Hawk76 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Witam serdecznie!! mój kumpel kupuje u znajmego serwisanta używane częśc: AMD athlon 1600+ Gigabyte 7VAX Ati radeon 8500 lub Geforce 3 ti500 (w zależnośći co będzie) 256 ram ddr Co w tej konfiguracji zmienić??? Za około 300 zł plus odane cześci( ode mnie kupione:D) Duron 850mhz 512 sd ram Ecs K7VZA Radeon 9250 64 bit (tego shita nie może se wybaczyć do końca zycia) A i ile by dostał za te stare rzeczy. Z góry dziękuje Hawk 76 z kolegą. Edytowane 27 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witam serdecznie!! mój kumpel kupuje u znajmego serwisanta używane częśc: AMD athlon 1600+ Gigabyte 7VAX Ati radeon 8500 lub Geforce 3 ti500 (w zależnośći co będzie) 256 ram ddr Co w tej konfiguracji zmienić??? Za około 300 zł plus odane cześci( ode mnie kupione:D) Duron 850mhz 512 sd ram Ecs K7VZA Radeon 9250 64 bit (tego shita nie może se wybaczyć do końca zycia) A i ile by dostał za te stare rzeczy. Z góry dziękuje Hawk 76 z kolegą. 1671287[/snapback] procek koniecznie niech bierze t-breda B i 512mb ramu za stare czesci to mniej wiecej 260zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ja bym dokupił jeszcze 256 ramu bo 256 to mało jak na dzisiejsze czasy. Aha no i z tych dwóch graf to chyba lepszy był by 8500 miałem kiedys takiego i super sie kręcił. Proca moze też troche podkreci ale zależy na jakim rdzeniu jest. W sumie to niewiem czy to sie koledze opłaca ale jeśli mu niezależy na mega wydajności a gra tylko sporadycznie to mu wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Thx za odpowiedzi. Ramu chłopak che sobie dokupic na gwiazdke, także to nie jest problem. A co sądzicie o płycie głownej dobra jest jak na tamte czasy czy to raczej lipa jakaś?? Z tym procem nie wiadomo bo ten kolo z serwisu nie ma narazie zdnego ale zaraz puszcze ska koledze o tym i spytam sie jakie bedzie jadro. :D mniejmy nadzieje ze nie palomino. EDIT: Opłaca sie za te pieniądze kupić te części?? Edytowane 27 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 1600+ to prawie napewno bdzie palomino, plyta gigabyte jest calkiem fajna i jak za ta cene tj 300zl to sie oplaca to brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Szukaj T-Breda 1700+ z serii JIUHB, naprawde potwor ! :D Grafe 8500, albo 9100, bo to te same karty. Mam 9100 i jest sporo lepszy od 3Ti ktorego kiedys mialem okazje testowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Chcem przypomniec ze kumpel oddaje częsci stare o wartości ok.260 zika i czy za ogólem 560 zł to się opłaca a jak nie to skleccie jakis ciekawszy zestaw uzywanców. A siema dziubek (pamiętasz mnie to ja od radka 9250:D) aktualnie mam Geforce ti4600 bo mi się spalił ten radek.:D Edit: apropos dziubek radeon 9100 to inna nazwa 8500LE Edytowane 28 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) AAA ! Siema Hawk (wiedzialem, ze gdzies juz widzialem ta zabe i to nie na Ulicy Sezamkowej :D )! No masz racje, 9100 to inaczej 8500LE, troszeczke nizsze taktowania od 8500, ale roznica niezauwazalna, tym bardziej, ze bez problemu mozna podkrecic :-P Ale o kreceniu to ja moze juz nie bede wspominac, bo Ci sie spalil tamten radek :wink: Edytowane 28 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) No niestety szkoda mi było tego radzia. A moja żaba specyficzna jest jak jedna na milion:D Chcem przypomniec ze kumpel oddaje częsci stare o wartości ok.260 zika i czy za ogólem 560 zł to się opłaca a jak nie to skleccie jakis ciekawszy zestaw EdiT: Kurcze zapomniałem o najwazniejszym jak bedzie wyglądać sprawa krecenia na tej mobo. Dobra jest czy to lipens jakis?? Edytowane 28 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Do krecenia to najlepiej jak bys znalazl cos na nForce2 (Epox, Asus). Teraz mozna juz je naprawde niedrogo wyrwac. Do tego ten procek co Ci podalem wyzej i lecisz :D Moj idzie na standardowym napieciu na 2250Mhz, czyli prawie 3000+ :) Edytowane 28 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Wiem że chpsety Nvidia wymiataja az takm nobem nie jestem(praktyka na tweaku) :D ale jak wyglada sprawa krecenia na tej konkretnej płycie. a i czy mogłbyś złozyć jakis ciekawszy zestaw za tą kasę?? Moj idzie na standardowym napieciu na 2250Mhz, czyli prawie 3000+ Sprzedaj mi go :D Edytowane 28 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Plyta 8RDA, 8RDA+, 8RDA3, 8RDA3+ itd. ("+" w nazwie oznacza wbudowana karte dzwiekowa SoundStorm, dla melomana nie do pominiecia, bez "+" maja zwyklego Realteca). Sa jeszcze niby dobre Asusy tylko w nich sie nie orientuje i nie pamietam modelu (takie czerwone). Ja jeszcze kiedys wyrwalem 8RDA w stanie jak ze sklepu za chyba 110zł. Trzeba szukac okazji, proponowac odbior osobisty, jak blisko itp. Takiego Athlona jak ja mam T-Bred 1700+ z serii JIUHB jeszcze do niedawna bylo pelno na allegro, wiec looknij. Ja mam chlodzonko za 23zł WR IV. Pozniej dozbierasz z 50zł na dodatkowe 256Ram i masz kompa jak ta lala. Aha, nie wiem jaka masz zasilke, bo do krecenia trzeba cos lepszego niz Codegen 300W :wink: Polecam tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65870808 . Mam i jak za ta cene REWELACJA ! Wogole firma DELTA robi teraz wszystkie zasilki dla Chiefteca, wiec nic dodac nic ujac :) EDIT: Jakiejs plyty glownej szukaj tez tutaj w dziale sprzedam, bo czasem niezle okazje sie trafiaja. Edytowane 29 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 CHciałeś chyba powiedzieć prawie wszystki (350, 400, 450) Chyba tylko te... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) CHciałeś chyba powiedzieć prawie wszystki (350, 400, 450) Chyba tylko te... 1674681[/snapback] Teraz juz wszystkie :) Nie dam sobie reki uciac, ale slyszalem, ze juz nie ma umowy z Sirtekiem. A poza tym Grzybek moze bys cos doradzil zamiast mnie poprawiac ? :wink: Edytowane 29 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Heh... Nie no jak Delta zacznie produkować wszystko to będzie spox. :) Cheifteki znowu beda taki dobre, A jak jak bym zmodowal mojego duronka to na 2250 to bedzie 2800+?? 166X13,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Witam po małej przerwie ale widze ze temat sam sie prowadzi :D apropos dziubek zgadłeś :) codeshit 300W narazie bedzie ale pózniej kupuje jak mówiłeś delte. a jeszcze raz zadam to samo pytanie czy ta mobo gigabyte jest dobra do krecenia mimo tego ze ma Chipa Kt400 wiecie kumpel mnie meczy ciagle oto a a tam takie gadanie ze Nforce 2 sa lepsze to nie do mojego kumpla najpierw opinia na temat 7vaX a pózniej na temat innych ale tym ja juz sie zajme ;) Edit: Chba jedank poszukam jakiegos ciekawego Epoxa na nforce 2 ale te pytanie o GB nadal ważne. a ramy jak mówiłem pod choinke :D Edytowane 30 Września 2005 przez Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No chyba rzeczywiscie poszukaj nForce 2 :D Mialem KT400 i to jest shit. nForcy sa zarabiste dlatego, ze maja na stale zablokowana szyne PCI/AGP i mozesz sobie dawac jakie chcesz wartosci FSB, czyli krecisz jak Ci sie podoba. KT400 to po pierwsze max 333FSB (mimo, ze nazwa troche mylaca), a po drugie jak dasz wiecej to zwieksza sie szyna PCI/AGP i ryzykujesz zjaranie czegos np. dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No chyba rzeczywiscie poszukaj nForce 2 :D Mialem KT400 i to jest shit. nForcy sa zarabiste dlatego, ze maja na stale zablokowana szyne PCI/AGP i mozesz sobie dawac jakie chcesz wartosci FSB, czyli krecisz jak Ci sie podoba. KT400 to po pierwsze max 333FSB (mimo, ze nazwa troche mylaca), a po drugie jak dasz wiecej to zwieksza sie szyna PCI/AGP i ryzykujesz zjaranie czegos np. dysku. 