radek_z Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Od około 3 lat posiadam Radeona 8500 LE (250/250 @ 270/290) Herculesa. Kartę tak podkręconą używam w stałej konfiguracji już od dłuższego czasu, więc mam rozeznanie jaki poziom wydajności ona reprezentuje. Generalnie w 3 D Marku 2001 uzyskiwała okolo 10,5 tys pkt, natomiast w 3D Marku 03 około 1,5 tys pkt. Poczawszy od Catalyst 5.6 w 3D Marku 2001 wyniki mam coraz słabsze, właściwie traci tylko czwarty test Nature. Już w Cat 5.6 miałem okolo 10,2 tys pkt, po zainstalowaniu 5.9 mam niewiele ponad 10 tys pkt. a test nature spadł z ponad 41 klatek do nieco ponad 30 klatek na sekundę. Jak więc widac na wydajności tracą tylko test oparte o pixel shader, ale co ciekawe 3D Mark 03 pozostaje bez zmian, pomimo że sklada się głównie z takich testów. Mam świadomość że 3D Mark to tylko test, w którego się nie gra, ale nie wiem jak bedzie się miała do tego wydajność innych aplikacji. Jak wynika z waszych obserwacji, również obserwujecie spadek wydajności na nieco starszych kartach ATI w połaczeniu z najnowszymi sterownikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 przeciez to normalne .. nowe stery sa optymalizowane pod nowe karty graficzne.. ze starymi utrzymuje sie tlyko zgodnosc i i kompatybilnosc z nowymi grami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...