Skocz do zawartości
Nicko13

Sciaganie Blachy Z Northwooda

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze warto sprawdzic. Nie zaszkodzi. Zrtobie jak znajde czas (moze) na starym kompie. Mam tam boxa wiec moze duzo dac.

btw. chyba pisałes w ekstremalnym o swoim northwoodzie :> o kreceniu extream :> przy boxsie :> co ni :>

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie jak myslicie czy zrobienie czegos 1671769[/snapback]

Ciekawe rozwiązanie,przydało by się mojemu prescotowi taki zabieg,bariera 4ghz by pęła. :D.Trochę to ryzykowne,a 800 stówek piechotą nie chodzi.Znajomy

ściągnął te blachę i zapodał tam ocz ultra i złożył z powrotem,temperatura spadła

o ok 5 st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest tak :P Ja ściągałem blache ze swojego p4 i powiem że ciach!stwo bardzo mocno trzyma :) Spadki hmm jakieś 5 stopni :) A i z tego co mi wiadomo to rdzenie w prescotach są tak dziwnie przymocowane do blaszki że mozna je wyrwać :D A i dodam że jak nie macie coolera który dolega do procka idealnie to niewarto ihsa ściągać bo to pogorszy sprawe

Edytowane przez Serek_s91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki maly ot ;)

kiedys cos takiego zrobilem z moim k6-2 (przezyl):))

fajna sprawa ale trzeba bardzo uwazac przy sciaganiu blaszki bo to cos w srodku miedzy rdzeniem a blacha jest suche twarde i niebezpieczne (przynajmniej takie bylo w amd'ku) ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda ta blaszka po zabiegu i czym jest przyklejona?

W wypadku niepowodzenia da się ją przykleić tak żeby niebyło widać?

Jak się da, to po zepsuciu można na gwarancji stary numer zastosować "nagle przestało działać"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciaglem blache w starym procu 1,5ghz willamette musialem zalozyc spowrotem :( bo radiator nie przylegal do procka myslicie ze wywiercenie w radiatorze kilku dziur i przykręcenie miedzianej plytki od spodu radiatora (pomiedzy dam AS5) rozwiazalo by problem nie dotykania jądra??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciaglem blache w starym procu 1,5ghz willamette musialem zalozyc spowrotem :( bo radiator nie przylegal do procka myslicie ze wywiercenie w radiatorze kilku dziur i przykręcenie miedzianej plytki od spodu radiatora (pomiedzy dam AS5) rozwiazalo by problem nie dotykania jądra??

1680630[/snapback]

Nie lepiej oczyścić dobrze rdzeń i blaszke i dać pomiedzy jakąś dobrą paste

termoprz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi