Black_war Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « akurat Swans'room mniej mi przyspożył kłoptów ;) i ten motyw klucza w roślince która wyrasta no ale dobra.. tylko nie otwieraj czasami tej walizy, która była pod sofą, nie wiem dokładnie co trzeba potem zrobić, bo ja właśnie otworzyłem a drugi raz mi się nie chciało grać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) No dobra :P Mam klucz i dalej nie wiem :D EDIT: O kur...a! :P Edytowane 9 Lutego 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wlaczylem kompa - nie otwierajcie walizki spod sofy bo tam jest bomba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Black_war - a to żeś pokazałał, moment z otwarciem walizy jest konieczny i to jak dla mnie najcięższa część gry, więc nie ukończyłeś :) BTW. Jest bomba ale otworzyć trzeba, drugi plik w kompie mówi co i jak ;] Edytowane 9 Lutego 2008 przez arczi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « OK. No to instrukcja dla zainteresowanych. 1. Z środkowej szuflady biurka bierzemy owoc. Idziemy w kierunku sofy i bierzemy: kluczyk z popielniczki, walizkę spod sofy, kubek i pilot z szafki za sofą oraz baterie z kwiatka. 2. z najwyższej półki (tam gdzie akwarium) bierzemy kombinerki 3. kluczykiem otwieramy górną szufladę w biurku i zabieramy kopertę. Otwieramy dolną szufladę biurka i kombinerkami otwieramy paczkę. Bierzemy z niej doniczkę i drut. 5. klikamy na drut i na ABOUT ITEM poczym przy pomocy kombinerek zginamy drut. Powstaje wytrych. 6. wytrychem otwieramy skrzynkę (na półce pod akwarium) i bierzemy stamtąd śrubokręt i zamykamy skrzynkę. 7. za pomocą śrubokrętu zdejmujemy zegarek. Za zegarkiem mamy ładowarkę do baterii. Bierzemy ją i baterie z zegarka. Wieszamy zegarek z powrotem. 8. obie baterie wkładamy do ładowarki, a tę do gniazdka, które jest pod biurkiem. Czekamy aż zapali się zielona lampka na ładowarce. 10. baterie z ładowarki przekładamy do pilota. 11. Klikamy na owoc i na ABOUT ITEM. Klikamy na owoc aż zostanie z niego pestka. Wkładamy pestkę do doniczki. 12. włączamy pilota i ustawiamy temperaturę na 30 stopni. 13. kubkiem nabieramy wody z akwarium i podlewamy roślinkę. Czekamy aż wypuści pierwsze liście. 14. zmieniamy pilotem temperaturę na 18 stopni i ponownie podlewamy roślinę. Czekamy aż zakwitnie. 15. klikamy na owoc/kwiat i mamy kluczyk. 16. teraz idziemy do komputera i włączamy go. Wpisujemy kod: (tak jak na tarczy zegara) 2 kwadrat czerwony, 6 i 11-białe. Na ekranie klikamy na kwadrat w prawym dolnym rogu (z chińskimi napisami), a potem strzałkę w bok i FILE2. Zaznaczamy kopertę i klikamy na kamerkę na komputerze. Tłumaczy nam zaszyfrowany tekst (niestety na język chiński). 17. kluczykiem z kwiatka otwieramy walizkę. I mamy bombę. 18. przy pomocy śrubokrętu odkręcamy po kolei śruby (ale tylko wtedy gdy świeci się zielona lampka) najpierw lewa górna, potem prawa dolna, prawa górna i lewa dolna. Odkrywamy pokrywę. 19. gdy świeci zielona lampka klikamy na przycisk nad zielonym kabelkiem. 20. kombinerkami tniemy po kolei kabelki pomarańczowy i żółty (tylko wtedy gdy świeci zielona lampka). 21. następnie przecinamy czerwony lub niebieski kabelek pod kluczem (informacja na temat tego który jest na ostatniej stronie dokumentów z koperty, widoczna tylko w ciemności i niestety po chińsku). 22. jeśli udało się rozbroić bombę bierzemy kluczyk i otwieramy drzwi. KONIEC. W razie wątpliwości piszcie w czym rzecz, a postaram się pomóc Otwórz TYLKO, jeśli jesteś zdesperowanym graczem ! :D Edytowane 9 Lutego 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 czyli rozumiem, ze dostep do drugiego pliku jest dopiero po otwarciu walizy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 czyli rozumiem, ze dostep do drugiego pliku jest dopiero po otwarciu walizy?Nie.. Po naladowaniu baterii i wsadzeniu spowrotem w zegar.. Bociczek podał calą solucje, troche bez sensu jak jeszcze inni są podczas gry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja edytowałem post na 12 stronie a wy tu sobie gadu gadu :lol2: Zabiło mnie, nie chce mi się w to grać jeszcze raz. Jakiś nowy link? