mopserdak Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Mam 2 pytanka co do artefaktow a mianowicie 1. Jak uruchamiam windowsa to pomiędzy ekranem wczytywania windowsa a wyborem użytkownika pokazuje mi sie cały ekran chyba artefaktów czasami na biało ale większość razy na zielono. Co to jest tak właściwie czy karte jest cosik zepsuta? Nie dzidje sie to nigdy tylok podczas ładowania Wina 2. Chciałem sobie podkręcić pamięc na graficzne. Standardowo jest przerobiona na 500 mhz ale mam na kościach radiatory i są całkowicie chłodne i nawet po 10h grania nie podgrzewają się ani troche. Podkręciłem je do 550 i jest spoko ale już wyżej są artefakty a karta dalej jest chłodna. Jak sprawdzałem to da się spokojnie bez przegrzania działać na 600 tylko jest multum artefaktów. Przedtem miałem geforca i chodził na dosć gorących kościach i nic mu nie było a teraz kości są zimne i nie da się wyżej kręcić. Co trzeba zrobić żeby pójść wyżej? Właściwości magistrali pamięci: Typ magistrali DDR Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 250 MHz (DDR) (oryginalny: 249 MHz) Efektywna częstotliwość taktowania 500 MHz Przepustowość 8000 MB/sek Taktowanie pamięci: CAS Latency (CL) 3T RAS To CAS Delay (tRCD) 5T RAS Precharge (tRP) 4T RAS Active Time (tRAS) 17T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 15T RAS To RAS Delay (tRRD) 2T Write Recovery Time (tWR) 3T Z góry dzięki. Edytowane 26 Września 2005 przez mopserdak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 A ja ka to karta? Wrozek brak <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopserdak Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 to jest his radeon 9550@9600 aktualnie działa na 415 | 550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 obstawial bym niedowoltowanie,. karcie brakuje juz prondu, zeby kosci predzej pogonic. od tego wlasnie sa mody. radze poszukac lub zapytac w temacie o 9550, tam jest tego bardzo bardzo duzo, ale raczej bez modowania nei da rady juz nic zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 miałem tak na moim badziewnym 9600 pro ez krzaczyło z powodu braku prądu zrobiłem v-moda na GPU i przestało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...