radek_z Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zapewne większości wyda się to śmieszne pytanie, ale do tej pory siedzialem głównie na kartach ATI, więc nie zagłębiałem się w temat sterwoników do nVidia. Poszukuję wpisu do rejstru odblokowujący możliwość zmiany taktowania karty w zakładkach karty oraz informacji jak mogę zmieniać częstotliwość odświerzania w aplikacjach 3D pod Win XP. Wpis do rejestru miałem kiedyś na kompakcie z CHIP-a, ale dawno mi to CD gdzieś zaginęło. Jeśli chodzi o częstotliwośc odświerzania pamiętam że w któryś detonatorach pojawiła się zakładka ustawienia częstotliwości odświerzania, ale w 78.01 nie moge ich znaleść. Zainstalowałem programik nVidia Refresh Fix II, ale on poinformował mnie tylko że od detonatorów 52.XX nVidia stosuje swój własny program. Dodam jeszcze że szukam tego w necie i na tweaku już pół dnia, więc proszę o konkretny link do tematu lub sposób rozwiązania problemu, bo porady w stylu "było, poszukaj sobie" nic mi nie dadzą. Domyślam się że rozwiązanie odświerzania jest banalne, ale jakoś nie mogę go rozwiązać. Z góry dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxadrian Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) tutaj masz wpis który trzeba dodać do rejestru... a jeśli chodzi o częstotliwość taktowania obrazu to jest to w sterownikach.... .... PPM->właściwości->ustawienia->zaawansowane->GeForce 6800->zmiana częstotliwości odświerzania-> i tam można do dowolnej rozdzielczości poustawiać odświerzanie....a i jeszcze można w inny sposób, ale to tylko dx (bez openGL) Start->uruchom->dxdiag->więcej pomocy->zastąp - i tam wpisujesz... Edytowane 26 Września 2005 przez maxadrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Wielkie dzięki. Dopiero po scaleniu tego rejestru pojawiła mi się zakładka której szukałem (odświerzanie w 3 D). Jeszcze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) tutaj masz wpis który trzeba dodać do rejestru... sorry ale mozesz podac działający link albo na priva wysłać? Edytowane 30 Września 2005 przez def Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxadrian Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 on działa... tylko nie naciskaj tego lewym... prawym... zapisz jako...!!! na dysk sobie walnij i dopiero uruchamiaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Dzięki :) Sam skorzystałem. Edytowane 30 Września 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 on działa... tylko nie naciskaj tego lewym... prawym... zapisz jako...!!! na dysk sobie walnij i dopiero uruchamiaj... 1677082[/snapback] Ja tam zawsze sam edytuje rejestr... Coolbits jako pierwze co po reinstalce windy :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 czym różni sie coolbits2d od coolbits3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...