grzesiek-m Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Ostatnio buszowałem po necie i znalazłem coś ciekawego. (-od razu ostrzegam że nie jestem mocny w tym temacie) A mianowicie chodzi mi o urządzenie Linksys WAG54GS-EU - http://www.fen.pl/index.php?go=2&act=3&pro...a9534344ef9196b Jak dla mnie jest idealne. Ma w sobie router, ADSL-a do Neostrady, punkt AP oraz 4-portowy przełącznik- czyli wszystko co mi jest potrzebne do zbudowania małej sieci w promieniu 1 km. Ale jednak nic nie jest idealne i dlatego mam w sprawie tego sprzętu parę pytań: 1. Czy na routerze w tym urządzeniu można podzielić pasmo? 2. Czy można do niego dołączyć inną antenę zewnętrzną? 3. Jaką będzie najlepsza do niego antena dookólna? – jakiej firmy, jaki model itd. (ad.3 o ile to w ogóle możliwe) Jeśli to urządzenie waszym zdaniem jest złe albo nie spełnia tych trzech punktów to proszę o podpowiedzenie, jakiego innego sprzęt mógłbym użyć w tym założeniu. Proszę o szybką odpowiedź. Edytowane 26 Września 2005 przez grzesiek-m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...