ShaKeR Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) mam taki maly problem - mianowicie spalilem plyte i proca. to byl stary duron 750 mhz i plyta sl75kv2-x. teraz chce kupic jakis sprzet, myslalem o sempronie 3000+ 64bit, ale jak poczytalem troche o nim, zobaczylem rzeczywiste taktowanie to zastanawiam sie czy nie kupic czegos innego. myslalem tez o czym 64 bit... a moze nawet cos intela, teraz dają jakies dosyc dobre technologie podobno, ale nie znam sie na tym zbyt dobrze i dlatego tutaj pisze. ogolnie nie jestem zbytnio zdecydowany. potrzebuje plyty, proca i chyba 512 ramu kupie. na tą plyte musze wsadzic starego gf2 mx i dysk quantum 20 gb. co kupic ? ;] nie jestem po zadnej stronie barykady [intel vs. amd]. do tego chcialem jakas "przyszlosciową" plyte, a nie jakis zlom ;] jesli chodzi o cene to najlepiej jak najtaniej ;] za ram bedzie okolo 200 zl, wiec na plyte i proca zostanie mi okolo 500-600 zł. no moze byc i troche wiecej, jesli jest bardzo duzy skok jakosci, ale to najlepiej napiszcie mi to ;] z gory dzieki za pomoc pozdrawiam ShaKeR Edytowane 27 Września 2005 przez ShaKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ja bym zabrał sempa 2800 (lub A64 2800) nie patrz się na taktowanie... Popatrz na testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKeR Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) a masz moze jakies zestawienie tych testów ? moglbym linka prosic, albo ewentualnie na maila shakerx@wp.pl ? nie posuzkam sam dlatego, ze zazwyczaj jak jewstem na kompie to u jakiegos znajomego na 5-10 minut. i jaka do tego plyta ? ;] Edytowane 28 Września 2005 przez ShaKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Ja proponuję takie cuś na Socket 754: Płyta główna: którakolwiek z TYCH [poniżej 250 zł] Procesor: Sempron 3100+ BOX [399 zł] Co do procka - jeśli chcesz obniżyć koszta to weź Semprona 2600+ lub 2800+, ale żaden inny (bo mają, albo mniej pamięci L2, albo za niski mnożnik utrudniający O/C). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...