapewnione dobre chłodzenie? HT powodunje wzrost wydzielanej energi, a p4 chronią się przed przegrzaniem zwalniając. Możliwe, że po włączeniu ht proc przekracza próg temperatury i zwalnia. Sprawdź pastę. Na jakim zasilaczu stoi komp?? Wątpie aby winą bylo przegrzanie procka, chłodzenie boxowe, paste wymienilem kilka dni temu, temperatura ~37, a w stresie do 50. Zasilacz tracer 400w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) W niektorych grach HT moze deczko spowalniac, ale raczej w Markach bys to zauwazyl. Co do Dual Biosu to kiedys podczas jego aktualizacji mimo tegoz zabezpieczenia plyta padla ale na gwaracji wymienili na nowa. Nie lam sie Dominik tylko updatuj bios :D Raz kozie smierc ;) Edytowane 6 Października 2005 przez emgie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Aktualizacja biosu niestety nie pomogła... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ja miałem kiedyś problem z HT i okazało się, że za bardzo podkręciłem RAM. Pokombinuj z pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 jak rozumiem windy postawiłś kiedy miałeś właczone ht? to jest moje jedyne podejrzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jak stawiałem winde miałem wyłączone HT . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jak stawiałem winde miałem wyłączone HT . 1698668[/snapback] To blad :!: Zeby HT dzialalo poprawnie powinno sie uruchomic je w biosie zanim zainstaluje sie winde :idea: Sprobuj tym sposobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Zasilacz tracer 400w 1682919[/snapback] ten zasilacz nie trzyma dobrze napiec kup se jakis inn high-endowy np takiego neoteca jak ja mam lub jakiegos chiefteca, tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Postawiłem winde na innej płycie głównej z włączonym HT :D i wszystko działa poprawnie. Jak znajde czas sporobuje postawic winde na gigabycie z HT. Zasilacz planuje wymienic, to tylko kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...