Slow Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (...) kiedys w jakims programiku liczyłem szcunkową moc kompa: barton 2500@3200 abit NF7 2x512 ddr 2XHdd 80gb DVD-rw ge force FX 5950 karta TV Sound Blaster Live i wyszło coś około 360-380W....i daje głowe uciąć że Tracer 400W nawet nie jest w stanie wytrzymac takiego obciążenia....a przecież masz lepszą furę:) polecam chieftec 400 lub 410, bo 420 czesto sie 'palą',Tagan lub Huntkey ale o mocy przynajmniej 400W pozdro 1682138[/snapback] Maniek radze poczytac ten topic: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=154509&hl= - dowiesz sie iz wiliczone przez programik wartosci, mozna wsadzic miedzy bajki - chyba ze sa to obliczenia robione pod Codegenopodobne zasilacze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 z tym co tu wyczytałem to napisze tyle........zgodze sie,ze moze powinienes sprobowac nowe stery.....ale do mercedesa włożyć silnik malucha!!!(zgroza) kiedys w jakims programiku liczyłem szcunkową moc kompa: barton 2500@3200 abit NF7 2x512 ddr 2XHdd 80gb DVD-rw ge force FX 5950 karta TV Sound Blaster Live i wyszło coś około 360-380W....i daje głowe uciąć że Tracer 400W nawet nie jest w stanie wytrzymac takiego obciążenia....a przecież masz lepszą furę:) polecam chieftec 400 lub 410, bo 420 czesto sie 'palą',Tagan lub Huntkey ale o mocy przynajmniej 400W pozdro 1682138[/snapback] hehehe takiego kompa to spoko łyknoł by tagan 330W. A mój kumpel ma coś podobnego na moim zasilaczu i spoko dziala:) tylko 5v troche niskawo juz :/ a co do pytania z topicu to mysle ze tagan 380W spoko pociagnie albo cos innego MARKOWEGO 350W minimum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graf_Zero Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 To moj pierwszy post na to forum, wiec witam wszystkich. Moj problem jest podobny jak kolegi. Sprzet bardzo podobny (A64 300+, 2x512Mb Corsair 400MHz, mobo MSI K8N Diamond NVIDIA Nforce4 SLI, HDD SATA Maxtor 250GB, GF 7800 GT Gigabyte'a, DVD-RW NEC ND-3540A, 3 dodatkowe wentylatory Enermax'a, mysz MX518). Objawy sa podobne - odpalam gierke lub troche bardziej obciazam kompa - blue screen lub zrzucanie pamieci. Czasami wyskakuje, ze BIOS plyty nie jest zgodny ze standardem ACPI, no i zawiesza sie przy kazdej probie instalacji sterow do SB Live! zintegrowanego z plyta. Jest tylko jeden problem - zasilka to Chieftec GPS-400AA-101A (400 Watt), probowalem tez na zasilaczu Chieftec HPC 360-202. Wiec macie jakies sugestie? Moze sprobowac na jakims Be Quiet 470 Watt? Pozdrawiam i dziekuje za sugestie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Sprawdź pamiątki (goldmemory), system od nowa (włącz ACPI w bios), zobacz czy proc sie nie przegrzewa, lub karta graficzna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIEPIO Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 To tak wnerwiłem sie choć zmieniłem stery i upgrade biosa poszedł i chodzi w miare stabilnie ale wole nie ryzykowac poztym kompa bende rozpudowywał kupiłem Tagana 430W u15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graf_Zero Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Dominik - dziekuje za sugestie co do pamieci - rzeczywiscie byly wadliwe (choc to nie one byly glowna przyczyna problemow). Okazalo sie, ze problemy zaczynaja sie po zainstalowaniu sterownikow kontrolera SATA firmy SiL (rozne wersje)- podczas instalacji Windy instaluje sterownik SATA z dyskietki (F6 na poczatku), a potem juz w Windows tylko pozostale sterowniki - mimo, ze w Menadzerze Urzadzen kontroler widac jako urzadzenie bez zainstalowanego steronika - komp chodzi super stabilnie, HDD "widzi" poprawnie, bez zadnych zwiech czy problemow, nawet mocno obciazony... Dziekuje wszystkim! Edytowane 6 Października 2005 przez Graf_Zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...