justbiel Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 W sieci między 5 komputerami z XP chcę zrobić 2 grupy robocze użytkowników. np.grupa 1: Rodzice , grupa 2: pozostali Po zalogowaniu się w windows jako wybrany użytkownik chciałbym być widoczny się w ramach swojej grupy roboczej tzn: rodzice np. logując się w xp są w sieci widoczni jako grupa robocza np. rodzice. Pozostali członkowie rodziny po zalogowaniu w innym czasie na tym samym komputerze działają w ramach grupy roboczej np. inni. CZy to jest wykonalne. Proszę o info Damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PathFinder Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 oczywiscie ze jest wystarczy ze ustawisz we wlasciwosciach nazwy sieciowej komputera grupe robocza komputerow i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 moze napisz co chcesz zrobic to sie moze cos innego wymysli bo troche bezsensownie wyglada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justbiel Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 No gdyby to było takie proste z właściwościami to bym już to zrobił Loguje sie na np. rodzice, ustawiam grupę roboczą rodzice i niestety po zalogowaniu jako "inni" jestem w grupie roboczej rodzice. I odwrotnie. Jak zaloguje się jako inni i nazwę grupę roboczą "pozostali" to po restarcie i logowaniu jako rodzice mam narzuconą siec taką jaką ustawiłem przy logowaniu jako inni. Tzn. tak jakby grupa robocza mogła być tylko jedna i nie ma możliwości rozdzielić ich dla poszczególnych użytkowników. A może coś z domenami tylko jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ustawienia w Group Policy się kłaniają.... Poczytaj o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 tylko po co? przeciez w xp nie ma zadngo problemu z przegladaniem innych grup roboczych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...