1677595[/snapback] Potwierdzam opinię dziubka. Płytki na NForce2 są miodzo do podkręcania. i nie chodzi tylko o osiągi, ale o wspomnianą blokadę, której świadomości istnienia długi czas nawet nie miałem, bo nie była ta wiedza konieczna to podkręcania na mojej Mobo. Poza wymienionym Epox'em dobra opinię miał ABIT NF7 (S) i bardzo zacny choć o mniejszych możliwościach (co do wysokich FSB) jest ASUS taki jak mój. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No tak ale cz starczy na tego abita lub inne na nforce 2 wiecie to tylko 560 zeta na tyle częscvi to za mało na takie płyty :D niestey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Mowie Ci, ze ja kupilem Epoxa 8RDA, kiedys za 110zł, a bylo to juz dosyc dawno. Poprostu trzeba szukac okazji, a w szczegolosci u nas na forum w dziale "Sprzedam". Tutaj niektorzy maja naprawde fajne ceny. Mowie Ci, szukaj okazji. Na allegro tez mozesz komus zaproponowac swoja cene, najwyzej odmowi. Tego swojego T-Breda tez kiedys kupilem za 150zł, a normalnie chodzily po 200zł. Zaproponowalem poza aukcja, odbior osobisty i koles sie zgodzil, ta plyte tak samo. EDIT: Optymistyczna wersja :) Epox 8RDA - 110zł :) T-Bred 1700+ z serii JIUHB - 150zł DELTA 350W (zasilator oczywiscie :D ) - 50zł Podlicz ile jeszcze zostaje. Ja mowie ceny jakie ja bym wyrwal, wiec postaraj sie mnie pobic B) Daj tez swoje ogloszenie tutaj w dziale "Kupie" Edytowane 1 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 To juz zależy od kumpla. A ja jestem wku%&*#^! bo spaliłem Gefa kur^#! aktualnie mam pozyczonego MAtroxa jakiegos co comand and conqer sie podcina. LOL :( co sie rozrypało przy podkreceniu i karta nie odpala czarny obraz i H$%. Doradz mi karte za 120 zika szybko prosze dziubek!!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 9000Pro http://allegro.pl/show_item.php?item=65853087 119zł Ti4200 http://allegro.pl/show_item.php?item=66081814 100zł 9100 http://allegro.pl/show_item.php?item=65650273 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Jak na moj gust i jedna i druga grafa mogla Ci pasc wlasnie przez ta obskur... zasilke, wiec ja bym najpierw kupil ta DELTE co podawalem wyzej. A co do samej grafy to najfajnieszy 4Ti 4200, albo 8500/9100 (oczywiscie omijaj z daleka PowerColor). 9000Pro to moze przemilczmy :-P Edytowane 1 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Ciekawe czy Via też zrobi blokade na AGP i PCI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Ciekawe czy Via też zrobi blokade na AGP i PCI?? 1678591[/snapback] Chyba 880 mial zablokowana, ale i tak lepszy nForce2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Mój kolega ma 880, zobacze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a możesz powiedzieć jak to zamierzassz sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 a możesz powiedzieć jak to zamierzassz sprawdzić 1678753[/snapback] Metoda "zjara sie dysk, czy sie nie zjara" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 musze najpeirw kupic karte i nie bede podkrecać jej a póznije zasiłke jakaś poządną. zobaczę z ta kartą. a jaka firme byscie polecali dla radka a jaka dla gefa. mój 9100 był herculesa a gefik referencyjny takze prosze jakies jescze oferty w linkach z alca Dziex za szybka odpowiedź hawk z kermitem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Ati wszystkie oprocz PowerColora, a juz w szczegolnosci wersji z jakas tasiemka poprowadzona do wyjcia monitora. GF to praktycznie wszystkie: MSI, Leadtek, Gainward itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...