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) BTW. z [gluteus maximus] robią te gry trochę delikatnie mówiąc ;) Nic tu nie ma sensu, a polega to wszystko na metodzie prób i błędów. znowu bum :) 3ci raz mi się już na prawdę nie chce ;) Edytowane 9 Lutego 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zabiło mnie, nie chce mi się w to grać jeszcze raz.za drugim razem do momentu zanim otwiera się walizkę, przechodzi się jakieś 3 minuty. także polecam jednak zagrać jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr No Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zagadka: Do hotelu przyjeżdża trzech mężczyzn, chcą wynająć jeden pokój. Każdy z mężczyzn daje po 10 złotych recepcjoniście i idą do pokoju. Przychodzi szef hotelu i pyta recepcjonisty za ile wynajął im pokój. Ten odpowiada że za 30 zł, jednak stawka normalna wynosi 25zł, dlatego szef każe oddać im 5 zł. Recepcjonista bierze z kasy pięć jedno-złotówek i idzie do nich do pokoju. Po drodze stwierdza, że i tak się pięcioma złotymi nie podzielą, więc chowa do kieszeni dwa złote i oddaję każdemu po złotówce. Wychodzi na to że zapłacili za pokój każdy dziewięć złotych. Zróbmy bilans: 9zł za pokój razy 3 = 27zł plus 2 zł co wziął do kieszeni recepcjonista, razem 29zł. Gdzie jest złotówka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 3 * 10zł = 30zł 30 - 5 = 25 Z 5zł, oddał 3zł, 2zł ukradł. 25zl + 2zl + 3zl = 30zl. Nic nie zginęło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Gdzie wy macie jakis wkretak :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 macie jeszcze jakieś ciekawe gry tego typu? coś byśmy razem poprzechodzili, bo sam co zacznę to albo gra gniot, albo się gdzieś zwieszam ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) Przejdź ktoś NotProna to stawiam zgrzewkę piwska ! http://www.deathball.net/notpron/ Podobno przeszło tą grę ~5 osób na świecie ;) /edit Nawet porządnej solucji nie ma o_O Edytowane 10 Lutego 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) 4 level i się zaciąłem :D dalej nawet nie próbuje ... EDIT solucja jest: http://www.thehelper.net/forums/showthread.php?t=27056 ale to przecież psuje całą zabawę trzeba znaleźć coś prostszego :D Edytowane 10 Lutego 2008 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 i krótszego :) Zacząłem przechodzić tamto, a gdy sie zaciąłem to popatrzyłem na solucje... jak zobaczyłem lvl - 44 to mi się jakoś dziwnie zrobiło, bo tam jest ok 142 lvl xD Takie gry są całkiem fajne, bo siedzi sie czasem 5 minut nad jedną zagadką, a czasem godzinę, taki zabijacz czasu xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 a ja sie spotkałem z taka zagadka. mamy cos takiego: http://img515.imageshack.us/img515/4046/67576825cu9.jpg i wszystkie punkty, mamy połaczyc prosta czterokrotnie łamana :] kto zrobi dostanie ciastko xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Strona filmu połączona z prostą gierką http://www.killwithme.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Strona filmu połączona z prostą gierką http://www.killwithme.com/ Świetne to! Klimatyczne jak diabli, szkoda tylko że tak szybko uporałem się z zagadkami bo naprawdę fajnie jest to zrobione i bym się jeszcze pobawił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 o co chodzi z loginem i haslem na koncu? wogole nie skumalem o co tam chodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 http://www.brainarena.com - dostałem od znajomego, gdyby była większa rywalizacja byłoby ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Strona filmu połączona z prostą gierką http://www.killwithme.com/ Youtube leży - LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Strona filmu połączona z prostą gierką http://www.killwithme.com/ 11% of you heeded the warning. Thankfully some of you have morals. Wolno się ładuje reszta... Edytowane 2 Czerwca 2008 przez LiquidForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...