Skocz do zawartości
zolw

Wymiana Chłodzenia Na Sempronie 2600+

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc mam pytanie odnosnie wymiany chlodzenia na procesorze. Mam AMD Sempron 2600+ z BOX-owym wentylatorkiem

Otot fota www.bartek.btk.net.pl/1.jpg i www.bartek.btk.net.pl/3.jpg

Po jakis 2 tygodniach od zakupu procesora zwatpilem w mozliwosci chlodzace tego wentylatorka i wymienilem na bilzej nieznanej firmy bedac przegonany ze wiekszy to lepszy.

Oto fotka www.bartek.btk.net.pl/2.jpg

Jednak nie jestes z niego zadowolony poniewaz nie chlodzi jak trzeba w spoczynku procesor grzeje sie do ok 46-50 stopni zas w stresie siega do 60 stopni. Chciałbym wrocic do standardowego chlodzenia do czasu kiedy nie kupie wydajniejszego wentylatora. Nie mam doswiadczenia w wymianie tego typu podzespołu wczesniej robil mi to kolega wiec bedzie to moj chrzest bojowy. Mozecie mi powiedziec w jakiej ilosci trzeba nalozyc paste na procesor? naklada sie ja na sam rdzen uprzedniu sciagajac stara paste czym to najlepiej zrobić? i czy pasta musi byc tez nalozona na spodnia czesc radiatora czy wystarczy na samym procesorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie pozatym co mam wpissac  "wymiana wentylatora" i pokaze mi sie 200 postow  ktorych 80% bedzie dotyczyc czegos innego lub nie odpowie na moje pytanie?

1670212[/snapback]

Nie chodziło mi o wymiane wentyla tylko o paste termo. ale dobra sory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi