Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No więc sprawa wygląda tak:

Dostałem karę Sound Blaster Live! (chyba wersja Value, ale głowy nie dam), karta wygląda dobrze (bo co ma tam źle wyglądać...) po zamontowaniu i wyłączeniu w biosie wbudowanej dźwiękówki w płytę główną, odpalam windowsa (XP professional bez service pack'a) system odpala się, w tray'u pojawia się ikonka, oznajmiająca, że instaluje nowy sprzęt, i... zawiesza się kompletni, brak reakcji, kursor stoi w miejscu, i zostaje tylko reset. Odpalam jeszcze raz, to samo. Odpalam tryb awaryjny, ładnie wykrywa automatycznie kartę SB Live! Value, i bez komplikacji odpalam ponownie kompa, żeby dowiedzieć się, że tym razem zawiesza się już w trakcie odpalania (tuż przy końcu) dzieje się tak przez cały czas, i to dokładnie w tych samych momentach. Gdy w trybie awaryjnym odinstaluję kartę, i odpalam ponownie, to dzieje się jak na początku, odpala się, i zawiesza się podczas instalacji.

Moje podejżenia: IRQ, uszkodzenie mechaniczne, albo najbardziej prawdopodobna rzecz: niewiem!

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdzie powiedziawszy to nie wiem ale ja bym ja sprawdzil na innym kompie (przypuszcam ze problem sie powtorzy), wedlug mnie jest cos robniete z karta. A jesli bedzie dzialac to wniosek jest prosty u ciebie cos jest walniete np . slot albo cos widowsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi