Miniotaur Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 No więc sprawa wygląda tak: Dostałem karę Sound Blaster Live! (chyba wersja Value, ale głowy nie dam), karta wygląda dobrze (bo co ma tam źle wyglądać...) po zamontowaniu i wyłączeniu w biosie wbudowanej dźwiękówki w płytę główną, odpalam windowsa (XP professional bez service pack'a) system odpala się, w tray'u pojawia się ikonka, oznajmiająca, że instaluje nowy sprzęt, i... zawiesza się kompletni, brak reakcji, kursor stoi w miejscu, i zostaje tylko reset. Odpalam jeszcze raz, to samo. Odpalam tryb awaryjny, ładnie wykrywa automatycznie kartę SB Live! Value, i bez komplikacji odpalam ponownie kompa, żeby dowiedzieć się, że tym razem zawiesza się już w trakcie odpalania (tuż przy końcu) dzieje się tak przez cały czas, i to dokładnie w tych samych momentach. Gdy w trybie awaryjnym odinstaluję kartę, i odpalam ponownie, to dzieje się jak na początku, odpala się, i zawiesza się podczas instalacji. Moje podejżenia: IRQ, uszkodzenie mechaniczne, albo najbardziej prawdopodobna rzecz: niewiem! Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniotaur Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 odpowiedzcie chociaż, że nie wiecie, to sobie dam spokój, a tak to ciągle zaglądam i pusto... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Przełóż do innego slotu. Jesli możesz to sprawdź kartę na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Prawdzie powiedziawszy to nie wiem ale ja bym ja sprawdzil na innym kompie (przypuszcam ze problem sie powtorzy), wedlug mnie jest cos robniete z karta. A jesli bedzie dzialac to wniosek jest prosty u ciebie cos jest walniete np . slot albo cos widowsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Hym a komp podkręcony wogóle co w nim jest :>? Edytowane 30 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 W sumei fakt ja mialem innego rodzaju problem nie moglem wlozyc dysku(bez dysku wszystko dzialao). Po czasie sie okzalo ze zasilacz jest troche nie stabilny.......Ale z ta roznica ze umnie w trakcie wgrywania system sie sypal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniotaur Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 ok, sprawdzę na innym kompie aha, u mnie też podczas odpalania się sypie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...