Skocz do zawartości
ShaKeR

Plyta+proc+ram

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki maly problem - mianowicie spalilem plyte i proca. to byl stary duron 750 mhz i plyta sl75kv2-x. teraz chce kupic jakis sprzet, myslalem o sempronie 3000+ 64bit, ale jak poczytalem troche o nim, zobaczylem rzeczywiste taktowanie to zastanawiam sie czy nie kupic czegos innego. myslalem tez o czym 64 bit... a moze nawet cos intela, teraz dają jakies dosyc dobre technologie podobno, ale nie znam sie na tym zbyt dobrze i dlatego tutaj pisze. ogolnie nie jestem zbytnio zdecydowany.

potrzebuje plyty, proca i chyba 512 ramu kupie. na tą plyte musze wsadzic starego gf2 mx i dysk quantum 20 gb. co kupic ? ;] nie jestem po zadnej stronie barykady [intel vs. amd]. do tego chcialem jakas "przyszlosciową" plyte, a nie jakis zlom ;] jesli chodzi o cene to najlepiej jak najtaniej ;] za ram bedzie okolo 200 zl, wiec na plyte i proca zostanie mi okolo 500-600 zł. no moze byc i troche wiecej, jesli jest bardzo duzy skok jakosci, ale to najlepiej napiszcie mi to ;]

z gory dzieki za pomoc

pozdrawiam

ShaKeR

Edytowane przez ShaKeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz moze jakies zestawienie tych testów ? moglbym linka prosic, albo ewentualnie na maila shakerx@wp.pl ?

nie posuzkam sam dlatego, ze zazwyczaj jak jewstem na kompie to u jakiegos znajomego na 5-10 minut.

i jaka do tego plyta ? ;]

Edytowane przez ShaKeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję takie cuś na Socket 754:

Płyta główna: którakolwiek z TYCH [poniżej 250 zł]

Procesor: Sempron 3100+ BOX [399 zł]

Co do procka - jeśli chcesz obniżyć koszta to weź Semprona 2600+ lub 2800+, ale żaden inny (bo mają, albo mniej pamięci L2, albo za niski mnożnik utrudniający O/C).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi