Lukasss Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 No wiec, tak jak juz napisalem w temacie, proste pytanie, czy mozna zmienic karte graficzna w laptopie?? Jesli tak to w ktorych laptopach jest to mozliwe? i czy traci sie od tego gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 a acerach nie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Kideyś obiło mi się o uszy że w niektórych laptopach jest taka możliwość. Nie wiem niestety w jakich... Pozatym wydaje mi się że zdobycie samej karty graficznej do laptopa byloby bardzo trudne. Niestety laptop to nie stacjonarka i nie oferuje aż takich możliwości rozbudowy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 w nowych dell sie da:) slyszalem,ze producent 1 raz za darmo wymienia na nowa grafike po pewnym czasie :wink: -ale prosze to potwierdzic... nie jestem pewien czy w Polsce dell robi to samo co w USA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jezeli lapek jest wyposazony w grafe na Pci-e to da sie wymienic (teoretycznie). Na paru fotkach moblinych kart Nvidi i ATI widzialem te same zlacze, pewnie pci-e wiec chyba da sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jezeli lapek jest wyposazony w grafe na Pci-e to da sie wymienic (teoretycznie). Na paru fotkach moblinych kart Nvidi i ATI widzialem te same zlacze, pewnie pci-e wiec chyba da sie ;) 1674510[/snapback] co z tego ,ze na pci sa karty x600,x700 w acerach skoro producent je przylutowal do plyty:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Jezeli lapek jest wyposazony w grafe na Pci-e to da sie wymienic (teoretycznie). Na paru fotkach moblinych kart Nvidi i ATI widzialem te same zlacze, pewnie pci-e wiec chyba da sie ;) 1674510[/snapback] Złacze MXM (ang. Mobile PCI Express Module - projekt NVidia) jest odpowienikiem złącza PCI-E komputerów stacjonarnych. ATI także opracowało swój standard złącza, które nosi nazwę AXIOM. Ale standard ten się nie przyjął. W chwili obecnej produkowane są karty na złączu MXM zarówno dla NVidia jaki i ATI. Więcej info tu Edytowane 29 Września 2005 przez PrMaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Kideyś obiło mi się o uszy że w niektórych laptopach jest taka możliwość. Nie wiem niestety w jakich... Pozatym wydaje mi się że zdobycie samej karty graficznej do laptopa byloby bardzo trudne. Niestety laptop to nie stacjonarka i nie oferuje aż takich możliwości rozbudowy. Pozdrawiam 1673396[/snapback] Producentem kart do notebook'ów jest np firma PixelView... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...