Nicko13 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witajcie jak myslicie czy zrobienie czegos TAKIEGO ma sens ??gosciu pisze o 6-10*C spadku...chyba oplacalne...co wy o tym sadzicie??probowal juz ktos ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Mysle ze warto sprawdzic. Nie zaszkodzi. Zrtobie jak znajde czas (moze) na starym kompie. Mam tam boxa wiec moze duzo dac. btw. chyba pisałes w ekstremalnym o swoim northwoodzie :> o kreceniu extream :> przy boxsie :> co ni :> Edytowane 27 Września 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Bede wdzieczny jesli podzielisz sie rezultatami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witajcie jak myslicie czy zrobienie czegos 1671769[/snapback] Ciekawe rozwiązanie,przydało by się mojemu prescotowi taki zabieg,bariera 4ghz by pęła. :D.Trochę to ryzykowne,a 800 stówek piechotą nie chodzi.Znajomy ściągnął te blachę i zapodał tam ocz ultra i złożył z powrotem,temperatura spadła o ok 5 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) No to jest tak :P Ja ściągałem blache ze swojego p4 i powiem że ciach!stwo bardzo mocno trzyma :) Spadki hmm jakieś 5 stopni :) A i z tego co mi wiadomo to rdzenie w prescotach są tak dziwnie przymocowane do blaszki że mozna je wyrwać :D A i dodam że jak nie macie coolera który dolega do procka idealnie to niewarto ihsa ściągać bo to pogorszy sprawe Edytowane 27 Września 2005 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 taki maly ot ;) kiedys cos takiego zrobilem z moim k6-2 (przezyl):)) fajna sprawa ale trzeba bardzo uwazac przy sciaganiu blaszki bo to cos w srodku miedzy rdzeniem a blacha jest suche twarde i niebezpieczne (przynajmniej takie bylo w amd'ku) ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 No to jak myslicie?? Warto nie warto sie w to bawic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Moim zdaniem też nie warto, bo łatwo możesz sobie uwalić proca [raz na zawsze] :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 uwalić ?? hmm jeżeli mi ise to nie przytrafiło (a robiłem to pierwszy raz i to o 22 to powinno być dobrze :P) A i dodam że ja żadnych konserdatorów nie miałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 uwalić ?? hmm jeżeli mi ise to nie przytrafiło (a robiłem to pierwszy raz i to o 22 to powinno być dobrze :P) A i dodam że ja żadnych konserdatorów nie miałem 1676949[/snapback] a jakie masz temperaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Dla 5 stopni nie warto. Jakby było dużo lepiej bez blachy to Intel by jej nie montował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No ja już pisałem tempy spadły o około 5 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jak wygląda ta blaszka po zabiegu i czym jest przyklejona? W wypadku niepowodzenia da się ją przykleić tak żeby niebyło widać? Jak się da, to po zepsuciu można na gwarancji stary numer zastosować "nagle przestało działać" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 uwaga: w przypadku jander prescott zazwyczaj nie udaje sie zdiac blachy (to znaczy udaje sie, ale zchodzi z kawałkiem jądra, co nie wpływa dobrze na działanie procka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jak ja ściągałem blache to po rozcięciu tego silikona poruszałem troche blachą na boki a że bałem sie że jest przyklejona uzyłem suszarki :D A jak blacha wygląda ?? No ma taką zaschniętą starą paste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Sciaglem blache w starym procu 1,5ghz willamette musialem zalozyc spowrotem :( bo radiator nie przylegal do procka myslicie ze wywiercenie w radiatorze kilku dziur i przykręcenie miedzianej plytki od spodu radiatora (pomiedzy dam AS5) rozwiazalo by problem nie dotykania jądra?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Sciaglem blache w starym procu 1,5ghz willamette musialem zalozyc spowrotem :( bo radiator nie przylegal do procka myslicie ze wywiercenie w radiatorze kilku dziur i przykręcenie miedzianej plytki od spodu radiatora (pomiedzy dam AS5) rozwiazalo by problem nie dotykania jądra?? 1680630[/snapback] Nie lepiej oczyścić dobrze rdzeń i blaszke i dać pomiedzy jakąś dobrą paste termoprz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 no ja wlasnie chce tak zrobic,chce tylko zeby raditator mial od spodu miedzianą blache :) bedzie to wygladalo tak mniej wiecej:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 aha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Bardzo wyraźne zdjęcie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 he he prawdziwe dzielo:) ale jak ktos lubi adrenalineto milej zabawy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...