Skocz do zawartości
ndx

Jak wlaczyc Fast Write ??

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec to zalezy od procedury instalacji, ja np mam w BIOSIE wlaczone ale sterowniki chyba nie obsluguja, poniewaz zainstalowalem catalyst2.4 bez smart gart, on powinien wykryc co plyta moze, a jak nie mam to defaultowo jest bez FW :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D najlepiej włączyc powerstripem, bankowo dziala , sprawdzałem u siebie , ale powiem szczerze, że nie widze różnicy, nawet w 3dmarku wynik nieco mi spadł jak właczyłem FW, dziwne nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wlaczysz FW i tyle :D Masz plyte na SiSie i stery ze wzgledu na stabilnosc i kompatybilnosc sztucznie wylaczaja FW. Ja na swoim R9700P mialem to samo. Na poczatku jak mialem KT333 byl nieaktywny (zadne sztuczki nie pomagaly). Od kiedy mam i845 (D i E) FW jest aktywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Czy włączenie Fast Write w karcie Prolink GeForce 2 Titanium podniesie osiągi ? Czy ten typ karty ma obsługę FW ? 

Paweł

Podniesie. Jak ja miałem GF2Ti Prolinka to wzrost był w 3DMark-u o ok. 300pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji - jak wyłączyć Fastwrites? Bo u mnie jak je włączę, to pozycja w Biosie staje sie nieaktywna, a Fastwrites są na stałe włączone - da się je wyłączyś jak np. wyciągnę Ramy, a potem wsadzę je z powrotem.

Przez Fastwrites gorzej sie karta podkręca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wylaczyc?

tak jak wlaczyles ;P nie spotkalem sie z takim przypadkiem, aby nie mozna bylo w biosie wylaczyc tego trybu

Dziwne - prawda? Ale tak jest w mojej płycie. Podejżewam, że cos nie tak z Biosem, bo pamiątki też mi źle chodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam włączone w biosie, a power strip pokazuje zakładkę na szaro a o fast writes pisze, że "Fast write protocol - hardware support, but currently disabled". Jak w takim razie mam włączyc fast writes.

A może GF3 Ti200 go nie obsługuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się!!!!! Wystarczyło skorzystać z nowego GTU który jest na stronie www.nvidia.com.pl i tam włączyć fastwrites i zaznaczyć opcje disable AGP FastWrites Disconnect. Teraz mam jeszcze jedno pytanie co to są "AGP Fast Writes Strap" i "AGP SideBand Adressing", i co one dają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...