benek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 chodzi o karty graficzne ktore bezproblemowo pracuja przy taktowaniu AGP = 89MHz - tylko prosze o pewniakow :) cel -> plyta na BX przy magistrali 133MHz (wiadomo dzilenik 2/3 dla AGP) :( dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Nie chcial bym wporwadzic Cie w blad ale jak mialem PIII450@600(szyna 133) na plycie na BX to moj Matrox G400Milenium bez problemu wyrabial takie AGP, sam bylem w szoku 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 GF4 Ti powinno sobie bez problemu poradzic z takim taktowaniem :D W kazdym razie moj GF bez problemu chodzil na AGP 80MHz a w pozniejszym czasie na fsb 125MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 jeli sie myle to poprawić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Ja się obawiam, że mój Radeon biegał na... 102MHz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Radeon 9000pro (gigabyte) u mnie chodzi na: magistrala 140 przy dzielniku 2/3 czyli AGP lata na 93MHz stabilnie bez problemów (3DMArk 50 powtórzeń O'K) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 AGP może i wytrzyma ale nie mieliście problemów z PCI??!! Przecież wtedy HDD pracuje przy 45MHz 8O (no chyba, ze częstotliwość PCI jest niezalezna od FSB, w co watpie na tych mobo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Mój GF2MX-400 chodzi bez problemów na AGP=83MHz, na FSB 133 mam zwiechy ale nie z powodu grafy ! pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Jak znoszą przetaktowanie AGP klony Radeonów 8500 - mam zamiar se jakiegoś kupić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 AGP może i wytrzyma ale nie mieliście problemów z PCI??!! ... nie ma problemow - w plytach z ktorymi sie spotkalem od magistrali 133MHz wlaczal sie dzielnik 1/4 dla PCI :) wiec problemem sa tylko karty graficzne (i tylko te na AGP) Radeon 9000pro (gigabyte) u mnie chodzi na: magistrala 140 przy dzielniku 2/3 czyli AGP lata na 93MHz stabilnie bez problemów (3DMArk 50 powtórzeń O'K)zebym jeszcze uslyszal ze Szafirki 9000 (nie PRO) albo Herculesy R8500LE tez tak sie zachowuja to byloby OK :!: bo aktualnie nie mam u kogo sprawdzic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 benek - dam sobie włos głowie odciąć, że każdy Radeon 8500/9000 będzie luźno chodził na AGP ~90MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 voodoo3 wytrzymuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 chodzi o karty graficzne ktore bezproblemowo pracuja przy taktowaniu AGP = 89MHz - tylko prosze o pewniakow :) cel -> plyta na BX przy magistrali 133MHz (wiadomo dzilenik 2/3 dla AGP) :( dzieki :) Przy AGPx2(bo BX nie obsługuje więcej) to nawet G-force 2 GTS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 AGP może i wytrzyma ale nie mieliście problemów z PCI??!! ... nie ma problemow - w plytach z ktorymi sie spotkalem od magistrali 133MHz wlaczal sie dzielnik 1/4 dla PCI :) wiec problemem sa tylko karty graficzne (i tylko te na AGP) Jeśli dla PCI się przełącza, to dla AGP też, ponieważ zegar PCI to AGP/2. Dla płyty z pełną obsługą szyny 133 ustawienie AGP 89MHz oznacza 178MHz FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 ASUS V-7700 GF2GTS 32MB wytrzymuje 84MHz, wyżej (42MHz<) chyba urządzenia PCI nie wytrzymują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 z tych ktore testowalem: -Voodoo 3 -Voodoo Banshee -Nvidia Riva tnt2 kazda -GF'y wszystkie z wyjatkiem 1- "pine" -ATi Radeon 32mb ddr -ATi Radeon 8500 kazdy -Gf4 mx takze -Matrox G400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 z tych ktore testowalem: ... no to widze ze jest w czym wybierac 8) Jeśli dla PCI się przełącza, to dla AGP też, ponieważ zegar PCI to AGP/2...tylko niestety nie na BX :( tam sa dwa dzielniki AGP 1/1 i 2/3 a PCI 1/2, 1/3 i 1/4 - moze nie we wszystkich plytkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...