Skocz do zawartości
adante

Rekompilacja Dll

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do was o pomoc gdyż potrzebuję wykorzystać w Windows/PHP bibliotekę oci8.dll.

Mimo usilnych prób nie udało mi się znaleźć w necie jak skonfigurować poprawnie php do użytku z tą biblioteką. Mogę co najwyżej podejrzewać, że w tej bibliotece musi być dodana ścieżka do wywoływanego określonego programu (w Linuksie kompiluje się to podobno bez problemu).

Niestety zupełnie nie znam c++. Zdobyłam Microsoft Visual C++ 6.0.

Czy jest jakiś prosty sposób by zdekompilować taką bibliotekę, dodać wpis, a następnie skompilować ją z powrotem?

Chciałabym chociaż potwierdzić swoje podejrzenia.

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.

adante

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawde mowiac nie wydaje mi sie, aby rekompilacja byla konieczna. Osobiscie z Oraclem przez php sie nie bawilem, ale z tego co kojarze jakies tam problemy przewijaly sie na forum.php.pl, sprobuj sie moze tam udac i poszukac odpowiedzi, ew. zadac konkretne pytanie jesli jeszcze takiego nie bylo.

Jesli chodzi o sama rekompilacje to oczywiscie jest to mozliwe. Sam kiedys to robilem wg instrukcji http://www.php.net/manual/en/install.windows.building.php i z tego co pamietam udalo sie bez wiekszego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wczytywalem sie o co chodzi w kompilacji z linka podanego przez FiDO natomiast moge Cie zapewnic, ze dekompilowanie dllki i ponowna kompilacja nie wchodzi w gre, chyba ze dllka jest narzezbiona pod dotNETem. Ale nawet wtedy taki reverse engeenering nie zawsze moze przyniesc oczekiwane rezultaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi