Skocz do zawartości
ernest_pierwszy

Tanie Acery W Media Markt

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupy w Media Markt... powodzenia... Na pewno traficie 100% dobry sprzet, ktory przeszedl wszystkie testy fabryczne :P :lol:

W Media sa praktycznie same wystawki od producentow i sprzet, ktory swoje odlezal na magazynach...

Nie kupowalbym laptopa w Media Markcie za zadne skarby swiata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN napisał(a):

Zakupy w Media Markt... powodzenia... Na pewno traficie 100% dobry sprzet, ktory przeszedl wszystkie testy fabryczne :P :lol:

W Media sa praktycznie same wystawki od producentow i sprzet, ktory swoje odlezal na magazynach...

1677686[/snapback]

zgadza sie!To jest to samo jak np. z sokami w Biedronce tego samego producenta np. Fortuny.Te soki maja malo wspolnego z tymi ktore sa w zwyklych sklepach, sa po prostu produkowane tylko pod Biedronke tzn rozcienczane i stad ewentualnie ta nizsza cena.Wiem bo ojciec pracuje w tej baranzy.Pozniej sie dziwic, ze ludziom sie Acery psuja jak sa kupowane w tego typu marketach.Najpierw sie nimi pracownicy troche pobawia a pozniej Wam sprzedadza.Ja kupuje sprzet w hurtowni jednej z wiekszych w kraju(Action) i problemow ze sprzetem zadnych.

Ot taki sobie wywód z mojej strony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vitucky napisał(a):

zgadza sie!To jest to samo jak np. z sokami w Biedronce tego samego producenta np. Fortuny.Te soki maja malo wspolnego z tymi ktore sa w zwyklych sklepach, sa po prostu produkowane tylko pod Biedronke tzn rozcienczane i stad ewentualnie  ta nizsza cena.Wiem bo ojciec pracuje w tej baranzy.Pozniej sie dziwic, ze ludziom sie Acery psuja jak sa kupowane w tego typu marketach.Najpierw sie nimi pracownicy troche pobawia a pozniej Wam sprzedadza.Ja kupuje sprzet w hurtowni jednej z wiekszych w kraju(Action) i problemow ze sprzetem zadnych.

1677766[/snapback]

Sporo musi byc tych pracownikow, skoro pobawia sie np. 150 szt. Acerow - takie sa zamowienia na model 2313NLM ktory byl po 1999,-

Zauwaz ze sporo tego typu sprzetu MM sprzedaje "na minusie" czyli dokladaja do tego.Taka jest specyfika wielkich sklepow - na jednym zarabiaja, a czym innym przyciagaj klientow...

A wg. mnie np. Action to jedna z najgorszych hurtowni...

Z moich informacji wynika ze MM zaopatruje sie w Acery w TechData.Korzystaja tez z AB, ABCdata...I nie wiem czy te firmy maja specjalne wersje dla MM i specjalne dla takich "wyjadaczy" jak ty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vitucky napisał(a):

zgadza sie!To jest to samo jak np. z sokami w Biedronce tego samego producenta np. Fortuny.Te soki maja malo wspolnego z tymi ktore sa w zwyklych sklepach, sa po prostu produkowane tylko pod Biedronke tzn rozcienczane i stad ewentualnie  ta nizsza cena.Wiem bo ojciec pracuje w tej baranzy.Pozniej sie dziwic, ze ludziom sie Acery psuja jak sa kupowane w tego typu marketach.Najpierw sie nimi pracownicy troche pobawia a pozniej Wam sprzedadza.Ja kupuje sprzet w hurtowni jednej z wiekszych w kraju(Action) i problemow ze sprzetem zadnych.

1677766[/snapback]

Ej co atakujecie soki w biedronce!!! :rolleyes:

bardzo je lubie,wiec prosze mi tu nie wymyslac... :wink:

Polecam psudo sprite za 2,50 albo 2,99(nie pamietam) :D -smakuje jak original

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN napisał(a):

1677686[/snapback]

No to w MM mają super strategię: "zrazić do siebie klientów, a do tego bawić się w przyjmowanie zwrotów i dać pracę serwisowi". Ale elektronika ogólnie się zrypała i to nie tylko w MM. Mój kumpel bawi się poczciwym SiemensemNixdorf czy jakoś tak. Laptop ma Pentium MMX na pokładzie i z 256 ramu czołga się na neo. Ja was nie widzę na waszych Acerach za parę lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jac76 napisał(a):

No to w MM mają super strategię: "zrazić do siebie klientów, a do tego bawić się w przyjmowanie zwrotów i dać pracę serwisowi". Ale elektronika ogólnie się zrypała i to nie tylko w MM. Mój kumpel bawi się poczciwym SiemensemNixdorf czy jakoś tak. Laptop ma Pentium MMX na pokładzie i z 256 ramu czołga się na neo. Ja was nie widzę na waszych Acerach za parę lat.

1678768[/snapback]

A ja siebie widze... Skonczy mi sie gwarancja, to sie zacznie tuning i modding :D

Procek, dysk... jeszcze wiecej ramu... jakies malowanko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN napisał(a):

A ja siebie widze... Skonczy mi sie gwarancja, to sie zacznie tuning i modding :D

1679938[/snapback]

a co czyzby powloka lakieru juz sie wycierala?Moze jakas fote bys wrzucil jak to wyglada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vitucky napisał(a):

a co czyzby powloka lakieru juz sie wycierala?Moze jakas fote bys wrzucil jak to wyglada?

1679953[/snapback]

Nie nic z tych rzeczy :D

Ciagnie wilka do lasu po prostu...

Zrobie sobie z lapka wersje Ferrari :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN napisał(a):

Nie nic z tych rzeczy :D

Ciagnie wilka do lasu po prostu...

Zrobie sobie z lapka wersje Ferrari :D

1679957[/snapback]

aha no to mnie pocieszyles:) ciekawe jakby Ci to wyszlo.Na pewno tez tak bede postepowal.Pozniej mi sie konczy gwara wiec poczekam na wyniki u Ciebie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja pracujęw jednej z firm zaopatrujących MM (www.abcdata.com.pl). MM bierze bardzo dużo różnego sprzetu z ABC (MM z całej polski) i nie jest to sprzęt spacjalnie "gorszy" dla MM jak to ktoś wcześniej napisał. A że sprzedają Acery po takiej cenie to nie jest to promocja MM tylko Acera bo akurat na to jest promocja na dany model w aktualnej chwili. Acer i ABC sprzedają po tyle, MM dodaje marżę (albo i nie) i żeni to po takich kosztach :)

A że Acery są po takiej cenie to wiadomo że jest to kiepski sprzęt i tyle kosztuje. Niech ktoś kupi IBM'a, Dell'a czy Apple po takiej cenie za taki sprzęt to będzie kozak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisz bzdur!

Byłem wczoraj w MM i Acery po 1999 zł były: NOWE, W PUDEŁKACH, NIEMACANE.

Tak samo kupiłem sobie drukarkę laserową za 350 zł. Jest promocja i jak pasuje to kupujesz...

Sam kupiłem Toshibę za 3099 i nie żałuję, choć jakbym poczekał to kto wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam bardzo zadko kupuje w MM, normalne ceny maja z kosmosu. jedyny plus to wyprzedaze. ostatnio zakupilem laserowke w promocji za 300zl ( w innych sklepach srednio 400zl). jezeli jest mozliwosc kupienia notebooka za taka kase to trzeba smigac po niego bez zastanowienia, zwazywszy ze gwarancja obslugiwana jest przez serwis acera a nie przez MM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phuong napisał(a):

Ej co atakujecie soki w biedronce!!!  :rolleyes:

bardzo je lubie,wiec prosze mi tu nie wymyslac...  :wink:

Polecam psudo sprite za 2,50 albo 2,99(nie pamietam)  :D -smakuje jak original

1677925[/snapback]

pseudo coca cola tez nie jest zla :D tylko szybko gaz ucieka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN napisał(a):

1679938[/snapback]

a dlaczego niemialbys modernizowac w okresie gwarancji ?

oplombowali ci go calosciowo?

:}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchac uwaznie bo TO jest dopiero dobra oferta i niech ktos jeszcze powie cos złego na MM :D

Własnie mam w reku broszure MM z taka oto promocja laptopa Acer 2413:

Celek370

15,4" WXGA (!)

256mb

40gb

Intel i910GM (!)

DVD-RW (dual layer)

Wi-Fi

...za 2700zł !

I co wy na to :D Imho oferta nie do przebicia, jak ktos ma wolne 2700 to poprostu must have...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kenji napisał(a):

sam bardzo zadko kupuje w MM, normalne ceny maja z kosmosu. jedyny plus to wyprzedaze. ostatnio zakupilem laserowke w promocji za 300zl ( w innych sklepach srednio 400zl). jezeli jest mozliwosc kupienia notebooka za taka kase to trzeba smigac po niego bez zastanowienia, zwazywszy ze gwarancja obslugiwana jest przez serwis acera a nie przez MM.

1685600[/snapback]

Tak naprawde to kazdy sprzet serwisuje serwis producenta a nie MM."Serwisy" ktore sa w MM, tak naprawde przyjmuja tylko sprzet i wysylaja go do producenckich.Ja osobiscie polecam zawsze bezposredni kontakt z serwisem producenta.

A jesli chodzi o zakup tego za 1999...skonczyly sie prawie natychmiast.

Ale moze niedlugo znow wyplyna w jakiejs ciekawej ofercie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeQuila SunRise napisał(a):

Słuchac uwaznie bo TO jest dopiero dobra oferta i niech ktos jeszcze powie cos złego na MM :D

Własnie mam w reku broszure MM z taka oto promocja laptopa Acer 2413:

Celek370

15,4" WXGA (!)

256mb

40gb

Intel i910GM (!)

DVD-RW (dual layer)

Wi-Fi

...za 2700zł !

I co wy na to :D Imho oferta nie do przebicia, jak ktos ma wolne 2700 to poprostu must have...

1686537[/snapback]

Tych laptopow jest calkiem sporo.Wczoraj widzialem cala palete :)

W sumie nie sa tak duzo lepsze od 2313 za 1999,- - jeden plus: maja WiFi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartuncio napisał(a):

Tak naprawde to kazdy sprzet serwisuje serwis producenta a nie MM."Serwisy" ktore sa w MM, tak naprawde przyjmuja tylko sprzet i wysylaja go do producenckich.Ja osobiscie polecam zawsze bezposredni kontakt z serwisem producenta.

1687126[/snapback]

chodzilo mi o to ,ze po laptopa przyjezdza kurier i go zabiera do serwisu. nie trzeba sie nawet udawac do MM. Edytowane przez kenji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartuncio napisał(a):

Tych laptopow jest calkiem sporo.Wczoraj widzialem cala palete :)

W sumie nie sa tak duzo lepsze od 2313 za 1999,- - jeden plus: maja WiFi...

1687126[/snapback]

na Gris.pl macie tego laptopa Acer TravelMate 2413NWLMi za 2769.00 zł

skapiec.pl

gris.pl

chyba się na niego zdecyduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Powiem tak; zakupiłem "taniego" Acera w MM. Model z serii Aspire, 3613 WLMi, 60 HDD, 512 RAM DDR2, Intel GMA 910/915 do 128 MB. Cena 2999 PLN.

Pierwsze schody zaczeły się przy próbie postawienia systemu z backupu Acera na dysku (preinstalowany WIN XP HE... ale bez płytki ;-) ) NIe dało rady.Norton Ghost sie wywalał i tyle go widzieli.Po 2 h walki tel do MM i wycieczka z lapkiem do serwisu juz w dniu zakupu (sic!)...

Serwis postawił system z "przezornie" (hihi) zrobionego na płytce backupu.Nawet przegrali mi "na wszelki wypadek" ten backup...

Myslicie że to koniec????

Teraz dopiero zaczeły się schody....

Wszystko fajnie, poinstalowałem sobie to co miałem poinstalować i poszedłem spać...

Po powrocie z pracy dnia następnego odpalam sprzęt i lipa... Wyskakuje błąd krytyczny, restart, skan dysków i tak 2 razy...

Potem chodzi, no, myśle, moze cos nie tak zrobiłem, miał prawo do jednego restartu po tych instalkach...

Ale te restarty pojawiały sie po każdej dłużeszej niż 10 min przerwie w pracy. Jeśli wyłączyłem kompa na 20 minut to przy włączeniu; bład i 2 restarty ze skanem dysków..

Logiczną drogą: reinstal systemu.Dalej to samo.

Walczyłem tak 3 dni... Wreszcie poddałem się, pojechałem do MM i zarządałem wymiany lapka na nowy egzemplarz. Trochę kręcili nosami, ale musieli dać, bo nie mineło 7 dni od zakupu.

Na tym już wszystko sie ładnie odpaliło, zrobiłem samodzielnie backup, męczę go do granic możliwości od 10 dni i ani razu sie nie zawiesił...

Oby tak dalej.

Generalnie z jakości wykonania Acer jestem zadowolony.

Natomiast serwis MM... Cóż, powinni zatrudnić kilku fachowców.Miły serwisant, który przegrał mi backup i postawił na nim system wykorzystał do tego płyte....od innego modelu Acera z innym firmwar'e i pewnie innymi sterownikami...

Wnioski: UWAGA NA SERWIS I INFORMACJĘ W MM!! Ich "fachowość" jest raczej wątpliwa.

A Acer to po prostu klasa średnia. Dla mnie wystarcza.

Pozdrawiam forumowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przygoda z MM była trochę inna ale ogólnie jestem zadowolony. Kilka dni temu postanowiłem zakupić Aspirka 3613. Padło na MM z powodu dobrej ceny i dostępności tych modeli. Kupiłem laptopa i wszytsko niby było ok. Jednak po dłużyszych testach okazało się, że napęd (liteon) prawie nic nie czyta. Zadzwoniłem po 2-3 dniach żeby zarezerwowali model na wymianę, a gdy przyjechałem od razu dałem laptopa a oni dali papierek i trzeba było iść z nim na sklep po nowego laptopa. Nowego laptopa dostałem i wszytsko było ok, lecz wkurzyła mnie jedna rzecz. Jak obejrzałem książki w nowym to były one zafoliowane, a system był dopiero gotowy do zainstalowania. Pierwszy notebook jednak miał go już zainstalowanego, a książki odfoliowane - czyli ktoś go używał i może zwrócił już :/

A więc tak plus za bezproblemową wymianę - nawet słowa mi nie powiedzieli.

A minus za to, że za pierwszym razem dostałem używanego przez kogoś laptopa.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja doradzalem ciotce przy zakupach w MM, akurat utrafila na ta promocje znoszenia Vatu, nabyla tego 3613wlmi za 2860 :). Jak brala go z palety to byl oczywiscie zapieczentowany, jeszcze trzbea bylo sciagac te paski co w MM pewnie zalozyli. Jak go konfigurowalem sprzecik pierwsza klasa, jeszcze za to cene, luxik :). Troche mnie oburzylo to oszczedzanie na Recovery Cd. reszta komponentow pierwsza klasa, naped dvd dl philpsa, pamieci ddr2 533 infieniona, hdd ibm no i crystal brite. Jako ciekawostke powiem ze jak bylismy wczesniej w Saturnie ten sam model sprzedawali za 3690 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sedah napisał(a):

Czy te Acery 3613 w kazdym MM maja inne komponenty? Kolega napisal o wadliwym Liteonie, a ja mam Philipsa.

U mnie jest pamiec Hundai i dysk Seagate.

acer ponoc tlucze laptopy jak szalony, wkoncu jest najwiekszym dostawca w europie/polsce, wiec pewnie musi go suportowac kilka firm by z produkcja nadarzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi