Skocz do zawartości
grant

Chce Mocny, Stabilny I Szybki Komp Na Amd!

Rekomendowane odpowiedzi

:]

jak juz zaczynasz czytac to czytaj do konca!

kupilem jednak sapphire radeona x800 gt 256 mb 256 bit! :] tu chyba sie juz nie ma do czego doczepic prawda... ;]

a ram ma cos wspolnego z podkrecaniem proca? nie wiem jaki ma ram dokladnie... ale chyba 512 mb ddr 400 MHz CL3 ale to nic pewnego...

jak podkreca sie tak proca to czestotliwosc ramu tez sie cos zmienia czy nie?

peacw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się zwiększa FSB, to ram też się podkręca... FSB 250=500ram, 200=400ram... Chyba, że coś tak z dzielnikami się robi, le tego już dokładnie nie wiem...

Edytowane przez Grzybek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

no ja juz kompletnie nie wiem...

jest tak, ze ...

napisze jeszcze raz aby nie siegac wyzej!

bede miec za 2 dni:

amd athlona 64 3000+ s.939 venice FSB 400

2 x 512 mb ramu kingston ddr 400 MHz CL2 (2.3.2.6.1) dimm

gigabyte k8nf-9 nforce4-4x, dual ddr 400 MHz, sata

no i teraz jesli o to podkrecanie chodzi...

standardowo w biosie jest chyba FSB 200 x 9 !

no i to chodzi normalnie tak jak orginalnie jest zakupione!

no i teraz mowisz, ze jak podkrece to 200 x 9 do 250 x 9 to ta czestotliwosc -> 400 MHz ramu tez mi sie cos zwiekszy? a nie mozna jakos samego procka podkrecic bez ramu lub samemu konktolowac podkrecanie ramu? bo jednak ram mam dobry i szybki mysle na co wskazuje czas dostepu: CL2 i liczby w nawiasie (2.3.2.6.1) a jak sie nie myle to im mniejsze tym lepiej!

hmm teaz to juz nawet nie wiem o co dalej pytac bo nie wiem co dalej powinno sie wiedziec...:>

mam plyte na dual ddr 400 MHz i do tego specjalnie kupilem 1 gb w dwoch kosciach po 512 mb aby chodzilo to tym podwojnym przesylaniem czy cos takiego... czy takie podkrecanie moze cos tu zmienic, ze to juz nie bedzie tak widziane i ten dual nie bedzie dzialal? czy to nie ma znaczenia jak ram podkrece i dopuki bedzie on normalnie wlozony w dwa osobne sloty to bedzie dzialal w dual ddr400... kurcze no troche tego nie czaje jak to wszystko sie zachowuje i jak to sie laczy jedno z drugim...

help... heh :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, dobry artykul, ciekawy i niby dokladnie dosc jest tam napisane co robic ale wole chyba jednak aby ktos kto juz sie w tym bawil podkrecil u mnie proca bo wtedy bedzie najpewniej!:]

dzieki PSYLO za ten artykul, na pewno wiecej mi dal info niz mialem:]

teraz tylko czekac na kompa w poniedzialek, popracowac na standardzie! i za pare dni kupic wentylarot arctic cooling freezer 64 [chyba z allegro bo nie moge u siebie w sklepach tego znalezc a jak jest dobry to moze pare dni poczekac z podkrecaniem]!

jakby ktos mial jeszcze jakies przydatne i latwe do obczajenia info jak tez opis krok po kroku co i jak podkrecac to byloby zajebiscie!

heh najlepiej jakby ktos sie znalazl z taka sama konfiguracja sprzetu [powyrzej] to byloby niezle:]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi