CTA Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Nie bardzo się w tym wszystkim orientuje, chce sobie niedługo kupić komputer bo ten stary to już sie do pasjansa nawet nie nadaje :lol2: , póki co jednak nie mam jeszcze pieniędzy na cały zestaw, ale chciałem już coś kupić, grafa odpada bo na starej płycie nie mam agp :lol2: , ram mam na sd a teraz to bez sensu kupować sd bo jak wymienie płytę to logiczne że już na ddr, więc też lipa, zostaje mi tylko dysk który mógłbym kupić ale też nie wiem czy warto bo widze że są jakieś dyski serial ata i zwykłe, jak kupie serial ata to pewnie nie podepne go nawet do obecnego komputera, a znowu kupować ata nie wiem czy sie opłaca? Proszę o rade: kupić dysk ata, który będe mógł podpiąć i już z niego korzystać, czy wstrzymać się z kupowaniem i kupić dysk sata razem z całą resztą komputera? :huh: pozatym jeszcze tak myśle bo mam nagrywarkę przecież na normalnej taśmie czyli ata, to chyba moge kupić dysk ata i później jak zmienię płyte główną i procek to będzie mi to kobzało jak należy, no chyba że się mylę? nie wiem już sam :-| Edytowane 28 Września 2005 przez CTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merovingian Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 możesz bez problemu kupować ata, jest tańsza i będzie Ci spokojnie działać na Twojej płycie pozatym jeszcze tak myśle bo mam nagrywarkę przecież na normalnej taśmie czyli ata, to chyba moge kupić dysk ata i później jak zmienię płyte główną i procek to będzie mi to kobzało jak należy, no chyba że się mylę? nie wiem już samwszystko będzie działało jak należy, tyle że będzie to trzeba podpiąć prawidłowo ale z tym to nie powinieneś mieć problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Są przejściówki sata-ata [; (pod sata podłączasz dysk ata nie na odwrót ;]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...