Bohner Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Hi. Juz od pewnego czasu przymierzam sie do kupna tego monitora, bedac w jednym sklepie komputerowym udalo mi sie przetestowac ten sam, tyle ze 17''. Musze powiedziec ze najbardziej mnie rozczarowalo to ze kolory wydaja sie byc dosc wyblakle. Pobawilem sie chwile ustawieniami, ale nie udalo mi sie osiagnac tego czego pragnalem. Nie wiem, moze to kwestia tego ze bylem blisko okna. Niepokoi mnie tez fakt ze wiekszosc recenzji jakie znalazlem na necie (a niestety jest ich malo i zadko tez widze go wspomnianym na tym forum, czy tez mva.pl), skupia sie glownie na jego wygladzie, ktory musze przyznac jest wrecz boski. Lecz nie dla wygladu chce kupic monitor za 2,4k zl :/. Glownym zasotosowaniem dla tego monitora w moim przypadku byla by grafika. I nie mowie tutaj o potocznym zastosowaniu do 'grafiki' jako ogladanie zdjec. Jestem grafikiem komputerowym, a dokladniej zajmuje sie webdesignem i praca z kolorem jest dla mnie bardzo wazna. Drugim celem do ktorego przeznacze monitor to bedzie ogladanie filmow. Ogladam sporo seriali/filmow. No i ostatnim bedzie oczywiscie granie, przewaznie racery/FPP/TPP, czyli potrzeba szybkiego panela. Z racji takiej ze panel LG ma 8ms, raczej sie nie obawiam o smuzenie, choc pewnie bede musial sie pogodzic z innymi odczuciami niz na moim swietej pamieci CTX'ie 17''. Prosilbym o jakies rady, czy na prawde warto jest wydac tyle kasy na ten monitor. Wspomne jeszcze ze widzialem tez demo Formaca Gallery. W nim niestety zauwazylem problem z odcieniami szarosci ktora wydawala sie przechodzic w odcien niebieskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...