Skocz do zawartości
Lukasss

Zmiana Grafiki W Laptopie? Czy To Mozliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Kideyś obiło mi się o uszy że w niektórych laptopach jest taka możliwość. Nie wiem niestety w jakich... Pozatym wydaje mi się że zdobycie samej karty graficznej do laptopa byloby bardzo trudne. Niestety laptop to nie stacjonarka i nie oferuje aż takich możliwości rozbudowy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli lapek jest wyposazony w grafe na Pci-e to da sie wymienic (teoretycznie). Na paru fotkach moblinych kart Nvidi i ATI widzialem te same zlacze, pewnie pci-e wiec chyba da sie ;)

1674510[/snapback]

co z tego ,ze na pci sa karty x600,x700 w acerach skoro producent je przylutowal do plyty:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli lapek jest wyposazony w grafe na Pci-e to da sie wymienic (teoretycznie). Na paru fotkach moblinych kart Nvidi i ATI widzialem te same zlacze, pewnie pci-e wiec chyba da sie ;)

1674510[/snapback]

Złacze MXM (ang. Mobile PCI Express Module - projekt NVidia) jest odpowienikiem złącza PCI-E komputerów stacjonarnych. ATI także opracowało swój standard złącza, które nosi nazwę AXIOM. Ale standard ten się nie przyjął. W chwili obecnej produkowane są karty na złączu MXM zarówno dla NVidia jaki i ATI.

Więcej info tu

Edytowane przez PrMaX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kideyś obiło mi się o uszy że w niektórych laptopach jest taka możliwość. Nie wiem niestety w jakich... Pozatym wydaje mi się że zdobycie samej karty graficznej do laptopa byloby bardzo trudne. Niestety laptop to nie stacjonarka i nie oferuje aż takich możliwości rozbudowy.

Pozdrawiam

1673396[/snapback]

Producentem kart do notebook'ów jest np firma PixelView...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi