astray Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 witam, mam nastepujacy problem, szukalem ale nie znalazlem odpowiedzi, mozliwe ze slabo szukalem ;> sprawa wyglada tak - win ladnie bootuje, pokazuje sie pulpit i tu nastepuje freez, tzn wisi pasek start, win nie loguje uzytkownika ! wszystkie procesy nie maja nazw uzytkownika, dysk nie mieli, cisza, dopiero po ok 20-30s dysk zaczyna mielic i loguje sie uzytkownik, please help bo to strasznie wqrzajaca rzecz ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 moze Ci sie jakis programik ładuje z autostartu i tak zamula... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Nie, to nie zaden programik, w sumie to wiem co to powoduje pytanie tylko dlaczego, bo gdy odlacze w biosie sieciowke taka sytuacja nie ma miejsca, loguje sie ladnie, ale w czym jest problem ? jakies sugestie ? ponadto mam drugie pytanko - jak na stale zmienic Cpu Name String w regedit ? bo po reboocie wraca do standardu ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 moze stery od sieciowki. A masz wlaczone DHCP ??? moze ustaw na sztywno ip i bedzie szybciej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Nie, to nie zaden programik, w sumie to wiem co to powoduje pytanie tylko dlaczego, bo gdy odlacze w biosie sieciowke taka sytuacja nie ma miejsca, loguje sie ladnie, ale w czym jest problem ? jakies sugestie ? ponadto mam drugie pytanko - jak na stale zmienic Cpu Name String w regedit ? bo po reboocie wraca do standardu ? pozdro 1674668[/snapback] ustaw adres ip dla karty sieciowej. mi to zawsze pomagało - bez ustawionego konkretnego adresu zawsze start systemu miałem wyraźnie dłuższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Z prawego kliku na nazwę twojego połączenia sieciowego (np. LAN) pobierasz Properties (Właściwości) i w sekcji General (Ogólne) odhaczykuj File and Printer Sharing for Microsoft Networks. I zresetuj komputer. Jeśli będziesz tego kiedyś potrzebować po prostu ponownie haczykujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...