Skocz do zawartości
astray

Xp Boot - 20s Freez I Dopiero Loguje

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam nastepujacy problem, szukalem ale nie znalazlem odpowiedzi, mozliwe ze slabo szukalem ;> sprawa wyglada tak - win ladnie bootuje, pokazuje sie pulpit i tu nastepuje freez, tzn wisi pasek start, win nie loguje uzytkownika ! wszystkie procesy nie maja nazw uzytkownika, dysk nie mieli, cisza, dopiero po ok 20-30s dysk zaczyna mielic i loguje sie uzytkownik, please help bo to strasznie wqrzajaca rzecz ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to nie zaden programik, w sumie to wiem co to powoduje pytanie tylko dlaczego, bo gdy odlacze w biosie sieciowke taka sytuacja nie ma miejsca, loguje sie ladnie, ale w czym jest problem ? jakies sugestie ? ponadto mam drugie pytanko - jak na stale zmienic Cpu Name String w regedit ? bo po reboocie wraca do standardu ? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to nie zaden programik, w sumie to wiem co to powoduje pytanie tylko dlaczego, bo gdy odlacze w biosie sieciowke taka sytuacja nie ma miejsca, loguje sie ladnie, ale w czym jest problem ? jakies sugestie ? ponadto mam drugie pytanko - jak na stale zmienic Cpu Name String w regedit ? bo po reboocie wraca do standardu ? pozdro

1674668[/snapback]

ustaw adres ip dla karty sieciowej. mi to zawsze pomagało - bez ustawionego konkretnego adresu zawsze start systemu miałem wyraźnie dłuższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z prawego kliku na nazwę twojego połączenia sieciowego (np. LAN) pobierasz Properties (Właściwości) i w sekcji General (Ogólne) odhaczykuj File and Printer Sharing for Microsoft Networks. I zresetuj komputer. Jeśli będziesz tego kiedyś potrzebować po prostu ponownie haczykujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi