trialman Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Witam! Kolezanka chce sobie zlozyc kompa. Komp bedzie sluzyl do pisania w Wordzie, ewentualnie zmniejszenia rozmiaru fotografii / przegladania stron WWW. Prosila mnie, abym popatrzyl, ile za taka operacje musiala by zaplacic. Ma na to ok 600zl, wiec wybralem jej jeden z najtanszych komputerow dostepnych oficjalnie w sklepie. Oto moja propozycja: procek: AMD Sempron 2500+ 64 Bit (200 MHz x 7) 256 KB L2 BOX płyta: Asus K8U-X s754 pamiec: TwinMOS 512 MB PC 3200 W sumie wyszlo 600zl z malym haczykiem. Czy ten zestaw bedzie ze soba wspolpracowal? Czy jest cos tanszego, ewentualnie w tej cenie ale z wieksza moca? Komp bedzie kupowany na fakture w sklepie, allegro odpada. Pozdrawiam i z gory dziekuje za sugestie! trial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ma na to ok 600zl, wiec wybralem jej jeden z najtanszych komputerow dostepnych oficjalnie w sklepie. Oto moja propozycja: procek: AMD Sempron 2500+ 64 Bit (200 MHz x 7) 256 KB L2 BOX płyta: Asus K8U-X s754 pamiec: TwinMOS 512 MB PC 3200 W sumie wyszlo 600zl z malym haczykiem. Czy ten zestaw bedzie ze soba wspolpracowal? Czy jest cos tanszego, ewentualnie w tej cenie ale z wieksza moca? Komp bedzie kupowany na fakture w sklepie, allegro odpada. Na Allegro też często można trafić na aukcję z FVAT :) "Komputer" - znaczy się wszystko co potrzebne żeby komp działał, czy tylko te 3 części które wymieniłeś ? Drobna uwaga - jak to ma być tylko do "prostych prac biurowo-domowych" :) to starczy 256 pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trialman Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Na Allegro też często można trafić na aukcję z FVAT :) "Komputer" - znaczy się wszystko co potrzebne żeby komp działał, czy tylko te 3 części które wymieniłeś ? Drobna uwaga - jak to ma być tylko do "prostych prac biurowo-domowych" :) to starczy 256 pamięci... 1670591[/snapback] @rzymo - w sumie masz racje z pamiecia, ale chcialem, zeby system ladowal sie w miare szybko, a 256 i 512MB to dosc wyczuwalna roznica. Chodzi o te 3 czesci, reszta juz jest z mojego starego kompa. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomek3 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 za 600zł bedzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 512 ramu sie przyda bo ludzie którzy mało sie znają mają to do siebie że dość szybko zaśmiecają system i system muli na 256 ramu (chodzi mi o win XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trialman Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 @slomek3, @pain.exe - dziekuje za rady i wskazowki. Jutro ide kupic te czesci. Co bedzie dalej - czas pokaze. Pozdrawiam! trial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 http://www.znak.pl/index.php?cid=320&scid=...m2500+64bit+BOX http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...prid=s754AbiKU8 http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=...2400GoodRam+CL3 po co brac asusa jak mozna abita - 11pln nikogo nie zbawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...