Skocz do zawartości
mopserdak

2 Pytanka Co Do Artefaktów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 pytanka co do artefaktow a mianowicie

1. Jak uruchamiam windowsa to pomiędzy ekranem wczytywania windowsa a wyborem użytkownika pokazuje mi sie cały ekran chyba artefaktów czasami na biało ale większość razy na zielono. Co to jest tak właściwie czy karte jest cosik zepsuta? Nie dzidje sie to nigdy tylok podczas ładowania Wina

2. Chciałem sobie podkręcić pamięc na graficzne. Standardowo jest przerobiona na 500 mhz ale mam na kościach radiatory i są całkowicie chłodne i nawet po 10h grania nie podgrzewają się ani troche. Podkręciłem je do 550 i jest spoko ale już wyżej są artefakty a karta dalej jest chłodna. Jak sprawdzałem to da się spokojnie bez przegrzania działać na 600 tylko jest multum artefaktów. Przedtem miałem geforca i chodził na dosć gorących kościach i nic mu nie było a teraz kości są zimne i nie da się wyżej kręcić. Co trzeba zrobić żeby pójść wyżej?

Właściwości magistrali pamięci:

Typ magistrali DDR

Szerokość magistrali 128-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 250 MHz (DDR) (oryginalny: 249 MHz)

Efektywna częstotliwość taktowania 500 MHz

Przepustowość 8000 MB/sek

Taktowanie pamięci:

CAS Latency (CL) 3T

RAS To CAS Delay (tRCD) 5T

RAS Precharge (tRP) 4T

RAS Active Time (tRAS) 17T

Row Refresh Cycle Time (tRFC) 15T

RAS To RAS Delay (tRRD) 2T

Write Recovery Time (tWR) 3T

Z góry dzięki.

Edytowane przez mopserdak