zolw Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Cześc mam pytanie odnosnie wymiany chlodzenia na procesorze. Mam AMD Sempron 2600+ z BOX-owym wentylatorkiem Otot fota www.bartek.btk.net.pl/1.jpg i www.bartek.btk.net.pl/3.jpg Po jakis 2 tygodniach od zakupu procesora zwatpilem w mozliwosci chlodzace tego wentylatorka i wymienilem na bilzej nieznanej firmy bedac przegonany ze wiekszy to lepszy. Oto fotka www.bartek.btk.net.pl/2.jpg Jednak nie jestes z niego zadowolony poniewaz nie chlodzi jak trzeba w spoczynku procesor grzeje sie do ok 46-50 stopni zas w stresie siega do 60 stopni. Chciałbym wrocic do standardowego chlodzenia do czasu kiedy nie kupie wydajniejszego wentylatora. Nie mam doswiadczenia w wymianie tego typu podzespołu wczesniej robil mi to kolega wiec bedzie to moj chrzest bojowy. Mozecie mi powiedziec w jakiej ilosci trzeba nalozyc paste na procesor? naklada sie ja na sam rdzen uprzedniu sciagajac stara paste czym to najlepiej zrobić? i czy pasta musi byc tez nalozona na spodnia czesc radiatora czy wystarczy na samym procesorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A wie pan do czego służy przycisk szukaj ? PS. ta płyta głowna to nie jest czasem jakis asrock ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolw Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) zgadza sie pozatym co mam wpissac "wymiana wentylatora" i pokaze mi sie 200 postow ktorych 80% bedzie dotyczyc czegos innego lub nie odpowie na moje pytanie? Edytowane 26 Września 2005 przez zolw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 musisz wytrzec stara paste z rdzenia procesora(ja wycieram patyczkami do uszu i spirytusem) i potem nałożyc odrobine nowej na rdzen i załozyć chłodzenie na proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 zgadza sie pozatym co mam wpissac "wymiana wentylatora" i pokaze mi sie 200 postow ktorych 80% bedzie dotyczyc czegos innego lub nie odpowie na moje pytanie? 1670212[/snapback] Nie chodziło mi o wymiane wentyla tylko o paste termo. ale dobra sory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...